3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Yüksek Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    23 Feb 07
    Yaş
    39

    Mesajları
    794
    Konuları
    130
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    263
    Harcanan
    0
    Kalan
    263

    Standart Japon Mutfağı

    Sushi

    Balığın sırt filetosunu çıkarın ve tuzlayıp yarım saat bekletin. Suyunu bırakan balık etini kokusu çıkana dek 10-20 dakika pirinç (veya elma) sirkesinde bekletin. (Sirke ve tuzda bekletme süresi arttıkçakılçıkları o denli yumuşar ve çabuk ayıklanır. Ayrıca sirke sayesinde balık, pişmiş et kadar sağlıklı olur ve lezzeti değişir). 2 su bardağı pirinci haşlayıp yoğurun ve golf topu şekline getirin. Balık filetolarını tezgâha serin. Üzerlerine çok az wasabi sürün. Haşlanmış pirinci paylaştırıp sıkıca bastırın ve ters çevirin. Üzerine balık, tavuk,kuzu eti, bonfile, sebze, omlet veya havyar ilave edip servis yapın.

    (Balık; orkinos, levrek, mercan, kalkan gibi büyük bir balık çeşidi olmalı. Bonfile veya kuzu eti konulacaksa ızgarada pişirilmiş olmalı. Omlet konacaksa rulo haline getirilip dilimlenmeli.)


    Sushi Tarifi

    Malzemeler

    * 1 çay bardağı pirinç sirkesi
    * 100 gr Japon pirinci
    * İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado
    * İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı
    * Buharda pişmiş karides
    * İnce somon dilimleri
    * 1 tatlı kaşığı tozşeker



    Yapılışı

    * Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün.
    Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun.
    Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.

    * Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın.

    Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin.

    Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın.


    oldukça KOLAY

    Ton Balıklı Sushi

    Malzemeler:

    * 300 gr. çok taze ton balığı
    * 2 su bardağı yuvarlak pirinç
    * 4 su bardağı su
    * 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
    * 1 yemek kaşığı toz şeker
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * Japon soya sosu veya soya sosu
    * Wasabi


    Yapılışı:

    Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün.
    Pirinci süzdükten sonra verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın.
    Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 4-5 dakika daha pişirin.

    Daha sonra ateşten çekip, yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
    Suyunu süzün.
    Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın.

    Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin.
    Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün.

    Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın.
    Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın.
    Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın.

    Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın.


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07

    Mesajları
    2071
    Konuları
    269
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart RE: Japon Mutfağı

    sushi ile ilgili o slaytı izledikten sonra hiç iştah açıcı gelmiyor özlemcim

  3. #3
    Onursal Üye Şengül PARLAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    1344
    Konuları
    138
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2225
    Harcanan
    0
    Kalan
    2225

    Standart Cevap: Japon Mutfağı

    Bu sushi slaytı beni de çok etkilemiş valla tarifi okuyasım bile gelmedi
    Ama yine teşekkür ederim emeğin için özlem.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. japon teyzelerin fırında pilav tarifi
    Et ve Sebze Yemekleri forum içinde, yazan Enes
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-03-2008, 01:34
  2. japon eriği
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan tuanabelit
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-09-2007, 15:11
  3. Gida markalarimizi Japon raflarina tasidi
    Güncel Haberler forum içinde, yazan utkan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 10-07-2007, 02:03
  4. Çin Mutfağı
    Güncel Haberler forum içinde, yazan s.erkan
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 11-06-2007, 17:08
  5. Japon Balıkları ve Felsefesi
    Gıda Sektöründe Kişisel Gelişim forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 26-03-2007, 22:58

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed