ŞENER KAZAN


Kişisel Bilgiler
· Doğum Yeri : BOLU
· Doğum Tarihi : 09.09.1976
· Medeni Hali : Evli
· Eğitim : Dicle Üniversitesi / Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu
· Bölüm : Gıda Bilimi ve Teknolojisi
· Eğitim Yılı : 1995 – 1997

. Diploma Notu : 59,95
Mesleki Deneyimler & Sorumluluklar

- 2006-…….. : Peker & Peker Tur. Dış Tic. Ltd. Şti. – Fabrika Müdürü ( Kalite Yönetim Temsilcisi )
Alüminyum Folyo, PVC Gıda Streci ve PE Palet Streci üretimi yapan Fabrikada, Fabrika kuruluş aşamasındaki tüm altyapı çalışmaları ve danışmanlık faaliyetleri ile birlikte, firmaya ISO 9001:2000 Kalite sisteminin kurulması ve belgelendirilmesi. HACCP ve BRC ( British Retail Consortium ) Standartı altyapı ve doküman çalışmaları ve bu çalışmalara ait sunumların, Müşteri Audit’ lerinde firmanın başarıyla müşterilerine hizmet edebilir hale getirilmesi. Mevcut Kalite Sisteminin ( ISO 9001:2000 ) ve Proseslerin performans değerlendirilmesi . Kalite sistemine ait Süreçlerin veri analizlerinin üst yönetime raporlanması. Tüm idari ve üretim personelinin sevk ve idaresi, Satış Politikası ile ilgili bölge müdürlüklerinin denetlenmesi ve iyileştirme çalışmaları, satış politikasının müşteri odaklı hale getirilmesi. Tedarikçi değerlendirmeleri ile birlikte Satınalma Süreç’i kontrolü. Üretim Planlamasının yapılması ve Üretim Süreci ile ilgili Performans artırım gerçekleştirilmesi.

· 2005-2006 : Ortun Gıda San. Tic. A.Ş. – Kalite Güvence ve Laboratuvar Şefi
Avrupa Menşeili firmaların GMP,Hijyen,HACCP ve Kalite Sistemleri ( ISO 9001:2000 ) Tetkik' lerinden başarı ile firmanın geçmesini sağlamak ve firmayı temsil etmek. Mikrobiyoloji ve Kimyasal Analiz laboratuarında Mkirobiyolojik ve Kimyasal Analizlerin gerçekleşmesini sağlamak, Kalite Güvence Sistemini ( ISO 9001:2000 & HACCP ) yönetmek ve idamesini sağlamak. ( 01.10.2005 tarihinde Kalite Güvence ve Lab. Şefi olarak başladığım firmada, K.G.M.'müzün istifa etmesinden dolayı "vekaleten" Kalite Güvence Müdürü ( K.G.M. ) olarak görev aldım. ).

· 1998-2002 : Gürbüz Fındık ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. – Kalite Güvence ve Laboratuvar Şefi
HACCP kontrol sistemine dayanarak, hammadde giriş,process, ihracattaki son ürün kontrolünün gerçekleşmesini sağlamak. Mikrobiyoloji ve kimya laboratuvarında laboratuvar şefliği görevinin yanında ,ISO 9001:2000 Kalite Güvence Sisteminde , sistemin gerekli kıldığı Prosedür,Talimat vb. dokümanların uygulanabilir hale gelmesini sağlamak.
· 1998-1998 : Fancy Gıda San. A.Ş. - Bölüm Şefi.
Üretimde kaliteyi ve standardizasyonu sağlamak.· 1997-1998 : Gonca Süt Ürünleri ve Gıda San. A.Ş. - Kalite Sorumlusu – Sözleşmeli.
Süt ve süt ürünlerinde kimyasal analizler ( kuru madde tayini, ph tayini, vs...).

Eğitim Stajları
· Bahar Süt ve Süt Ürünleri A.Ş. (40 iş günü) – 1996
· Tarım ve Köy işleri Bakanlığı / İl Kontrol Laboratuarı (40 İş günü) - 1997

Alınan Sertifikalar / Eğitimler

KURULUŞ İÇİ KALİTE TETKİKİ
ELGİNKAN VAKFI 20.03.2007 - 21.03.2007 (16 saat)
ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sisteminin bir gerekliliği olan Kuruluş içi tetkik ile ilgili, temel kavramlar ve tetkik yaklaşımı. Tetkik ile ilgili temel ana bilgiler ve uygulamalı kuruluş içi Kalite tetkiki eğitimi.

NLP ( BEYİN DİLİ PROGRAMI )
ELGİNKAN VAKFI 20.09.2006 - 20.09.2006 (7 saat)

İnsan beyninin en verimli kullanılması ile ilgili teknikler
SÖZSÜZ İLETİŞİM ( BEDEN DİLİ )
ELGİNKAN VAKFI 18.09.2006 - 18.09.2006 (7 saat)
İkili insan ilişkilerinde vücut dilini kullanarak, anlatılmak istenen duygu,düşünce yada ifade edilmesi gereken konuların daha etkili bir şekilde kullanılması teknikleri

İŞ VE İNSAN İLİŞKİLERİ
ELGİNKAN VAKFI 15.09.2006 - 15.09.2006 (7 saat)

İkili İnsan ilişkerinin iş hayatındaki önemi, İnsanlar arası ilişkilerin işgücü yönetiminde verimi arttırmasına yönelik motivasyon çalışmaları,insan yönetimi ve üst yöneticilerle ilişkilerin kontrolünün sağlanması
HAŞERE VE KEMİRGEN KONTROLÜ
TERMINIX - 2006
Haşere ve Kemirgen Türleri, Gıda Sanayiindeki olumsuz etkileri ve alınması gereken önlemler
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
ELGİNKAN VAKFI - 2006
Kalite Anlayışının firmalara uygulanması,Kalite Felsefesi,Kalitede standardizasyon uygulamaları


OHSAS 18001 İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
ELGİNKAN VAKFI - 2006

ISO 9000
TUBiTAK / Marmara Araştırma Merkezi - 2001

Kal.Sis. temelini oluşturan ISO 9001:2000 revizyonunun firmalara adaptasyonu ve süreç tanımları ·
Kalibrasyon
S&Q Mart - 2001

ISO 9000' e GİRİŞ
TUBİTAK / Marmara Araştırma Merkezi ( MAM ) - 2001
ISO 9001:2000 Kalite sistemine genel bakış terimler ve tarifler hakkında genel bilgiler.

HACCP
TUBITAK / Marmara Araştırma Merkezi ( MAM ) - 2001

Kritik Kontrol Noktalarının belirlenmesi ile ilgili temel yaklaşım prensipleri.
MICROBIYOLOGY
TUBITAK / Marmara Araştırma Merkezi ( MAM ) - 2001
Gıda Mikrobiyolojisi ile ilgili temel teorik ve uygulamalı eğitim ( m.o.türleri,ekim yöntemleri vs)

Fındıkta Kalite
TUBITAK / Marmara Araştırma Merkezi ( MAM ) - 2001
Natural Fındık ile ilgili kalite kriterleri ve kalite yaklaşımı. Kalitenin korunması ve kontrolü

HACCP' ye GİRİŞ
TUBiTAK / Marmara Araştırma Merkezi ( MAM ) - 2001
HACCP ile ilgili temel tanımlar ve tarifler

Metrology
S&Q MART - 2001

ISO 9001:2000 İÇ DENETÇİ EĞİTİM SERTİFİKASI
ODAK DANIŞMANLIK - 20.03.2007

Bilgisayar Operatörlüğü
ETA Bilgisayar - 1994

SÜREKLİ GELİŞİM VE İYİLEŞTİRME ( KAIZEN )
ELGİNKAN VAKFI - 2007
İşletme İçerisindeki Tüm Process ve Süreçlerin, Sürekli geliştirilmesi, Önleyici faaliyetlerin takım çalışması modeli ile küçük adımlarla sürekli iyileştirilmesi, İşletme içerisinde Kalite Çemberlerinin ve takımların oluşturulması ile takım liderliği.


Bilgisayar Bilgileri
Windows 98-2000-Me-XP ,MS office programları ( Excel ,Word , Powerpoint ), Web Tasarımı ( Amatör ) ve internet kullanım bilgisi ( iyi düzeyde )

Yabancı Dil
· İngilizce - Orta Seviye ( Anlama-Konuşma-Yazma )

Askerlik Durumu

· Tamamlandı. (12.04.2004 – 13.07.2005 / G.A.T.A. K.’ lığı - Ankara)

Kişisel Zevkler ve Katılımlar
· Bilgisayar donanım ve yazılım güncellemeleri, İnternet uygulamaları, Bilardo, Halk oyunları


İLETİŞİM :

Azmimilli Mah. Çaldıran Sok. No:15 / DÜZCE
Tel : 0 380 5148091

GSM (1) : 0 535 6789026
GSM (2) : 0 544 6567847
Elektronik Posta : sener.kazan@mynet.com