1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen ahmet_musa

Konu: Hububat Ve Hububat Ürünleri Analizleri

  1. #1
    ahmet_musa çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.12.2012 Son online zamanı: 06.08.2013

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Hububat Ve Hububat Ürünleri Analizleri

    : Hububat Ve Hububat Ürünleri Analizleri
    : Doc
    : Hamit Köksel, Dilek Sivri Özay, Arzu Başman, Serpil Öztürk, M. Tuğrul Masatcioğlu

    2.1. Hububattan Örnek Alma
    2.1.1. Örnekleme ile İlgili Tanımlar
    2.1.2. Yığın Halinde Taşınan Hububattan Numune Alma Yöntemi
    2.1.3. Numunelerin Paketlenmesi
    2.1.4. Numunelerin Etiketlenmesi
    2.1.5. Numunelerin Sevk Edilmesi
    2.1.6. Örnekleme Raporu
    2.2. Hububatta Fiziksel Analizler
    2.2.1. Yabancı Madde Miktarı Tayini
    2.2.1.1. Yabancı maddelerin sınıflandırılması
    2.2.1.2. Bazı yabancı maddelerin tanımı
    2.2.2. Hektolitre Ağırlığı Tayini
    2.2.3. Bin Tane Ağırlığının Saptanması
    2.2.4. Tane İriliği Tayini
    2.2.5. Camsılık Tayini
    2.2.6. Sertlik Tayini (Soyma Sayısı, Pearling Index)
    2.2.7. Un Verimi Tayini
    2.3. Kimyasal Analizler
    2.3.1. Rutubet Miktarı Tayini
    2.3.2. Kül Miktarı Tayini
    2.3.3. Ekmekte Tuz Tayini
    2.3.4. Hububat ve Ürünlerinde Yağ Analizi
    2.3.5. Hububat ve Ürünlerinde Asitlik Tayini
    2.3.6. Hububat ve Ürünlerinde Protein Tayini
    2.4. Düşme Sayısı Tayini
    2.4.1. İstenilen Düşme Sayısında Un Karışımlarının Hazırlanması
    2.5. Hubabat ve Hububat Ürünlerinde Renk Analizleri
    2.6. Hubabat ve Hububat Ürünlerinde Tekstür Analizleri
    2.6.1. Ekmek İçi Sertliği Tayini
    2.6.2. Makarna, Spaghetti ve Eriştelerin Tekstür Özellikleri
    2.6.3. Kek ve Bisküvinin Tekstür Özellikleri
    2.7. Hubabat ve Hububat Ürünlerinde Duyusal Analizler
    2.7.1. Duyusal Analizlerin Uygulanmasında ve Değerlendirmecilerin (Panelistlerin) Seçilmesinde İzlenmesi Gereken Genel Kurallar
    2.7.2. Değerlendirmecilerin Eğitiminde İzlenmesi Gereken Genel Kurallar
    2.7.3. Değerlendirmeciler İçin Uygunluk Testi
    2.7.4. Duyusal Analiz Odalarının Tanzimi İçin Genel Kurallar
    2.7.5. Duyusal Analiz Yöntemleri
    2.7.5.1. Analitik duyusal testler
    2.7.5.2. Farklılık testleri
    2.7.5.3. İkili-üçlü test
    2.7.5.4. Üçgen test
    2.7.5.5. Eşik testleri
    2.7.5.6. Mutlak eşik testleri (absolute threshold)
    2.7.6. Nicel Duyusal Veri için Skala Tipleri
    2.7.6.1.Çizgi skalası
    2.7.6.2. Kategori skalası
    2.7.6.3. Büyüklük değerlendirme skalası
    2.7.7. Skala Teknikleri
    2.7.8. Tanımlayıcı Testler
    2.7.9. Tüketici Testleri
    2.7.10. Akseptans Testleri
    2.8. Fizikokimyasal Analizler
    2.8.1. Yaş Gluten (Yaş Öz) Miktarı Tayini
    2.8.1.1. Elde yıkama
    2.8.1.2. Makine ile yıkama
    2.8.2. Kuru Gluten Miktarı Tayini
    2.8.3. Gluten İndeks Değeri
    2.8.4. Zeleny Sedimentasyon Testi
    2.8.5. Modifiye Sedimentasyon Testi
    2.9. Nişastanın Jelatinizasyon Özellikleri
    2.9.1. Nişastanın Mikroskopta Normal ve Polarize Işık Altında İncelenmesi
    2.9.2. Nişastanın RVA (Rapid ViscoAnalyzer) ile Viskozite Özelliklerinin İncelenmesi
    2.10. Hamurda Reolojik Özelliklerin Tayini
    2.10.1. Farinogram Özellikleri
    2.10.2. Ekstensogram Özellikleri
    2.11. Makarna Analizleri
    2.11.1. Makarna Pişirme Testleri
    2.11.1.1. Suya geçen madde miktarı
    2.11.1.2. Hacim artışı
    2.11.1.3. Su absorpsiyonu
    2.11.1.4. Pişme süresi
    2.11.1.5. Toplam Organik Madde (TOM) miktarı tayini
    2.11.2. Duyusal Testler
    2.11.3. Kolorimetrik Yöntemle Makarna Pişme Kalitesi Tayini
    2.12. Bisküvi ve Kek Yapma Denemeleri
    2.12.1. Bisküvi Üretimi
    2.12.2. Kek Üretimi
    2.12.3. Bisküvi ve Keklerin Değerlendirilmesi
    2.12.3.1. Fiziksel özellikler
    2.12.3.2. Renk analizi
    2.12.3.3. Tekstür analizi


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 2.21 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 87 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (14.12.2012 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir.
    sahdarms ve yusufcukur bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Hububat Teknolojisi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan mmustafaekin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.11.2012, 18:14
  2. Hububat ve hububat ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar-sunum
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan ableange
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 16.02.2011, 21:48
  3. Hububat Endüstrisi Artık ve Yan Ürünleri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan diyetlifi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.03.2010, 00:13
  4. Hububat Teknolojisi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan vespr
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.02.2010, 09:59
  5. Hububat Analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 28
    Son Mesaj: 14.06.2007, 13:33

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed