1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    sarımaden metın çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.07.2013 Son online zamanı: 08.03.2021

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    6
    Kalan
    299

    Standart Hazır yemek işletmesinde entegre yönetim sistemleri

    : Hazır yemek işletmesinde kalite, gıda güvenliği, çevre ve iş sağlığı ve güvenliği entegre yönetim sistemleri
    : PDF
    : Okşan ALTAŞ

    Kuruluş, müşterisine ve ürün kalitesine verdiği önemi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, çevre ve çalışanlarına olan duyarlılığını, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, gıda güvenliliğine duyarlılığını ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi uygulayarak göstermektedir.

    Hazır yemek sektöründe artan kalite bilinci ihtiyacına ışık tutacak bir çalışma olarak; entegre yönetim sistemleri kurulumu, hazır yemek işletmesindeki proseslerin belirlenmesi, hammadde ve ürün tanımlarının yapılması, akış şemalarını oluşturulması, gıda güvenliği tehlikelerinin tespiti, kritik kontrol noktalarının (KKN) tespiti, operasyonel ön gereksinim programlarının (operasyonel OGP), kritik kontrol noktaları ve risk analizleri (HACCP) planının oluşturulması, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, çevre boyutlarının belirlenmesi ile gerçekleşmiştir. Bu sistematiğin kurulumunda standartlar arası eşleşmeler dikkate alınarak standartların diğer gereklilikleri açıklanmıştır. KKN için izleme kayıtları oluşturulmuştur.

    Kalite, gıda güvenliği, çevre ve iş sağlığı güvenliği ile ilgili ortak prosedürlerin yazılması, dört konunun kuruluşun içerisinde iyi bir şekilde koordine edilmesini ve çalışanlar tarafından daha çabuk görülmesini sağlamaktadır. Hazır yemek işletmesinde yönetim sistemlerinin etkin bir şekilde uygulanması ile gıda, çevre ve iş sağlığı ve güvenliği sağlanmakta, ürün ve hizmet kalitesi ve verimlilik artmakta, kuruluş rekabet gücüne değer katmaktadır. Ayrıca, çevre yönetim sisteminin uygulanması, toplumsal sorumluğunun ve doğaya olan saygının bir parçası olarak kuruluşa dolaylı olarak bir değer sağlamaktadır.

    Anahtar kelimeler: hazır yemek sektörü, entegre yönetim sistemleri, gıda güvenliği, çevre yönetim sistemi, iş sağlığı ve güvenliği, kalite yönetim sistemi

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.24 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 74 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (29.03.2019 Saat 19:15 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yem Hijyeni + Entegre Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan aktif42
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.08.2012, 15:32
  2. Entegre Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan AKBABA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.07.2012, 14:13
  3. Entegre Yönetim Sistemi Kalite EL Kitabı
    ISO 9001 forum içinde, yazan bright04
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.04.2012, 21:48
  4. entegre kalite yönetim sistemi kurulumu
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan mühür
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.06.2011, 12:44
  5. Kalite, çevre ve iş güvenliği entegre sistemleri
    ISO 9001 forum içinde, yazan arzu_atalay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.10.2008, 15:10

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed