3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart ipk değişik bir sunum

    konu adı:ipk
    içerik:Örgütlü insan toplulukları oluştukça, nüfus ve bu nüfusun maddi yaşam koşullarına ilişkin sayısal verilere sahip olma gereksinimlerin arttığı ve bu izlere Antikçağ’da, Çin’de, Mısır’da, Yunanistan’da rastlanılmaktadır. İlk nüfus sayımının Roma’da yapıldığı bilinmektedir. XVII. Yüzyılda istatistik incelemelerinin taban ve araçlarına ilişkin kavramlar, Hermann Conring (1606-1681) ve John Graunt (1620-1674) tarafından kurulan iki okuldaki çalışmaları ile bazı istatistik değişmezliklerini ortaya çıkarmışlardır. XIX. Yüzyıl başında Pierre Simon de Laplace (1749-1827) olasılık kavramını ortaya koydu.

    İstatistiksel yöntemler, işletme yönetiminin de zorunlu bir yardımcısı olarak ortaya çıkmışlardır. Piyasa araştırmaları, bütçe denetimi, stok denetimi gibi işlevlerde istatistik vazgeçilmez bir unsurdur.

    İstatistik bir çalışmanın birçok evresi vardır:

    şifre:''www.forumfood.net''(sadece link '''' lar yok)
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 92.0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 43 Kez






  2. #2
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    İSTATİSTİKSEL PROSES KONTROL (İPK) NEDİR ?
    İstatistiksel Proses Kontrol (İPK), bir prosesi sürekli denetlemek ve prosesteki değişkenliği (kararsızlığı) yaratan koşulları belirlemekte kullanılan metod veya gereçlerdir. İPK yaklaşımları, diğer endüstri uygulamalarından farklı olarak, üretim prosesini aktif olarak denetlemek ve değişkenliği yaratan koşulların belirlenmesi ve sürekli kontrol edilmesiyle müşteri şartlarının yerine getirilip getirilmediğine karar vermek için tasarlanmıştır. Rastgele incelemelerle kaliteyi temin etme girişimlerini kullanan sistemlerin tersine, İPK, kaliteyi kontrol etmenin en etkin yoludur.
    İPK, kalite ölçümü için ardışık, düzenli zaman aralıklarında toplanmış ve çoğunlukla küçük yığınlardaki birimlerden oluşan istatistiksel örneklemi zorunlu kılmaktadır. Diğer sıkça kullanılan metodlarda ölçümler, büyük rastsal örneklemlerdeki denetlemelerle elde edilir.
    İPK, kaliteye, reaktif yaklaşımdan çok proaktif yaklaşır, yani organizasyondaki operatörden fabrika müdürüne kadar herkesi kalite problemlerinin sebeplerini daha iyi anlamaya ve bunlar büyük problemler haline gelmeden çözme sorumluluğu almaya teşvik eder.
    İPK çalışmaları, kalite problemlerinin kaynağı olarak operatörden daha çok proses (süreç) üzerinde odaklanır. Özellikle, kalite sorunlarının temelini oluşturmayan, kötü operatör gibi, faktörlerle de ilgilenmesine rağmen, üretim metodları, hammadde, çalışma ortamı ve malzemedeki kusurların ve sorunların belirlenmesi ve çözümlenmesini araştırır.
    İPK'da en çok kullanılan gereçler:
     Akış Şemaları
     Hareket Şemaları
     Pareto Şemaları ve Analizi
     Sebep-Etki Diyagramları (Balık-Kılçığı Diyagramı)
     Histogram
     Shewhart Kontrol Şemaları
     X-bar ve Aralık
     X-bar ve Sigma
     Hareketli Ortalama ve Aralık
     X ve Hareketli Aralık
     EWMA
     CUSUM
     P-şeması
     NP-şeması
     C-şeması
     U-şeması
     Proses Yetenek Çalışmaları
     Örneklem Kabul Planları
     Saçılım Diyagramları



  3. #3
    aysentika çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.02.2007 Son online zamanı: 09.07.2012

    Mesajları
    91
    Konuları
    29
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    563
    Harcanan
    0
    Kalan
    563
    çalışma için çok teşekkürler, güzel bir paylaşım


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. değişik salata tarifleri
    Salatalar ve Mezeler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 09.03.2019, 18:05
  2. Değişik Bir Yemek Maliyeti Hesap Sistemi
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan The Pasha
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.03.2010, 15:24
  3. değişik yağlara göre yoğurtların özellikleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan t_dikmen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.02.2008, 22:14
  4. Değişik resimler
    Slaytlar forum içinde, yazan kübrayln
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.10.2007, 16:53
  5. değişik pasta şekilleri
    Komik Resim ve Videolar forum içinde, yazan ASLD
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 15.09.2007, 15:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed