1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen ebru96

Konu: Helva ve Lokum Analizleri

  1. #1
    ebru96 çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.05.2014 Son online zamanı: 26.05.2017

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Helva ve Lokum Analizleri

    : Helva ve Lokum Analizleri
    : Word
    : .......

    LOKUM VE HELVA DA YAPILAN ANALİZLER

    İÇİNDEKİLER


    1. HELVA NEDİR
    2. HELVANIN FAYDALARI
    3. HELVA ÜRETİMİNDE KULLANILAN HAMMADDELER


    • SUSAM
    • SUSAMIN KULLANILDIĞI YERLER
    • DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE SUSAM ÜRETİMİ
    • SUSAMIN BOTANİK ÖZELLİKLERİ
    • HASAT VE HARMAN
    • TAHİN
    • SİTRİK ASİT
    • CEVİZ
    • KAKAO
    • VANİLYA
    • FRUKTOZ
    • SAKKAROZ
    • ÇÖVEN SUYU


    1. CEVİZLİ YAZ HELVASI ÜRETİMİ
    2. TAHİN HELVASI


    • TAHİN ÜRETİM AŞAMALARI
    • TAHİN HELVASI
    • TAHİN HELVASININ ÜRÜN ÖZELLİKLERİ NEDİR ?
    • TAHİN HELVASINDA HANGİ KATKI MADDELERİ KULLANILIR ?
    • TAHİN HELVASININ ÜRETİMİNE İLİŞKİN TEBLİĞİN TANIMLARI
    • TAHİN HELVASI ÜRETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


    1. TAHİN HELVASI ÜRETİMİ


    • ŞEKER VE SUYUN KAYNATILMASI
    • AĞARTMA VE AĞDA ELDESİ
    • TAHİN VE AĞDANIN KARIŞTIRILMASI
    • KÜREKLEME
    • YOĞURMA
    • GRAMAJ AYARLAMA, KALIPLAMA VESOĞUTMA
    • AMBALAJLAMA


    1. TAHİN HELVASI ÜRETİMİNDE ÇÖVEN EKSTRAKTI TOZUNUN KULLANILMASI
    2. TAHİN HELVASININ BİLEŞENLERİ NEDİR
    3. TAHİN HELVASININ BİLEŞENLERİ NEDİR
    4. ANALİZLER
      1. Duyusal Analizler



    • Renk ve Görünüş
    • Tat ve Koku
    • Kıvam, Yapı ve Gözle Görülebilir Yabancı Madde


    1. Fiziksel ve Kimyasal Analizler


    • Tahin Helvasında Susam Yağı Miktarı
    • Protein Oranının Belirlenmesi
    • Rutubet Oranının Belirlenmesi
    • Kül Miktarının Belirlenmesi
    • Serbest Yağ Asitliği Tayini
    • Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi
    • Toplam Şeker Miktarının Belirlenmesi

    LOKUM

    1. LOKUM ÇEŞİTLERİ
    2. LOKUMUN TARİHÇESİ
    3. LOKUM ÜRETİMİNDE KULLANILAN BAŞLICA HAMMADDELER
    4. HAMMADDELERİN İŞLEVLERİ


    • SU
    • ŞEKER
    • NİŞASTA
    • ÖNEMLİ MODİFİKASYON TEKNİKLERİ
    • SİTRİK ASİT
    • GIDA KATKI MADDELER


    1. LOKUM ÜRETİMİ
    2. Şeker Şurubu ve Nişasta Sütünün Hazırlanması
    3. Lokum üretim aşamaları
    4. LOKUM ÜRETİMİNDEKİ SORUNLAR
    5. HAMMADDE KAYNAKLI SORUNLAR
    6. LOKUM ÜRETİMİNDE KULLANILAN NİŞASTA ÖRNEKLERİ
    7. PİŞİRME SORUNLARI
    8. LOKUMDA KALİTE
    9. ALET EKİPMAN SORUNLAR
    10. Lokum üretiminde tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (HACCP
    11. LOKUMDA KALİTE KRİTERLERİ
    12. LOKUMDA YAPILAN ANALİZLER


    • Lokumda Rutubet Miktarı Tayini
    • Toplam Şeker Tayini
    • Yapı Analizi
    • pH Değeri Ve Asitlik Ölçümü
    • Yoğunluk Tayini
    • Delme Testi
    • Su miktarı tayini





          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.68 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 61 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (03.01.2017 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Gıda Gündemi

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Lokum ve Cezerye Üretimi - Kalite Analizleri
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan loopers
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.05.2015, 20:36
  2. Koz Helva Üretimi, Koz Helva Nedir?
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan foodbhr
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 10.11.2014, 16:14
  3. Lokum ve Lokum Benzeri Ürünler
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan çğl
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.09.2010, 04:09
  4. Helva, Reçel, Lokum ve Tahin Pekmez üretimi hakkında...
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan VSaBaH
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 24.03.2009, 04:19
  5. Çikolata-Bisküvi-Lokum-Helva
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan sweetimyaw
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.03.2009, 18:56

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed