6 sonuçtan 1 ile 6 arası
  1. #1
    normalbiri çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.08.2008 Son online zamanı: 05.08.2009

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Hızlı pişirmek istiyorum !!

    Değerli arkadaşlar.

    makarnayı çok hızlı pişirmenin yolunu bilen var mı ? Basınç oluşturarak bunu başarmak mümkün mü? Gıda mühendisi arkadaşlarımdan acil cevpa bekliyorum.

    Teşekkür ederim






  2. #2
    phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    phryne çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.02.2008 Son online zamanı: 17.04.2017

    Mesajları
    416
    Konuları
    31
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    basınçla makarna çamur olur...

    ne amaçla sorduğunuzu bilemedim gerçi ama hamur kalınlığı ince olan makarnaları tercih edebilirsiniz. hatta bu konuda marka bile etkilidir.

    suyu hızlı kaynatabilirsiniz... ama makarnanın su içinde kaynadığı süreye normal makarnalar söz konusu ise müdahale edemeyiz.


  3. #3
    normalbiri çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.08.2008 Son online zamanı: 05.08.2009

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    acaba bun auygun makarna var mıdır ince makarna . bAsınç mantıklı geldi aslında çamur olmasını nası engelleyebiliriz acaba.???


  4. #4
    phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    phryne çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.02.2008 Son online zamanı: 17.04.2017

    Mesajları
    416
    Konuları
    31
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    pek çok makarnanın üzerinde pişme süresi yer alıyor. onlara göz atarsanız ve kısa süreli bir kaç çeşidi/markayı denemenizi öneririm.

    bi de makarna kolay ulaşılabilir bir besin olduğundan deneyiverilebilir. bi gün atın düdüklü tencereye makarnanızı =)

    basınçla suyu hızlı kaynatır, sonra gene normal şekilde pişirebilirsiniz makarnayı...


  5. #5
    Muhendis38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Muhendis38 çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.09.2008 Son online zamanı: 14.09.2014

    Mesajları
    79
    Konuları
    17
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    521
    Harcanan
    0
    Kalan
    521
    Basınçla makarna çabuk pişer ama hamur olmaması için çıkardıktan sonra ani soğuk su ile şoklamanız gerekir. Biz askerde 600 kişilik makarna yapardık bunun için kaynatma kazanına suyu koyup buhar ile kaynatıp kazanın ağzı kapalı olacak şekilde bir süre bekledikten sonra çıkarır soğuk su ile şoklar ondan sonra tepsilere paylaştırır sosunu üzerine döker servise sunardık. Hani asker usulü diyebilirsiniz ama askeri kaynaklı kitaplarda bile hangi tip kazanda buharla kaç dakika pişmesi gerektiğine kadar dikkat edilirdi. Makarnanın da markasına göre değişebilir ama basınçla markarna pişirmek olabilir....


  6. #6
    aynuremrah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aynuremrah çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.03.2009 Son online zamanı: 18.05.2014

    Mesajları
    41
    Konuları
    10
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    905
    Harcanan
    0
    Kalan
    905
    makarnayı cabuk pisirmenin tek yolu var.haslama suyuna tuz atmak denemiştir.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yiyecekleri pişirmek koronavirüsü öldürür mü?
    Genel forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.04.2020, 15:14
  2. Bulaşık makinesinde yemek pişirmek? Nasıl mı?
    Mutfak forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.09.2015, 16:02
  3. Hızlı Dondur Hızlı Çöz
    Beslenme forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.06.2013, 12:39
  4. Buharda pişirmek kanser riskini azaltır
    Genel forum içinde, yazan yelly
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.11.2007, 21:15
  5. bilgi istiyorum
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan yoldas
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 19.07.2007, 15:34

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed