Sayfa 2/2 İlkİlk 12
19 sonuçtan 11 ile 19 arası
  1. #11
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1763
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814

    Standart Cvp: Kahvaltılık Gevrekler

    Kahvaltı kültürümüz değişmeye başladı!.

    Türkiye'de, alışılmış peynir, zeytin, reçelli kahvaltıların yerini mısır ve
    buğday gevrekleri ve patlamış ürünler almaya başladı.
    Endüstriyel Fırıncılar Birliği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr.
    Hikmet Boyacıoğlu, yaptığı açıklamada, gelişen teknoloji
    ve temposu artan çalışma hayatının yiyecek kültürünü etkilediğini
    söyledi.
    Özellikle kısıtlı zaman diliminde insanların yemeğe daha az zaman
    ayırmaya başladığını vurgulayan Boyacıoğlu, fast food kültürünün bu
    yüzden hızla geliştiğini anlattı.
    Son yıllarda daha besleyici olması dolayısıyla kahvaltılık ürünlere olan
    talebin de giderek arttığını dile getiren Boyacıoğlu, şunları kaydetti:
    "Türkiye'de artık kahvaltı kültürü de değişmeye başladı. Kahvaltı
    sofralarında alışılmış peynir, zeytin, reçel gibi yiyeceklerin yerini
    buğday ve mısır gevrekleri ile patlamış kahvaltılık hububatlar alıyor.
    Bu ürünler çocuklar ve yetişkinlere yönelik olarak ayrı ayrı üretildiği
    için her kesime hitap ediyor. Ülkede bu ürünlerin satışı son yıllarda
    ciddi oranlarda artış gösterdi. Bu artış, kahvaltılık hububatların
    gelecekte daha fazla tüketileceğini gösteriyor."
    Boyacıoğlu, uluslararası piyasa araştırma kuruluşu Euromonitor
    International'in hazırladığı "Türkiye'de Kahvaltılık Hububatlar
    Raporu"na göre ülkemizde kahvaltılık hububatlar sektörünün 2007 yılında
    değer olarak yaklaşık yüzde 15 oranında bir büyüme göstererek 64 milyon
    YTL'lik düzeye ulaştığını söyledi.
    Rapora göre, 2002 yılında 4090 ton olan kahvaltılık hububat
    satışlarının, 2002/07 arasında yüzde 25,67'lik ve 2006/07 arasında ise
    yüzde 10,38'lik bir büyüme göstererek, 2007 yılında 5140 tona ulaştığını
    ifade eden Boyacıoğlu, bu miktarın 2680 tonunun aile tipi kahvaltılık
    hububatlar, geri kalanını ise çocuklar için kahvaltılık hububatların
    oluşturduğunu bildirdi.
    2002 yılında değer olarak 38,54 milyon YTL boyutundaki kahvaltılık
    hububat satışlarının 2002/07 arasında yüzde 66,33'lük büyüme
    gösterdiğini vurgulayan Boyacıoğlu, "Raporda, ülkemizde kahvaltılık
    hububatların tüketiminin artışı için iyi bir potansiyele sahip olduğu ve
    bu artışı etkileyecek en önemli faktörlerin çalışan insan sayısındaki
    artış, şehirleşmedeki artış, çocuk nüfusunun boyutu ve harcanabilir
    gelirin artışı olacağı ifade edilmiştir" dedi.
    Boyacıoğlu, bu ürünlerin önemli bölümünün ithalatla karşılandığını
    belirterek, "Bu yüzden, kahvaltılık hububat sektörüne yatırım
    yapanların önümüzdeki süreçte zarar etmeyeceği görülüyor. Raporda
    gelecekte tüketiminin daha da artacağının belirtilmesi, sektörü cazip
    hale getiriyor" diye konuştu.


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Gıda Gündemi

        
       

  2. #12
    milkybon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    milkybon çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.04.2007 Son online zamanı: 26.12.2010

    Mesajları
    720
    Konuları
    12
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart

    bende kahvaltılık tüketimini merak ettim ve aşağıdaki bilgilere ulaştım
    Kahvaltılık gevrek tüketimi arttı

    Araştırmanın en ilginç sonuçlarından biri ise bisküvi, kraker, krem çikolata ve şeker gibi geleneksel abur cubur ürünlerinde yaşanan düşme. Geçtiğimiz yıla oranla bisküvi tüketiminde yüzde 2.4 düşüş yaşandı. Pazarı büyüyen ürünlerin başında ise aromalı sütler, çocuk taze peynirleri, kahvaltılık gevrekler, toz süt katkıları, çikolata, dondurma ve cipsler geliyor.

    Raporun sonuçlarına göre 2005 yılında aileler 478.7 milyon YTL dondurma, 218.7 milyon YTL cips, 119 milyon YTL cips, 70.7 milyon YTL sakız, 26 milyon YTL aromalı süt, 17 milyon YTL ise toz süt katkıları ve meyveli yoğurt satın almış. Bilgeman, "Kahvaltılık gevrekler, aromalı süt ve çocuk taze peyniri gibi ürünlerin tüketimindeki artışın en önemli nedeni ise yüksek gelir grubunun yaptığı harcamalardan kaynaklanıyor" dedi.


    Şekerlemeye 216 milyon YTL harcadık
    Ürün Kategorileri 2005 (%)

    Ürün Yüzde (%) Yapılan toplam harcama

    Bisküviler 22,8 554 milyon YTL
    Dondurma 19,7 478,7 milyon YTL
    Çikolata kaplamalar 11,7 284,3 milyon YTL
    Cipsler 9 218,7 milyon YTL
    Krem çikolatalar 8,9 216,2 milyon YTL
    Şeker 8,9 216,2 milyon YTL
    Krakerler 4,9 119 milyon YTL
    Çikolata 4,8 116,6 milyon YTL
    Sakız 2,9 70,4 milyon YTL
    Çocuk Taze Peyniri 2,4 58,3 milyon YTL
    Kahvaltılık Gevrekler 1,6 38,8 milyon YTL
    Aromalı süt 1,1 26,7 milyon YTL
    Toz Süt Katkıları 0,7 17 milyon YTL
    Meyveli Yogurt 0,7 17 milyon YTL
    Toplam abur cubur 100
    Kaynak: HTP Tüketici Paneli, 2005

    Günün en önemli öğününü, zihni açıp uzun süre tok tutacak besinlerle geçirmekte yarar var. Bunun en iyi yolu ise gevreklerle yapılan kahvaltı

    Araştırmalar, okula kahvaltı ederek giden çocukların başarısının, kahvaltı etmeyenlere oranla çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Benzer şekilde çeşitli bilimsel çalışmalar, zamansızlık ya da kilo vermek amacıyla kahvaltıyı atlayan yetişkinlerde gün içinde performans düşüklüğü görüldüğüne işaret ediyor. İşte bu noktada 'kahvaltılık gevrekler', tempolu bir yaşam için besleyici, lezzetli ve pratik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.
    Meyvelileri seçin
    Gevrekler ideal birer kahvaltı alternatifidir. Posa içerdiği ve yanında genellikle süt veya yoğurt tüketildiği için kana karışma hızı yavaşlayarak acıkma hissini azaltır. Ancak basit şekerli gevrekler yerine şekersiz veya meyveli seçeneklerin tüketilmesi daha yerinde olacaktır.

    Yulaf en iyisi
    Genellikle çözünür posa içeren yulaf gevreği tercih edilmelidir. Ayrıca, mısır ve buğday gevrekleri de kullanılabilir. 5-6 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek, 1 su bardağı diyet veya yarım yağlı sütle tüketilebilir.
    Bu öğüne, 1 tatlı kaşığı toz ketentohumu ve yine 1 tatlı kaşığı toz kepek eklendiğinde, posa miktarı artacak ve sizi daha tok tutacaktır. Ayrıca eklenecek olan 1 adet taze (örneğin 1 adet kayısı, veya yarım adet rendelenmiş) elma ya da kuru meyve de, vitamin, mineral ve posa sağlayarak hem kendinizi daha iyi hissetmenizi, hem dengeli beslenmenizi sağlar.

    Taylight Yulaf Ezmeli Kahvaltı

    Malzemeler

    5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
    1 çay bardağı su
    Orta boy bir elmanın yarısı
    1 çay kaşığı tarçın
    1 cevizin içi

    Yapılışı: Yulaf ezmesine suyu ilave ederek pişirdikten sonra biraz soğutmaya bırakın, daha sonra da içine elmayı rendeleyin, 1 çay kaşığı tarçın ve ceviz içini de karıştırıp servis edin.
    TAYLAN KÜMELİ / Bir kibrit kutusu lezzet


  3. #13
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3315
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Cvp: Kahvaltılık Gevrekler

    mısır gevrekli kurabiye

    100 gr mısır gevreği
    3 Adet yumurtanın akı
    1 Paket vanilya
    1 Su bardağından bir parmak eksik tozşeker
    1 Su bardağı dövülmüş fındık
    15 Adet fındık


    Mısır gevreklerini mutfak robotunda parçalayıp, bir kenarda bekletin.

    · · Yumurta aklarını kar haline gelinceye dek çırpın.

    · · Vanilyayı, şekeri, yumurta akalarını, dövülmüş fındıkları ve ufalanmış mısır gevreğini iyice karıştırın.

    · · Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.

    · · Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayarak şekil verin ve tepsiye sıralayın.

    · · Üstlerine birer tane fındık yerleştirin.

    · · 190 Dereceli fırında üzerleri kahverengi olana dek pişirin.

    · · Soğuduktan sonra tepsiden çıkarıp, servis yapın.


  4. #14
    emine arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emine arslan çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.02.2008 Son online zamanı: 24.12.2014

    Mesajları
    15
    Konuları
    3
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cvp: Kahvaltılık Gevrekler

    Geçen dönem okulda çok detaylı bir şekilde bu konuda bilgi aldık bunları wordde yazmaya vaktim olsaydı sizinle paylaşmak isterdim fakat özet olarak şunları söyleyebilirim ki ne kadar da vitamin mineral içerdiği söylense de kesinlikle kahvaltıda tüketilen gerek balın gerek peynirin sütün vs.. asla yerini tutamaz.

    Tabiki tercih meselesi ama ben haftada bir ya da iki kahvalyıyla beraber lezzeti açısından tüketilmesinden daha da ileri gidilmemesi taraftarıyım.


  5. #15
    neyzenzhr çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.04.2008 Son online zamanı: 28.01.2009

    Mesajları
    39
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cvp: Kahvaltılık Gevrekler

    beslenme uzmanları kahvaltının günün en önemi öğünü olduğu konusunda birleşiyor ve bu önemli öğünün hem besleyici hem de uzun süre tok tutan gıdalardan oluşması gerektiğini belirtiyor. Yapılan araştırmalar okula kahvaltı ederek giden çocukların okuldaki başarısının etmeyenlere oranla daha yüksek olduğunu gösteriyor. Benzer şekilde çeşitli bilimsel çalışmalar zamansızlık ya da kilo vermek amacıyla kahvaltı öğününü atlayan yetişkinlerde gün içinde performans düşüklüğü görüldüğüne işaret ediyor.

    İşte bu noktada kahvaltılık gevrekler giderek temposu hızlanan hayatımızda besleyici, lezzetli ve pratik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor


  6. #16
    mataaimasho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mataaimasho çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.02.2008 Son online zamanı: 09.05.2020

    Mesajları
    119
    Konuları
    54
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Standart --->: Kahvaltılık Gevrekler

    Sabah kahvaltısına zaman ayıramayınca yada vaktim az kaldığında hergün değil ama sevdiğim bir gevrektir.Genelde sütle hoşuma gidiyor ama tek yersemde alışkanlık yapıyo yedikçe daha çok yiyorsun bırakamıyorsun poşeti


  7. #17
    hakan9altun çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.05.2008 Son online zamanı: 29.05.2011

    Mesajları
    4
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart --->: Cvp: Kahvaltılık Gevrekler

    Alıntı ayşegül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdiye dek hiç tatmadığım ve Türk damak zevkine uymadığını düşündüğüm bir besin maddesi.
    Türk damak tadına uymuyo yerine Türk kültürüne uymuyo desek daha doğru. Türk kahvaltı kültürü her ne kadar değişiyo deseler de hala peynir zeytin ekmek. eğer vakitleri varsa. (Çok sevdiğim bir hocam Prof. Dr. Rezan Tatlıdil 'in derste yaptığı bir yorumdu. Pazarlama A.B.D. Başkanı ve İİBF Dekanı) bizim de hayatımız yavaş yavaş hızlanmaya başladı. ya da uyku daha çok ilgi çekici oldu ortalama amerika nın 40 sene gerisinden gittiğimizi varsayarsak bence daha 20-30 senemiz var bizim kültürümüze de yerleştirmemiz için.


  8. #18
    feza çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.03.2010 Son online zamanı: 13.02.2016

    Mesajları
    20
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Kahvaltılık Gevrekler

    Kahvaltılık gevrekler bir kaç degişik şekilde elde edilirler.

    1. Exstruder teknolojiyle üretilerek üzerine şeker, bal, çikolata vs kaplananarak elde edilenleri vardır. Bu tür ürünler soft yapıda kırlıgan olarak tarif edilir. Pirinç patlagıyla aynı teknoloji kullanılır. Ayrıcalıgı kaplama makinasına ve sogutmaya ihtiyaç vardır. Yaygın ürünleri küçük fındık boyutunda küçük toplar, oval yapıda, içi boş küçük halkalar şeklinde (Genelde degişik renklerde olur bu tip) tırnak büyüklügünde ve tipinde olan birde küçük toplar olarak üretilen sonrasında ezilerek yapılanı vardır.

    2. Mısırın 16 saat boyunca haşlanması kabugunun soyulması ve ezilerek fırnlanması, kaplamasının yapılarak piyasaya arz edilen mısır gevregi. İnce ve şekilsiz boyutlarda oluyor genelde. Çok küçük olanlarda hazır çorbalarda ve harçlarda dolgu olarak kullanılıyor.

    3. Kahvaltılık gevreklerde patlamış bugday'da var biliyorsunuz. Basınçlı kaplarda patlatılır. Nemi alınır kaplaması yapılarak ambalajlanır.

    Her ne kadar müslülerde bu sınıfda olmasına ramen müslüleri direk kahvaltılık gevrek diye tanımlamıyorum ben. Ama içinde kahvaltılık gevreginde oldugu bir ürün.


  9. #19
    feza çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.03.2010 Son online zamanı: 13.02.2016

    Mesajları
    20
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Kahvaltılık Gevrekler

    Kahvaltılık gevreklerin kolay sindirilebilir olması nedeniyle mide tembelligi yaptıgını,karbondidrat bakımından zengin olan bu ürünün kan damarları işlevini engelledigini ve kalp hastalıgı riskini artırdıgını okumuştum.


Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Genel Kahvaltılık Gevrekler
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan azamatpalvanov
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.06.2018, 13:06
  2. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler?den yeni yulaf gevreği
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.02.2017, 16:25
  3. Kahvaltılık Tahıl
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan esmasevde
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 01.04.2014, 17:47
  4. kahvaltılık gevrek ve tam tahıllar
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan Siyah-Beyaz
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 22.11.2010, 23:43
  5. Kahvaltılık Gevrekler
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan duyguözdmr
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.05.2009, 10:20

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed