10 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Yüksek Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    23 Feb 07
    Yaş
    39

    Mesajları
    794
    Konuları
    130
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    263
    Harcanan
    0
    Kalan
    263

    İtalyan Mutfağı

    Fesleğenli burgu makarna:

    Malzeme

    - 1 paket burgu makarna
    - 60 gr. Taze fesleğen
    - veya 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    - 6 diş sarmısak
    - 45 gr. Dolmalık fıstık
    - 125 gr. Permasan peyniri
    - 6 yemek Kaşığı zeytinyağı
    - Tuz-biber
    - 2 adet kiraz domates


    Hazırlanışı

    Makarnayı, tuzlu ve yağlı suda 8 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçiriniz.

    Mixerde yıkadığınız fesleğen yapraklarını, sarmısak, dolmalık fıstık ve permasan peynirini çekiniz.

    Karışıma zeytinyağını karıştırarak ekleyiniz.

    Tuz ve karabiber ile tatlandırınız.

    Haşlayıp, soğuttuğunuz makarna ile sosu karıştırıp, servis tabağına alınız.

    Kiraz domates ile süsleyip servis yapınız.

    Fındıklı Çikolatalı Turta
    Malzeme

    - 225 gr. Fındık
    - 125 gr. Pudra şekeri
    - 3 yemek kaşığı mısır nişastası
    - 105 gr. Un
    - 2 yemek kaşığı kakao
    - 1 paket kabartma tozu
    - 125 gr. Margarin
    - 2 adet yumurta
    - 1 adet yumurta sarısı
    - 1 paket vanilya
    - 1 çay kaşığı tarçın


    Hazırlanışı

    Fındıkların 75 gr.ını ayırınız.

    Önceden fırını 165 ºC’de ısıtınız.

    Kenarları düz yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıt serip, ayırdığınız 75 gr. Fındıkları 8-10 dakika fırında kavurunuz.

    Fırından çıkarıp üzerini havlu kağıt ile örtüp, biraz soğutunuz. Daha sonra fındıkları avuç içiniz ile ovalayıp kabuklarını soyunuz. Fırın ısısını 220 ºC ye çıkarınız.

    Kek kalıbını Margarin ile yağlayıp, unlayınız. Mixerde kavrulmuş fındık ve şekeri birlikte çekerek un haline getiriniz.

    Derin bir kasede, çekilmiş fındıklı şekeri, mısır nişastasını, kakaoyu ve tarçını karıştırıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyerek ilave ediniz. Bütün kuru malzemeyi iyice karıştırınız.

    Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana’yı ilave ederek karıştırınız. Ayrı bir kasede yumurtaları ve vanilyayı çırpınız.

    Mixerle karıştırarak yumurtayı karışıma ekleyip, 5 dakika çırpınız.

    Hamuru, yağlayıp unladığınız kalıba döküp, ısıyı 200 ºC indirdiğiniz fırında 30-35 dakika pişiriniz.

    Pişen keki 5 dakika kalıpta bekletip servis tabağına ters çeviriniz.

    Kalan fındıkları büyük parçalar halinde mixerde çekip, kek daha sıcak iken bütün üzerini kaplayınız.

    Soğutup, servis yapınız.

    Makarnalı Fasülye Çorbası:
    Malzeme

    - 2 su bardağı bardağı barbunya veya kurufasulye
    - 2-3 diş sarmısak
    - 2 tatlı kaşığı biberiye
    - 1 adet kuru soğan
    - 2-3 adet kereviz sapı ve yaprakları
    - 1 adet havuç
    - 5 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 su bardağı kelebek makarna, erişte, arpa şehriyesi
    - Tuz - çekilmiş karabiber
    - Rende permasan peyniri


    Hazırlanışı
    Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Geniş bir tencere içine ıslatıp süzdüğünüz fasulyeleri (fasulyelerinin üzerini iki parmak geçene kadar) koyup üzerine ılık, su koyunuz. Ufak bir tülbentin içine biberiye ve soyulmuş sarmısakları koyup iyice sarınız. Fasulyelerin içine kaynamaya bırakınız.

    Soğanın kabuklarını soyup, bütün olarak çorbanın içine koyunuz. Havuçların kabuklarını soyunuz, yıkayınız ve halka halka doğrayınız. Kerevizin kök ve yeşil yapraklarını doğrayınız. Havuç ve kerevizleri çorbaya katınız.

    En son olarak zeytinyağını ekleyip, fasulyeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Fasulyeler pişince, tülbenteki baharatları ve bütün soğanı çorbadan çıkarınız.

    Fasulyenin 1/3’ünü ayırıp kalanını karabiber, tuz ile birlikte püre haline getiriniz. Fasulye tanelerinin ve püreyi çorbanın içine ilave edip bir taşım kaynatınız. Çorba kaynayınca makarnaları içine atıp 8 dakika pişiriniz. Üzerine rende permasan koyup servis ediniz.


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07

    Mesajları
    2071
    Konuları
    269
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart RE: İtalyan Mutfağı

    tarif sağlam mı denedin mi özlem

  3. #3
    Yrd. Doç. Dr. Alone_AngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23 Mar 07
    Yaş
    34

    Mesajları
    1584
    Konuları
    145
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    30
    Harcanan
    0
    Kalan
    30

    Standart RE: İtalyan Mutfağı

    Fesleğenli makarnayı biliyordum ama italyan mutfağına ait olduğunu bilmiyordum
    Bizim kendi kafamızdan makarna içinde ne görmek istiyorsak koyduklarımızı onlar tarif olarak veriyor...Ona bakarsan bende makarna tarifi çok

  4. #4
    Yrd. Doç. Dr. Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    1862
    Konuları
    209
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    0
    Kalan
    322

    Standart Cevap: İtalyan Mutfağı

    valla makarnanın her çeşidini yapmışızdır

  5. #5
    Yüksek Lisans Üye milkybon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27 Apr 07
    Yaş
    41

    Mesajları
    724
    Konuları
    12
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: İtalyan Mutfağı

    YA BİDE PANA COTTA TARİFİ OLSAYDI TAM SÜPER OLACAKTI
    BUNLAR ÇOK GÜZEL DENEMYENLER VARSA ŞİDDETLE TAVSİYE OLUNUR

  6. #6
    Onursal Üye Şengül PARLAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    1344
    Konuları
    138
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2225
    Harcanan
    0
    Kalan
    2225

    Standart Cevap: İtalyan Mutfağı

    Ellerine sağlık

  7. #7
    Yrd. Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    12 May 07

    Mesajları
    1948
    Konuları
    184
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: İtalyan Mutfağı

    teşekkürler..........

  8. #8
    Yüksek Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    23 Feb 07
    Yaş
    39

    Mesajları
    794
    Konuları
    130
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    263
    Harcanan
    0
    Kalan
    263

    Standart RE: İtalyan Mutfağı

    Napoli Usulü Kuzu Pirzolası
    Malzeme

    - 15 adet kuzu pirzolası (kişi başına 3 kalem hesabı ile 5 kişi için)
    - Tuz, taze çekilmiş
    - karabiber
    - 3 yumurta
    - 60 gr un ( 1/2 su bardağı) Bir su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi yada galeta unu
    - 30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
    - 60 gr konkase domates
    - 125 ml ( 1/2 su bardağı) domates sosu
    - 150 gr spagetti
    - 30 gr (7 1/2 çorba kaşığı) rendelenmiş kaşar veya permesan peyniri


    Hazırlanışı
    Kuzu pirzolalarının fazla yağlarını kesip, atın. Tuz ve biberi serpin. Yumurtayı bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın. Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.

    Bir tavada Margarini eritin. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup alt üst ederek, 7-8 dakika, heriki yanıda altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin.

    Margarini bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca konkase domatesi katıp, ara sıra karıştırarak, birkaç dakika pişirin. Domates sosunu katın. Bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, sosu sıcak olarak bir kenarda bekletin. Bu arada orta boy bir tencerede spagettiyi kırmadan yaklaşık 10-12 dakika, hafif diri kalacak biçimde pişirin. Bir süzgece aktararak süzün. Bir kaba aktarın. Sosu ilave edip, tekrar karıştırın.

    Tabağa dizdiğiniz pane pirzolaların yanına spagettiyi ilave edin ve üzerine peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.

    Steak Mushroom Pie
    Malzemeler:

    1 kg bonfile
    2 adet orta boy soğan
    400 gr mantar
    1 diş sarımsak
    100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz
    karabiber
    4 adet milföy hamuru
    2 adet yumurta sarısı

    Yapilisi

    Bonfileler kuşbaşı doğranır. Geniş bir tencerede
    sotelenir. Daha sonra mantar ve soğanlar atılır tencereye.
    Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir.
    30 dakika orta ateşte pişer.
    En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir.
    Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa
    alınır üzerine kendi sosu dökülür.
    Mevsim sebzeleri ile servis edilir.

    Spagetti "Vongole" Kum Midyesi
    Malzemeler:

    - 1 paket spagetti
    - 200 gr. Kum midyesi
    - 3 diş sarımsak
    - 4 yemek kaşığı sıvı margarin
    - 3 yemek kaşığı krema
    - Tuz-karabiber
    - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 2 adet sivribiber


    Yapilisi:

    Zeytinyağlı ve tuzlu suda spagetti 8 dakika haşlayıp, süzdükten sonra 2 yemek kaşığı sıvı margarin ile yağlayınız.

    Sivribiberlerin içlerini çıkarıp, ince ince doğrayınız.
    Kum midyelerini iyice yıkayıp, süzünüz.
    Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.

    Tavada 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, sivribiber ve sarımsakları sote ediniz. Midyeleri ilave edip, 5 dakika sote ettikten sonra tuz ve karabiber ile baharatlandırınız.
    Ateşten alıp, kremayı ekleyip, karıştırınız.

  9. #9
    Yüksek Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    23 Feb 07
    Yaş
    39

    Mesajları
    794
    Konuları
    130
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    263
    Harcanan
    0
    Kalan
    263

    Standart RE: İtalyan Mutfağı

    Italyan Salatasi
    Malzemeler:

    3 adet havuç
    3 adet patates
    250 gr. iç bezelye
    8-10 dilim jambon
    50 gr. füme dil
    8-10 adet kornişon turşu
    Yarım su bardağı mayonez
    Tuz



    Yapılışı:

    Havuçların kabuklarini temizleyip,bezelye iriliğinde doğrayın.
    Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın. Sıcak suda bezelyeleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek başka bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin.
    Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın.
    Sebzelerin üzerine ekleyin. Küçük doğranmış kornişon turşu ve mayonezle karıştırarak servis yapın


    Irmik Böregi (Gnokçi)
    Malzemeler :

    500 gr. süt
    1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
    175 gr. rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
    2 yumurta
    25 gr. margarin
    1 çimdik hindistan cevizi
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Bir çay kaşığı tuz



    Yapilisi:

    25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın.

    Sütü derince bir tencerede kaynatın. Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin. ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )

    Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin.

    Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm.'lik kareler halinde kesin. Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin.

    Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun. Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın.


    Roma Şinitsel
    Malzemeler:

    4 dilim peynir (1 cm kalınlığında), 1 yumurta, galeta unu, doğranmış yeşil soğan, 1-2 adet domates, kızartma yağı

    Hazırlanışı:

    Peynir dilimlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp iyice ısınmış yağda her iki tarafını da kahverengileşinceye kadar kızartın. Doğranmış yeşil soğan ve domates dilimleri ile süsleyerek, ıspanak veya patatesin yanında servise sunun.


    AKDENİZ SAHİLİ pizza

    (4 kişilik) Malzemesi:
    Kıtır pizza hamuru için:
    175gr un
    10 gr yaş maya
    3 kahve fincanı ılık su
    5 gr tuz
    2.5 gr tozşeker
    Domates sos için:
    5 domates
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    60 gr domates salçası
    Üzeri için:
    100 gr mozzarella peyniri
    100 gr rendelenmiş tulum peyniri
    100 gr rendelenmiş beyaz peynir
    12 dilim domates
    12 siyah zeytin
    2 sivri biber

    Yapılışı:
    1 Bir kapta ılık su. maya, tuz ve şekeri karıştırıp kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin.
    2 Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın.
    3 Pizza sosu için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    4 Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Biberleri temizleyip kıyın.
    5 Pizza hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine domates sosunu bir fırçayla sürün.
    6 Üzerine rendelenmiş peynirleri serpiştirin. Zeytin ve biberleri serpiştirip domates dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Pizzayı dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

  10. #10
    Yüksek Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    23 Feb 07
    Yaş
    39

    Mesajları
    794
    Konuları
    130
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    263
    Harcanan
    0
    Kalan
    263

    Standart RE: İtalyan Mutfağı

    Çilek Carpaccio


    500 g çilek, 3 limonun ince soyulmuş kabuğu ve suyu, 50 g şeker, 200 g limonlu dondurma (hazır), melis yaprakları.

    Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve süzgece koyun. Çilekleri dilimleyip tabaklara dizin. Limon kabuklarının üçte ikisini 5 kaşık su içinde 5 dakika kaynatın, suyunu bir kaba dökün, şeker ve limon suyu ile şurup hazırlayın. Şerbeti süzün. Çileklerin üzerine şurup gezdirin. Dondurmayı top halinde çileklerin üstüne koyun. Limon kabuğu ve melis yaprakları ile dekore edin.


    MİLKBON afiyet olsun
    Karamelli patina cotta (İtalya)


    140 gr. şeker
    60 ml. portakal suyu
    3 yaprak jelatin
    1 çubuk vanilya
    500 gr. krema
    1/2 portakalın kabuğu
    300 gr. çilek
    2 paket şekerli vanilin

    Bir tencerede 100 gr. şekeri, altın sarısı oluncaya kadar karamelize edin. 30 ml. portakal suyunu ekleyin ve şeker çözülünceye kadar kaynatın. Karameli ısıya dayanıklı, hacmi 150 ml. olan 6 kalıba veya fincana paylaştırın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye bölün, özünü kazıyın. Kremayı, portakal kabuğu, 40 gr. şeker, çubuk vanilya ve özü ile bir taşım kaynatın. Üstü açık olarak orta ateşte 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın, çubuk vanilyayı ve portakal kabuğunu çıkartın. Jelatinlerin sularını sıkın ve sıcak kremanın içinde eritip, kalıptaki karamellerin üzerine dökün. En az 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Çilekleri yıkayın, temizleyin ve ikiye bölün. Şekerli vanilini, kalan portakal suyu ile karıştırın, çilekleri marine edin. Dolaptan çıkardığınız kalıpları sıcak suya batırıp tabaklara ters çevirin. Çileklerle servis yapın.


    TIRAMISU

    MALZEMELER

    3 yemek kaşığı un
    1 yumurta sarısı
    1.5 su bardağı süt
    1/2 paket vanilya
    1/2 paket labne peyniri
    1 su bardağı şeker


    HAZIRLANIŞI

    Bütün malzemeyi bir tencereye koyarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Diğer tarafta, bir su bardağı su içine 3 kaşık şeker 1 kaşık nescafe koyarak karıştırıp, bu karışımla 1 altınkek tabanını ıslatın daha sonra muhallebi kıvamındaki karışımın yarısını bu kektabanın üzerine dökerek yayın. Kektabanın ikinci katını da üzerine koyup aynı şekilde bir bardak nescafe ile ıslatın. Kalan muhallebiyi üzerine dökerek yayın, biraz soğuduktan sonra üzerine iki kaşık kakao eleyip buzdolabında soğutun.

    ___________________

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. İtalyan Çocuk...çok tatlııı
    Komik Resim ve Videolar forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 15-11-2007, 19:58
  2. çerkez mutfağı
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan bilana
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-10-2007, 10:48
  3. malatya mutfağı
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 05-10-2007, 18:22
  4. hatay mutfağı
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 05-10-2007, 15:42
  5. Çin Mutfağı
    Güncel Haberler forum içinde, yazan s.erkan
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 11-06-2007, 17:08

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed