Sayfa 1/2 12 SonSon
19 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sinan COSKUN çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2007 Son online zamanı: Bugün

    Mesajları
    1655
    Konuları
    4126
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2737
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici

    Standart Kahvaltılık Gevrekler

    Uzun bir aradan sonra bu başlığımız tekrardan aktif duruma geçti. Yanlız sizden bir ricam olacak lütfen uzun yazılar yazmayın veya dosya gönderimi yapmayın. Üyelerimizin sıkılmadan okuyabileceği uzunlukta bilgiler bulunsun. Bu şekilde paylaşımda bulunursanız mesajınıza yorum yapacak üyelerimizde çıkacaktır kesin.

    Bu haftaki konumuz : Kahvaltılık Gevrekler

    Kahvaltılık gevreklerin çeşitleri, hammadeleri, üretim aşamaları, kullanılan alet-ekipmanlar, yapılan analizler, paketleme sistemi, piyasaya dağıtımı ve pazar payı hakkında bilgiler verebilirsiniz. Tabi burdaki seçenekler hariz diğer bilgileride paylaşabilir, paylaşılan bilgilere yorumda bulunabilirsiniz. Umarım güzel bir tartışma konusu olur. Kolay gelsin.






  2. #2
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814
    Prebiyotik Müsli

    Prebiyotikler sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı oluyor.
    Prebiyotik Müsli ; karahindibağ ailesinden bir bitki olan intybus (rdx.cichorium intybus) kökünden elde edilmiş, yüksek oranda prebiyotik lif içeren bir ürün. Lif değeri ve sindirilebilirliği tam tahıl tanelerini, zengin meyve karışımı ile birleştiren Prebiyotik Müsli , her yaş grubu tarafından günün her anında zevkle tüketiliyor. Prebiyotik Müsli ; kurutulmuş üzüm çeşitleri, kurutulmuş muz parçaları, parça hindistan cevizi, kurutulmuş kayısı parçaları, papaya meyvesi başta olmak üzere %37 oranında kuru meyve ve kuru yemiş içeriyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanan bu zengin içeriğin, tarçın ve vanilya ile birleşimi, ürünü bir lezzet bombası haline getiriyor.
    Prebiyotik Müsli, içerdiği yüksek orandaki proteinle de günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılıyor.

    Hiçbir katkı maddesi kullanılmaksızın besin değeri ve dayanıklılığı artmış, yüksek lif oranına sahip, sindirimi kolay, doğal karakteristik özellikleri korunmuş “dane”ler elde edilir.
    Kullanım Şekli
    Prebiyotik Müsli kahvaltı dışında hafif ve sağlıklı bir şeyler atıştırmak istendiği anlarda da soğuk sütle karıştırılabilir. Yoğurtla ya da etkisini güçlendirmek üzere prebiyotik yoğurtlarla karıştırarak da yenebilir. Tercihe göre, taze meyve ya da yemişlerle zenginleştirerek yemek da mümkün.


  3. #3
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Kahvaltılık Gevreklerin Tarihi

    İlk modern ve ticari kahvaltılık gevrek, American Seventh-day Adventists tarafından bulundu. Maceracılar 1860 lı yıllarda Western Health Reform Institute (Batı Sağlık Reform Enstitüsü) nü oluşturdular. Enstitünün ismi daha sonra Battle Creek Sanitarium olarak değiştirildi.

    Maceracılar, sağlıklı tahıllar üretip, sattılar.
    Tahıl veya tane; gıda olarak kullanılan nişastalı tohumlarla birlikte, çim bitkileri familyasının bir üyesidir. Yaygın olarak tüketilen tahıllar; buğday, pirinç, çavdar, yulaf, arpa, mısır ve sorgumdur.

    Will Keith Kellogg
    Will Keith Kellogg, 1906 yılında kurulan W.K. Kellogg Kuruluşu’ nun kurucusudur. 1894 te Kellogg, hastanedeki hastalar için diet geliştirmek için uğraşıyordu. Kellogg, buğdayı kaynatarak, sindirilebilir bir ekmek ikamesi için araştırmalar yapmıştır.Kellogg bir kap dolusu buğdayı kaynıyor halde unuttu ve buğday tavlanmış hale geldi(yumuşadı), haddelenmiş buğdayları tavlayıp kurumaya bıraktığı zaman, her bir buğday tanesi büyük ince tanecikler olarak ortaya çıktı. Bu tanecikler lezzetli tahıllara dönüştü ve daha sonra Kellogg mısır gevreğini buldu.

    Kaynak : http://inventors.about.com


  4. #4
    feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    feraset çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.08.2007 Son online zamanı: 18.06.2021

    Mesajları
    854
    Konuları
    290
    Eklentileri
    19
    Kredisi
    1065
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Kahvaltılık tahıllar, kahvaltılık tüketim için piyasaya arz edilen gıda maddeleridir. Bunlar, soğuk olarak ve yoğurt, süt gibi maddeler ile meyvelerle karışım yapılarak yenilebilirler veyahut da yulaf ezmesinde olduğu gibi kaynatılarak tüketilirler. Yulaf lapası gibi tahıl ürünleri, dünyada birçok ülkenin başlıca günlük yiyeceklerinden birisi olsa da, daha zengin ve tüketici bilincinin geliştiği toplumlarda, bunların kahvaltılık olarak satıldığı büyük bir endüstri meydana gelmiştir.

    Kahvaltılık tahıllar her yaş grubuna hitap edecek şekilde piyasaya sunulmuşlardır. Kellogg's, Sanitarium, Quaker Oats, Post, Nestlé ve General Mills gibi şirketler, yetişkinler için yulaf bazlı ve yüksek lif içerikli tahılların tüketimi ile elde edilen olumlu sağlık etkilerine sahip ürünler geliştirmişlerdir. Üreticiler, kahvaltılık tahılları genellikle çeşitli vitaminlerle zenginleştirmekte ve bunu tüketicileri etkilemek için kullanmaktadırlar. Nispeten yüksek şeker içeriğine sahip tahılların da üretimi yapılmaktadır. Şekerce zengin kahvaltılık tahıllar, uzun yıllardır özellikle çocuklar arasında yaygın olmakla birlikte birçok yetişkin de bunları satın alabilmektedir.


    KAYNAK: http://en.wikipedia.org/wiki/Breakfast_cereal


  5. #5
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    bol demir ve b vitamini barındıran,sabah kahvaltı hazırlamaya zaman bulamayanların kurtarıcısı,iyi bir besin kaynağı.


  6. #6
    ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ayşegül çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.04.2007 Son online zamanı: 03.03.2012

    Mesajları
    700
    Konuları
    320
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064
    şimdiye dek hiç tatmadığım ve Türk damak zevkine uymadığını düşündüğüm bir besin maddesi.


  7. #7
    tuanabelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tuanabelit çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.04.2008 Son online zamanı: 29.07.2012

    Mesajları
    1161
    Konuları
    302
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1177
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    benimde vazgeçilmezimdir kahvaltılarda ama hiç tok tutmuyo insanı ya
    müslinin çok faydalı olduğunu duymuştum bende yoğurtla süper oluyo çok severim bende bolcenek yiyorum


  8. #8
    Didem SALİCİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Didem SALİCİK çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.11.2007 Son online zamanı: 01.11.2019

    Mesajları
    722
    Konuları
    152
    Eklentileri
    37
    Kredisi
    1956
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Kahvaltılık gevrekler büyümeyi hızlandırır

    Nestle uzmanları gevreklerin ideal birer kahvaltı alternatifi olduğunu belirterek, sebeplerini şöyle açıklıyorlar: Düzenli kahvaltı eden öğrencilerin etmeyenlere kıyasla daha başarılı olduğu kanıtlanmış durumda. Kahvaltı etmeyen yetişkinlerde de gün içinde performans düşüklüğü oluyor. Pratik olarak hazırlanan kahvaltılık gevrekler, lezzetli ve besleyici kahvaltı yapılmasını sağlıyor. Kahvaltılık gevreklerdeki kalsiyum, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlıyor, büyümeyi hızlandırıyor. Kalsiyum özellikle, kemik gelişiminin yüzde 90'ının tamamlandığı 12-19 yaş grubundaki gençler için önemli.


  9. #9
    DİDO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    DİDO çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.03.2007 Son online zamanı: 20.04.2012

    Mesajları
    573
    Konuları
    137
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    771
    Harcanan
    0
    Kalan
    771
    off gzl bı konu ama zor bı konu olmus üretimiyle ilgili bı seycık bulamdım


  10. #10
    Uğur MARANGOZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uğur MARANGOZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2007 Son online zamanı: 07.07.2021

    Mesajları
    1087
    Konuları
    377
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4176
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    İşlem ve paketlemeden sonra hazır kahvaltılık tahıllar muhafaza sırasında, iki tip bozulmaya karşı hassastırlar.

    1) Dışardan rutubet alımı;ürünün gevrek kolay kırılabilir yapıda kuru oluşu, dışardan rutubet alımına ve özelliğini kaybolmasına neden olabilir. Bu tip bir bozulma olmaması için ürün tipine uygun nem alış verişini önleyecek olan bir paketleme malzemesinin seçilmesi gereklidir.
    2) Ürünün atmosfer oksijeninin etkisine maruz kalması sonucu bayatlaması ve acılaşması (ransidite). Bu tip bozulmada, ürünlere BHA ve BHT gibi antioksidantlar ilave edilerek önlenebilir. Bu antioksidantlar ürünlerin yüzeyine, bitkisel yağ kaynaklı köpük şeklinde veya önce spreyle tatbik edilmektedir. Keza antioksidantlar paketleme materyaline de katılabilir. Buradan zamanla ürüne geçerler.


    Kaynak:Tahıl işleme teknolojisi (ders kitapları)
    Prof. Dr. Adem Elgün, Prof. Dr. Zeki Ertugay


Sayfa 1/2 12 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Genel Kahvaltılık Gevrekler
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan azamatpalvanov
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.06.2018, 13:06
  2. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler?den yeni yulaf gevreği
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.02.2017, 16:25
  3. Kahvaltılık Tahıl
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan esmasevde
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 01.04.2014, 17:47
  4. kahvaltılık gevrek ve tam tahıllar
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan Siyah-Beyaz
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 22.11.2010, 23:43
  5. Kahvaltılık Gevrekler
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan duyguözdmr
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.05.2009, 10:20

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed