Gıda Gündeminin hazırlayıp sunduğu Gıda Kulisi, bu programında jelatini ele alıyor. Bilal Yıldırım'ın sunuculuğunu üstlendiği Gıda Kulisi, Jelatin konusunu, Gıda Mühendisi Yusuf Çukur ile değerlendirdi.

Jelatinin üretimi, kullanım alanları, helal-haram durumları ve diğer bir çok konuya değinilen programda, yakın zamanda bakanlık tarafından açıklanan hilelerde kullanılan jelatinin, kullanım amaçlarından bahsedildi.

Türkiye'de, üretimlerin ihtiyacı karşılamadığını belirten Çukur, yurt dışından ithal edilen jelatinin helallik anlamında çok sıkıntı yarattığını ve bu konulara tüketicilerin çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Çukur program sonunda "bu noktada biz tüketicilere düşen en büyük sorumluluk ve görev helal sığır jelatininden üretilmiş ürünleri kullanmak, talep etmek ve yerel üreticileri desteklemek olmalıdır" şeklinde konuştu.