25 sonuçtan 1 ile 10 arası
-
19.02.2009, 11:22 #1
Üyelik tarihi: 24.11.2008 Son online zamanı: 26.04.2010
- Mesajları
- 25
- Konuları
- 14
- Eklentileri
- 5
- Kredisi
- 255
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 255
Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?
Belki ilginç bir soru olacak ama, "Hiç mesleğinizden yani gıdacı olmaktan" nefret ettiniz mi?" sorma nedenlerime gelince,
Hijyen ve sanitasyon dersi sonrasında evde yemek için kollarımızı sıvadığımızda, binlerce kez şunu yapma kontamine oluyor diyen,
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi dersi sonrasında, "Eyvah bezelyemizin haşlama suyu 100 dereceyi aşmış gitti büyün besin değeri" diye çığlık atan
Evin buzdolabı da dahil olmak üzere tüm püf noktaları gözümüzün içine sokarak, gıda üstadı kesilen
Et yemeklerimize hoşumuza giden baharatları eklerken, "Bu baharatı katma et işleme dersinde hoca yazdırmadı" diyerek beni mesleğimden soğutma yoluna giden sınıf arkadaşlarımdan, sizin aranızda kaç tane var diye merak ediyorum...
-
19.02.2009, 11:26 #2
gıdacı olmaktan nefret etmedim hiç, hem mesleğin ne suçu var sistem bozuksa meslek ne yapsın meslek doğru, meslek gerekli, meslek buram buram gelecek kokuyor ancak sistem gerekeni yapmıyor ben sistemden nefret ettim,mesleğimden asla!!!
-
19.02.2009, 12:00 #3
sistemden zaten nefret ediyordum,sistem yüzünden mesleğimden de nefret etmeye başlıyorum..he tabi birde insanların 'sen gıda teknikerisin iyi yemek yaparsın'ya da gıda teknikeri ne iş yapar gibi saçma sapan laflarından artık mesleğimden nefret eder oldum..he tabi sorumlu yöneticilere gereksiz gibi bakmalarıda cabası..
-
04.03.2009, 09:39 #4
Beni de ustaların cahillikleri ve mutfağın tek efendisi olarak sadece kendilerini görmeleri öldürüyor..be adam durup bi düşün madem sen en iyisin o zaman neden bize de ihtiyaç duyuluyor ve bir sorun çıktı mı neden ilk başvurulan kişi biz oluyoruz da siz kaçacak delik ararken biz sorunu çözmeye çalışıyoruz???
-
04.03.2009, 09:50 #5
valla her an nefret edebilirim. pek doluyum bu konuyla alakalı. sıtkım sıyrıldı.
gıdacılık yapmadığımı daha ziyade bir çoban edasına sahip olduğumu hissediyorum. kalifiye olmaktan çok uzak personelle çalışmak zorunda olup, hatta kalifiye sayılan ofis personeli ile bile uğraşıp iki arada bir derede iş yapmaya çalışıyorum. şu an iş arıyorum ve kesinlikle hazır yemek merkez mutfakda çalışmayı düşünmüyorum, illa hazır yemek olacaksa proje mutfağı olsun diyorum. ya da daha farklı bir pozisyonda da çalışabilirim... bilemiyorum, gelecek planlarım biraz buğulu bu aralar.
çalışma şartları psikolojik olarak zor, üstüne bir de krizden etkilenince iyice insan hayattan beziyor...
oyh...
-
04.03.2009, 09:54 #6
yemekhanelerde ustalardan cektıgım kadare hıc bısıden cekmedım kendını mutfagın efendısı goren ustalar yokmu
daha nefret etme derecesıne gelemedım ama bıkkınlık basladı keske baska bı meslek olasydı dedım bı kac sefer
-
04.03.2009, 10:29 #7
ben nefret ettim bile arkadaşlar. çok pişmanım hemde çoooookkkkk
-
09.03.2009, 16:11 #8
yapmayın nolur arkadaşlar o kadarda kötü değil lütfen kendinizi bukadar koyvermeyin.bir meslektaş ve arkadaşınız olarak rica ediyorum.....
-
20.03.2009, 19:28 #9
arkadaşlar doğruyu sölemek gerekirse gıda mühendisi olmaktan dolayı üzgünüm ve kendimi sokakta yaşayan yetim bir çocuk gibi hissediyorum, üniversite okuduğumada inanmıyorum çünkü aldığım diploma ne saygı görüyo ne de para ediyo söylediklerimi kabul etmeyen arkadaşlar olacaktır ama gıda mühendisi olacağıma aşcı olmayı tercih ederdim benim görüşüm bu saygılar
-
22.03.2009, 17:01 #10
Bir öss zede olsamda zaman içinde ben bu işi seviyorum diye kendimi inandırmaya çalıştım sonra ne mi oldu?
-artık dışarıda yemek yiyemez oldum
-sosis yemez oldum
-musluk suyu içemez oldum
-alışveriş yaparken küçük olarak yazılmış içindekiler bölümünü okumaktan en erken alışverişim 15 dakikada biter oldu tabi böyle giderse gözlerimde de problem çıkacak
-adım gıda mühendisi değil hijyenci oldu
-yönettiğim ve hergün denetlediğim insanlardan daha az maaş alır oldum
-sorumlu yöneticilik taban fiyatı nedir bilmez oldum
-günde 150 kez dolap sıcaklığını yaz, elini dezenfekte et, formu doldur, ürün sıcaklığına bak, hani bunun etiketi diye söyler oldum
-ertesi gün yine bunları tekrarlar oldum
-2 senelik mi 4 senelik mi dendiğinde 2 senede mühendis yapmıyorlar diye söyler oldum
-tansiyon, şeker, kolesterol,nasıl yemek yapılır,bu kaç kalori ve zayıflama konularında başvurulan kaynak oldum
....
....
....
ama hala sabreden, idealist gıda mühendisi olmaya devam eder oldum
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Bunlardan nefret ediyorsanız...
Dünya forum içinde, yazan OzanAYorum: 0Son Mesaj: 22.09.2015, 14:45 -
Bunlardan Nefret Ediyorsanız Sizde Çok Zeki Olabilirsiniz
Dünya forum içinde, yazan OzanAYorum: 0Son Mesaj: 02.04.2015, 06:00 -
İşte nefret ettiğimiz ve bizi sinir eden şeyler…
Geyik Muhabbeti forum içinde, yazan selim84Yorum: 0Son Mesaj: 03.02.2011, 20:56 -
Aşk ve Nefret...
Hikaye forum içinde, yazan Uğur MARANGOZYorum: 1Son Mesaj: 09.02.2009, 11:52 -
gözlerinizi test ettiniz mi ?
Online oyunlar forum içinde, yazan surenYorum: 11Son Mesaj: 29.05.2007, 16:21
Yer imleri