Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
25 sonuçtan 11 ile 20 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

  1. #11
    alreazey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alreazey çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.12.2008 Son online zamanı: 30.01.2021

    Mesajları
    11
    Konuları
    8
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    555
    Harcanan
    20
    Kalan
    535

    Standart Cevap: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

    bu mesleğin böyle olduğunu bilseydim bu meslekte olurmuydum....yooo... ama inadına gidip hijyen mijyen dinlemeden bildiğim şekilde yaşıyorum. bizi önemseyen bir devletimiz yok, baksanıza veteriner de ziraatçide, kimyagerde, benim yaptığım işi yapıo niye bunca yıl kendimi kasmışım ve geceler boyu ders çalışmışım,??? elde sadece gıda mühendisi diploması sonra patronların nazıyla uğraş.... anlayacağınız dertliyim....






  2. #12
    mehtap çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.03.2009 Son online zamanı: 25.03.2009

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı alreazey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu mesleğin böyle olduğunu bilseydim bu meslekte olurmuydum....yooo... ama inadına gidip hijyen mijyen dinlemeden bildiğim şekilde yaşıyorum. bizi önemseyen bir devletimiz yok, baksanıza veteriner de ziraatçide, kimyagerde, benim yaptığım işi yapıo niye bunca yıl kendimi kasmışım ve geceler boyu ders çalışmışım,??? elde sadece gıda mühendisi diploması sonra patronların nazıyla uğraş.... anlayacağınız dertliyim....
    bence öyle düşünmemen gerekli gıdacı olmak çok güzel her bölümün kendi güzelliği var tadını çıkar


  3. #13
    gıda2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gıda2008 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.10.2008 Son online zamanı: 13.05.2012

    Mesajları
    80
    Konuları
    8
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    270
    Harcanan
    0
    Kalan
    270
    Alıntı rosemant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir öss zede olsamda zaman içinde ben bu işi seviyorum diye kendimi inandırmaya çalıştım sonra ne mi oldu?
    -artık dışarıda yemek yiyemez oldum
    -sosis yemez oldum
    -musluk suyu içemez oldum
    -alışveriş yaparken küçük olarak yazılmış içindekiler bölümünü okumaktan en erken alışverişim 15 dakikada biter oldu tabi böyle giderse gözlerimde de problem çıkacak
    -adım gıda mühendisi değil hijyenci oldu
    -yönettiğim ve hergün denetlediğim insanlardan daha az maaş alır oldum
    -sorumlu yöneticilik taban fiyatı nedir bilmez oldum
    -günde 150 kez dolap sıcaklığını yaz, elini dezenfekte et, formu doldur, ürün sıcaklığına bak, hani bunun etiketi diye söyler oldum
    -ertesi gün yine bunları tekrarlar oldum
    -2 senelik mi 4 senelik mi dendiğinde 2 senede mühendis yapmıyorlar diye söyler oldum
    -tansiyon, şeker, kolesterol,nasıl yemek yapılır,bu kaç kalori ve zayıflama konularında başvurulan kaynak oldum

    ....


    ....



    ....

    ama hala sabreden, idealist gıda mühendisi olmaya devam eder oldum

    Valla süper yazmışsınız helal olsun


  4. #14
    gıda2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gıda2008 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.10.2008 Son online zamanı: 13.05.2012

    Mesajları
    80
    Konuları
    8
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    270
    Harcanan
    0
    Kalan
    270
    Ayrıca arkadaşlar ben daha kendime toy mu desem ne desem bilmiyorum ama ben gıda teknikerliği olma yolunda ilerliyorum ve hedefim çıkabildiğim kadarıyla en yükseğe çıkmak (tabi ki gıda alanında) . Bana göre gıdacılık bir yaşam biçimidir. Ne gıdacılıktan vaz geçebiliriz ne de gıdacı olabiliriz. Tam anlamıyla gıdacı oluruz bu sefer dışarıdan tepki alırız ( normal). Tamanlamıyla gıdacı olmayız (ki okumanın anlamı olmaz) ozman da çeşitli kurumlar tarafından en gözde isim oluruz. Veya olamayız çünkü T.K.İ.B. bırakmaz ama netice itibariyle gıdacı olmak deyince aklımıza yaşam biçimi gelmelidir. Ben bu yaşam biçimi seviyorum (en azından öyle sanıyorum). Sizlerde bu işi sevin derim neticede insan zorlukları germeden nasıl yaşabilir ki hayatın tadını vezevkini almak istiyorsak mesleğimizden yani
    GIDACILIKTAN VAZGEÇMEYELİM.

    Neyse çok uzattım hadi sağlıcakla kalın...


  5. #15
    mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mutlu_571 çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.06.2008 Son online zamanı: 28.06.2014

    Mesajları
    499
    Konuları
    34
    Eklentileri
    38
    Kredisi
    2100
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    evet şöyle bi bakıldığında kimse işini beğenmez hep şikayet edip durur insanlar ama bizimkisi başka arkadaşlar...
    bizim temelde çok önemli problemler var ne devlet nezdinde ne de özel sektörde bir kıymetimiz yok. bazen konuşmalar esnasında arkadaşlar bakanlık ve/veya müsteşarlık makamında bizleri temsilen birileri olsa daha başka olurdu diyorlar belki doğru ama eksik bence...
    halk kesiminin bize bakış açısı şunu yesem nolur makarna nasıl pişer vs... özel sektör ben zaten sen olmasanda bu işi yapıyorum senin sadece diploman lazım havasında... devlet(hükümetler) mi? o da gereksiz bi bölüm kapatılsın demeye gelen işler yapıyo -ustalara sorumlu yönetici eğitimleri (2 günlük) vererek- buişin ne kadar kolay olduğunu!!!!! gözler önüne seriyo....
    valla arkadaşlar gıda mühendisliğinde direten arkadaşların ileride varacakları yer bi işletmede müdürlüktür yani işletmecilik... herkes kendisini o yönde geliştirmeli ve yetiştirmelidir veya kısa yoldan yeni bir kariyer planlaması yapmalıdır.... ağlamanın sızlamanın kimseye faydası yok..
    saygılarımla...

    HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

    Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

  6. #16
    zeyneppp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    zeyneppp çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.11.2007 Son online zamanı: 13.12.2011

    Mesajları
    60
    Konuları
    16
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    demekki tek çeken ben değilmişim bu meslekten..sırf gıdadan kurtulmak için işletme okuyorum ve seneye 4 yıllık işletmemi umarım bitiricem ve hedefim işletme alanında kendimi geliştirmek olucak..bence her gıda işletmesinin başında küçük yada büyük çaplı olsun bu işin eğitimini almış kişiler olması gerek..zaten ahçılar olsun yada ustalar vs hepiniz bilirsiniz ki hijyen ve sanitasyon konusunda oldukça cahiller..çok temiz çalıştıklarını düşünürler ama milyonlarca insanın hayatıyla ,sağlığıyla oynadıklarını bilmezler..dikkat etmeleri gereken okadar ayrıntı vardır ki ama ya cahilliklerinden yada işin kolayına kaçtıklarında bunlara dikkat etmezler..işte böyle işletmelerde alışan dikkatsiz insanların başında enazından iyi bir eğitim almış ve işini gerçekten iyi yapan gıdacıların olması gerektiğini düşünüyorum..fakat maalesef başta işyeri sahipleri olmak üzere genelde toplumda gereksiz görülüyoruz..devletimizinde bizim önemimizi arttırmak için çaba göstermemesi cabası..genelde her işletmenin söylediği bir laf vardır..''benim çalışanlarım zaten herşeye dikkat ediyor , temiz çalışıyor' ama gelin görün ki sadece sözde..kimisinin temizlik anlayışıda bu olsa gerek..ben mesleğimden işte bu yüzden nefret ediyorum..bizleri gereksiz görmelerinden..yoksa çalışma şartlarına yine katlanırım fakat o küçük beyinlerinizle birazcık düşünseniz ne işe yaradığımızı, bukadar gereksiz kılmazsınız bizleri..


  7. #17
    hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hi_axy07 çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.09.2008 Son online zamanı: 07.09.2020

    Mesajları
    495
    Konuları
    91
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    ben mesleğimden mesleki bilgi olarak veya milletin espiriyle takılmasından değilde; piyasanın çok kötü olmasından ve bu nedenle gıda mühendislerini normal bi işçi gibi değerlendiren işverenlerden bıktım....

    geçenlerde bi iş görüşmesine gittim..kalite güvence departmanı için işletmenin ayırdığı ücret:800 Tl ymiş..
    hemde bunu öneren antalyada 5 yıldızlı bi otel...
    bulaşıkçıya 670 tl veriyomuş..
    130 tl fark..
    eh artık gerisi siz meslektaşlarıma kalıyıor...
    ben bu işi rettettim.
    ama eminim o maaşa şuan çalışan meslektaşımız var..


  8. #18
    nurrrhan çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.05.2008 Son online zamanı: 24.07.2009

    Mesajları
    10
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Mesleğimi seviyorum ama hala işsiz olmam canımı yamkıyor.Üniversiteyi iyi bir ortalama ıle bıtırmek yeterli değil.İşinizi sevmekde ...Bazen hiç okumasaydım da dediğim oluyor.Yeni evliyim acil iş bulmam lazım ama ((offfffffffff offffffffffffff

    bende sizin gibi kalite elemanı olarak çalıştım İlk deneyimimdi ama malisef sadece dört ay sürdü şirketim kapandı.Üzerinden altı ay geçmesine rağmen hala içeride birikmiş maaşım var. Şimdi de işzisim.Ama suçlanması gereken mesleğim değil seviyorum ben bu düzene bu gidişata sitem ediyorum


  9. #19
    nimfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nimfi çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.10.2008 Son online zamanı: 30.04.2020

    Mesajları
    81
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305
    ZeynepKübra =) Onlardan keyif alamaya bak yahu.. ileride güzel bir anı olur diye düşünüyorum ben. Şahsen bizim sınıfta daha da iğrençleştirilmiş espiriler mevcut Aksırırsam sana 1 milyon S.aureus bulaştırırım deyip kendini korumaya çalışanlar, biri hapşurunca N'aaptııın seeenn çapraz kontaminasyon olceeeek diyenler ßen eğleniyorum vallahi.. Gıdacı olmaktan nefret etmedim açıkcası,fakat şu gıdalarda yaılan hileleri öğrendikçe hayrete düştüm. Hatta tabir-i caizse apıştım kaldım. Yada yurdum insanının aktif zekasını gördükçe bir o kadar şok oldum. Güler misin ağlar mısın.? Adam işletmeye gelen çiğ sütü mikroptan arınsın diye toplama tankının çıkışına çalı süpürgesi sokmuş.Süpürge süzgeç görevi yapıyormuş Töbeeeee..

    'Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil'

  10. #20
    berfin58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    berfin58 çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.10.2008 Son online zamanı: 18.11.2011

    Mesajları
    45
    Konuları
    15
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    483
    Harcanan
    0
    Kalan
    483
    mesleğimden nefret etmedim ama ilallah çektirmedi değiller.bende mutfak efendilerinden isyanlara girdim ama her zamanda bir çözüm yolunu bulup olur böyle şeyler diyerek kendimi o an için avutmadım değil.çıkan sorunlar nedeniyle çözüm için aranan şahıs siz olunca sorunlularında o an söz dinler olması ayrı bir keyif verici yanı oluyor ve yüzünüzde tebessüm ise demiştim anlamını taşıması yetiyor sanki şehzadelere ....
    herşeye rağmen menunum mesleğimden ve seviyrm....


Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bunlardan nefret ediyorsanız...
    Dünya forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.09.2015, 14:45
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.04.2015, 06:00
  3. İşte nefret ettiğimiz ve bizi sinir eden şeyler…
    Geyik Muhabbeti forum içinde, yazan selim84
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.02.2011, 20:56
  4. Aşk ve Nefret...
    Hikaye forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.02.2009, 11:52
  5. gözlerinizi test ettiniz mi ?
    Online oyunlar forum içinde, yazan suren
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 29.05.2007, 16:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed