2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    püsük_20 çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2009 Son online zamanı: 19.10.2010

    Mesajları
    9
    Konuları
    8
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Thumbs up indikatörler

    01. İNDİKATÖRLER

    Çözeltinin pH’sına bağlı olarak renk değiştiren kompleks yapıdaki organik bileşiklere indikatör denir. Bu tür çözeltiler titrasyonun bitiş noktasını saptamak amacıyla kullanılır. İndikatörleri asit baz, redoks ve çöktürme indikatörleri olarak ayırabiliriz.



    Asit ve Baz İndikatörleri

    Asit Baz indikatörleri zayıf asit veya zayıf bazdırlar. Genelde indikatörle HIn sembolü ile gösterilirler. Bu indikatörlerin ayrışma tepkimeleri yazılacak olursa;

    Örneğin metil kırmızısı [HIn] formundayken kırmızı, disosiye olduktan sonra [In- ] formunda ise sarı renktedir.

    Le Chatelier prensibine göre H+ konsantrasyonun artması, dengenin sola kaymasına neden olur ve bu nedenle HIn’ın kırmızı rengi (asit rengi ) gözlenir. Bunun tersi olarak da OH- (baz) eklenmesi ile H+ konsantrasyonu azalacağı için denge sağa kayacak ve In- rengi (baz rengi) olan sarı renk gözlenecektir.






    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 19.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez






  2. #2
    fata morgana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fata morgana çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.09.2009 Son online zamanı: 27.08.2010

    Mesajları
    8
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı püsük_20 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    01. İNDİKATÖRLER

    Çözeltinin pH’sına bağlı olarak renk değiştiren kompleks yapıdaki organik bileşiklere indikatör denir. Bu tür çözeltiler titrasyonun bitiş noktasını saptamak amacıyla kullanılır. İndikatörleri asit baz, redoks ve çöktürme indikatörleri olarak ayırabiliriz.



    Asit ve Baz İndikatörleri

    Asit Baz indikatörleri zayıf asit veya zayıf bazdırlar. Genelde indikatörle HIn sembolü ile gösterilirler. Bu indikatörlerin ayrışma tepkimeleri yazılacak olursa;

    Örneğin metil kırmızısı [HIn] formundayken kırmızı, disosiye olduktan sonra [In- ] formunda ise sarı renktedir.

    Le Chatelier prensibine göre H+ konsantrasyonun artması, dengenin sola kaymasına neden olur ve bu nedenle HIn’ın kırmızı rengi (asit rengi ) gözlenir. Bunun tersi olarak da OH- (baz) eklenmesi ile H+ konsantrasyonu azalacağı için denge sağa kayacak ve In- rengi (baz rengi) olan sarı renk gözlenecektir.






    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net
    bilgi için teşekkür ederim. benim bu konuyla alkalı sunum yapmam gerekiyor fakat bu bilgilerden daha fazlasına ihtiyacım var. GOOGLEde ki bilgiler ya tek cümlelik yada istediğim gibi değil. benimkisinin hem gıda ile alakası olması gerekiyor hem de analitik kimyadaki öneminede değinmem gerekiyor. yardımcı olabilirmisiniz


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Titrasyon ve indikatörler
    Karışık forum içinde, yazan diyetisyen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.12.2011, 10:55
  2. Indikatörler
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan CYLN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.10.2008, 23:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed