• 350 gram kadayıf
  • 5 yemek kaşığı kaşığı şeker
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık

Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kadayıfları küçük küçük doğruyoruz daha sonra tavaya yağı koyup eridikten sonra üzerine şekeri ekleyip kadayıfı birlikte kızarıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra kadayıfı bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.

Muhallebiyi vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Katılaştıktan sonra ocaktan alıp içine 1 paket vanilya koyup soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra içine 1 paket krem şanti koyup 5 dakika boyunca mikserle çırpıyoruz. Daha sonra kadayıfı ikiye bölüyoruz. Yarısı tepsinin tabanına yayıyoruz Üzerine muhallebiyi döküyoruz. SOGUK OLMASINA DİKKAT EDİN AKSİ HALDE KADAYIFLARI YUMUŞATIR. yaydıktan sonra geri kalan kadayıf harcını muhallebinin üzerine yayıyoruz. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.