25 sonuçtan 21 ile 25 arası
-
01.08.2009, 02:12 #21
Cevap: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?
Uğrola,
Çok değerli bir başlık atılmış, yalnız gıda bilimini iyi bilmek pek birşey ifade etmeye bilir. Bilgileriniz üzerine tıb ve işletme gibi bilim dallarından bilgiler eklenir ise aranan kişi olma uğrunuz doğar.
Ücret konusu ise konuma göre değişir, ben bir fabrikanın genel müdürüyüm ve İK dan Veteriner Hekimine kadar her bir çalışanımız ile uyum içerisinde çalışıyorum. Fakat yeni gelen Müh. arkadaşlar genellikle Ustalar ile çakışmalar yaşamaktalar. Bunu önlemek için Ustaların o iş için harcadığı zamana saygı duymak onlar ile arkadaş olarak hatalarını düzeltme yoluna gitmeyi öneririm, aksi akdirde büyük bir çekişme ortamı doğar ve mühendis arkadaşı göndermek zorunda kalır kuruluş.
İlk görüşmeye gittiğim de gerektiğinde kamyona mal yükleyecek ve bunu servis edeceksin dedi müzakereci ve bu şahıs çok büyük bir firmanın eski mühendislerindendi. Kendisine "Üzgünüm siz böyle yapmışsınız amma bir kovulma tehlikesi yaşadığınızdan böyle davranmışsınız." demiştim.
Sizinle görüşme yapacak İK sorumlusu ve ilgili kişiler sizin mesleğinizi bilmeli ve sizin kişisel özellikleriniz ile mesleki yeterliliğinizi kıyaslamalıdır. Bu şuan Türkiyemizde hizmet veren kurumların tamamında uygulanmamaktadır. Büyük bir ego tatmini ile ülkemizin gerçekleri görmezden gelinmektedir.
Bence insanlar mesleklerine aşık olmadan, meslekleri ile ilgili işletmelerde çalışmamalıdır. Eğer çalışırlar ise mesleklerinden soğurlar, aynı zamanda bu davranışları ucuz işçiliğe ve son üründe kalite kaybınada neden olmaktadır.
Saygı ve sevgilerimle,
-
17.08.2009, 19:51 #22
- Mesajları
- 6
- Konuları
- 2
- Eklentileri
- 0
- Kredisi
- 5
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 5
kesinlikle hayır
-
11.10.2011, 13:09 #23
evet öyle arkadaşlarım oldu ama... bana kattığı çok şey oldu aslında her an tetikteyim
-
23.07.2019, 15:24 #24
- Mesajları
- 9
- Konuları
- 0
- Eklentileri
- 0
- Kredisi
- 10
- Harcanan
- 5
- Kalan
- 5
İş verenler de dahil insanlar henüz bu mesleğin önemini ve anlamını tam bilmiyor.
"Hijyenci" ve "Gıdacı" diyerek aslında kendi ayağımıza kurşun sıkmıyor muyuz
Babam üniversite mezunu bir genel müdür emeklisi, hala hatırladıkça gülümserim ;"Gıda teknolojisini bitirip aşçı mı olacaksın" demişti.
Gıda Mühendisliği yada Gıda Teknikerliği farketmiyor başında "GIDA" olduğu sürece insanlarda çağrıştırdığı şey mutfak, üretim, aşçılık))
Bazı ilanlarda görüyorum, üretim işçisi olarak gıda teknikeri arıyorlar. Aslında eğitimli üretim işçisi mantıklı
Okurken hep bir laboratuvarda analiz yapacağımı düşünüyordum. Şimdi beş yıldızlı dünya markası bir otelin Gıda ve Hijyen sorumlusuyum, denetimciyim yani. Mesleğimi seviyorum ama nasıl yükselebilirim bunu düşünüyorum.
-
15.08.2019, 11:09 #25
Advertising
Advertising