Sayfa 3/3 İlkİlk 123
25 sonuçtan 21 ile 25 arası

Konu: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

  1. #21
    T.Sungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    T.Sungur çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.07.2009 Son online zamanı: 08.08.2010

    Mesajları
    13
    Konuları
    7
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

    Uğrola,

    Çok değerli bir başlık atılmış, yalnız gıda bilimini iyi bilmek pek birşey ifade etmeye bilir. Bilgileriniz üzerine tıb ve işletme gibi bilim dallarından bilgiler eklenir ise aranan kişi olma uğrunuz doğar.

    Ücret konusu ise konuma göre değişir, ben bir fabrikanın genel müdürüyüm ve İK dan Veteriner Hekimine kadar her bir çalışanımız ile uyum içerisinde çalışıyorum. Fakat yeni gelen Müh. arkadaşlar genellikle Ustalar ile çakışmalar yaşamaktalar. Bunu önlemek için Ustaların o iş için harcadığı zamana saygı duymak onlar ile arkadaş olarak hatalarını düzeltme yoluna gitmeyi öneririm, aksi akdirde büyük bir çekişme ortamı doğar ve mühendis arkadaşı göndermek zorunda kalır kuruluş.

    İlk görüşmeye gittiğim de gerektiğinde kamyona mal yükleyecek ve bunu servis edeceksin dedi müzakereci ve bu şahıs çok büyük bir firmanın eski mühendislerindendi. Kendisine "Üzgünüm siz böyle yapmışsınız amma bir kovulma tehlikesi yaşadığınızdan böyle davranmışsınız." demiştim.

    Sizinle görüşme yapacak İK sorumlusu ve ilgili kişiler sizin mesleğinizi bilmeli ve sizin kişisel özellikleriniz ile mesleki yeterliliğinizi kıyaslamalıdır. Bu şuan Türkiyemizde hizmet veren kurumların tamamında uygulanmamaktadır. Büyük bir ego tatmini ile ülkemizin gerçekleri görmezden gelinmektedir.

    Bence insanlar mesleklerine aşık olmadan, meslekleri ile ilgili işletmelerde çalışmamalıdır. Eğer çalışırlar ise mesleklerinden soğurlar, aynı zamanda bu davranışları ucuz işçiliğe ve son üründe kalite kaybınada neden olmaktadır.

    Saygı ve sevgilerimle,






  2. #22
    meiko çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.08.2009 Son online zamanı: 12.10.2010

    Mesajları
    6
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    kesinlikle hayır


  3. #23
    mervedoruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mervedoruk çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.10.2011 Son online zamanı: 12.10.2011

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    evet öyle arkadaşlarım oldu ama... bana kattığı çok şey oldu aslında her an tetikteyim


  4. #24
    Tomris Katun çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.04.2019 Son online zamanı: 26.09.2019

    Mesajları
    9
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    10
    Harcanan
    5
    Kalan
    5
    İş verenler de dahil insanlar henüz bu mesleğin önemini ve anlamını tam bilmiyor.
    "Hijyenci" ve "Gıdacı" diyerek aslında kendi ayağımıza kurşun sıkmıyor muyuz
    Babam üniversite mezunu bir genel müdür emeklisi, hala hatırladıkça gülümserim ;"Gıda teknolojisini bitirip aşçı mı olacaksın" demişti.
    Gıda Mühendisliği yada Gıda Teknikerliği farketmiyor başında "GIDA" olduğu sürece insanlarda çağrıştırdığı şey mutfak, üretim, aşçılık ))
    Bazı ilanlarda görüyorum, üretim işçisi olarak gıda teknikeri arıyorlar. Aslında eğitimli üretim işçisi mantıklı
    Okurken hep bir laboratuvarda analiz yapacağımı düşünüyordum. Şimdi beş yıldızlı dünya markası bir otelin Gıda ve Hijyen sorumlusuyum, denetimciyim yani. Mesleğimi seviyorum ama nasıl yükselebilirim bunu düşünüyorum.

    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  5. #25
    BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BLACKEAGLE-BJK çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2014 Son online zamanı: 16.04.2021

    Mesajları
    249
    Konuları
    45
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı Tomris Katun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş verenler de dahil insanlar henüz bu mesleğin önemini ve anlamını tam bilmiyor.
    "Hijyenci" ve "Gıdacı" diyerek aslında kendi ayağımıza kurşun sıkmıyor muyuz
    Babam üniversite mezunu bir genel müdür emeklisi, hala hatırladıkça gülümserim ;"Gıda teknolojisini bitirip aşçı mı olacaksın" demişti.
    Gıda Mühendisliği yada Gıda Teknikerliği farketmiyor başında "GIDA" olduğu sürece insanlarda çağrıştırdığı şey mutfak, üretim, aşçılık ))
    Bazı ilanlarda görüyorum, üretim işçisi olarak gıda teknikeri arıyorlar. Aslında eğitimli üretim işçisi mantıklı
    Okurken hep bir laboratuvarda analiz yapacağımı düşünüyordum. Şimdi beş yıldızlı dünya markası bir otelin Gıda ve Hijyen sorumlusuyum, denetimciyim yani. Mesleğimi seviyorum ama nasıl yükselebilirim bunu düşünüyorum.

    Eklemekten kendimi alamadım.. Otelde çalıştığımızı soylediğimizde eminim çoğumuz " ooooo sen şimdi bir sürü yemek tarifi biliyorsundur " genellemesine maruz kalıyoruzdur

    Tomris Katun bunu beğendi.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bunlardan nefret ediyorsanız...
    Dünya forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.09.2015, 14:45
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.04.2015, 06:00
  3. İşte nefret ettiğimiz ve bizi sinir eden şeyler…
    Geyik Muhabbeti forum içinde, yazan selim84
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.02.2011, 20:56
  4. Aşk ve Nefret...
    Hikaye forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.02.2009, 11:52
  5. gözlerinizi test ettiniz mi ?
    Online oyunlar forum içinde, yazan suren
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 29.05.2007, 16:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed