1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Black-T çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.10.2010 Son online zamanı: 14.10.2010

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Thumbs up İstanbul içme sularının bakteriyolojik yönden incelenmesi Aeromonas sorunu


    Tüm dünyada içme suyu tüketimi ile ilişkili akut gastrointestinal hastalıklar hala önemli bir sağlık sorunudur. Bu çalışmada İstanbul'un içme suyu kaynaklarını, arıtma işlemlerini ve şebeke suları indikatör ve patojen bakteri açısından değerlendirilmiştir. Ekim 2002-Nisan 2006 tarihleri arasında 134 ham su örneği, arıtma tesisleri (Ömerli, Emirli, Elmalı, Kağıthane, İkitelli, B.çekmece) genel çıkış sularından 446 örnek ve şebeke sularından 1657 örnek olmak üzere toplam 2237 su örneği toplanmıştır. Bu örneklerde dışkı kaynaklı E. coli ve koliform bakterilerin yanı sıra enteropatojenik E. coli (EPEC), Salmonella, Shigella, Vibrio cholerae, Vibrio, Yersinia enterocolytica, Campylobacter, Aeromonas, Pseudomonas ve Plesiomonas araştırılmıştır. Sonuçlar Türk Standardı (TS 266) (İnsani Tüketim Amaçlı Sular)' ya göre değerlendirilmiştir.

    Anahtar Kelimeler: İstanbul içme suyu kalitesi, patojen bakteri, fekal koliform, arıtma işlemleri

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 59.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Aeromonas hydrophila Mikroorganizmasının Genel Özellikleri
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan Ömer Cumhur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.06.2016, 15:47
  2. Ürün incelenmesi-topkek
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan brucella
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27.12.2012, 07:36
  3. Gıdaların reolojik olarak incelenmesi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan ercanytmz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.10.2009, 01:09
  4. Aeromonas
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan aysentika
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 25.07.2009, 18:04
  5. Balın duyusal özelliklerinin incelenmesi
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan bxurczn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.03.2009, 19:11

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed