Sayfa 1/3 123 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Kalite**İyileştirme Sürecinin Yedi Aracı ve Uygulamalı Bir Örnek

    KALİTE İYİLEŞTİRME SÜRECİNİN YEDİ TEMEL ARACI ve BİR İŞLETMEDE UYGULANMASI

    İstatistiksel Proses Kontrol (İPK) bir ürünün en ekonomik ve yararlı biçimde üretilmesini sağlamak amacı ile istatistiksel prensip ve tekniklerin, üretimin tüm aşamasında kullanılmasıdır. Bu anlamda en çok bilinen yöntemler “Ishikawa’nın Yedi Temel Aracı” olarak da bilinen; sınıflandırma, çetele, histogram, pareto analizi, neden-sonuç diyagramları, serpilme ve kontrol grafikleridir. Bu çalışmada bu yedi temel araç ele alınarak motor ve traktör imalatı yapan bir işletmede bu tekniklerin kalite iyileştirme çalışmalarındaki kullanımları incelenmiştir. Yapılan literatür incelenmesinden sonra, işletmede istatistiksel proses kontrol araçlarının kullanılması ile kalite iyileştirme ve geliştirme süreci incelenerek, bu teknikler yardımı ile işletmenin kalite gelişimini olumsuz yönde etkileyen faktörler belirlenmiş ve bu faktörlerin ortadan kaldırılması için sebep-sonuç diyagramları geliştirilerek çeşitli önerilerde bulunulmuştur. Ayrıca kontrol diyagramları yardımı ile proseslerin kontrol altında olup olmadıkları incelenmiş ve kontrol dışı durumlar için sebep-sonuç diyagramları geliştirilmiştir.

    uygulama yapılan işletme bir gıda işletmesi değil ama tekniklerin kullanılmasını görmek açısından iyi bir çalışma


    Dosya Türü : pdf

    Şifre :www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 441.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 91 Kez






  2. #2
    serdarla çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.04.2007 Son online zamanı: 06.05.2008

    Mesajları
    83
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    teşekkürler


  3. #3
    Fooder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fooder çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.03.2007 Son online zamanı: 28.08.2012

    Mesajları
    337
    Konuları
    21
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    470
    Harcanan
    0
    Kalan
    470
    sağolun..


  4. #4
    cihan çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.03.2007 Son online zamanı: 22.02.2013

    Mesajları
    42
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    teşekkürler


  5. #5
    s.erkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    s.erkan çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.05.2007 Son online zamanı: 18.10.2011

    Mesajları
    110
    Konuları
    8
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Çok teşekkür ederim.


  6. #6
    Musa çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2007 Son online zamanı: 15.08.2020

    Mesajları
    372
    Konuları
    14
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    91
    Kalan
    314
    sağol oğuz bey


  7. #7
    Musa çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2007 Son online zamanı: 15.08.2020

    Mesajları
    372
    Konuları
    14
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    91
    Kalan
    314
    oğuz bey açılmadı


  8. #8
    Akın52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 24.10.2019

    Mesajları
    2360
    Konuları
    499
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Paylaşımın için teşekkürler hocam..
    kendi firmamızda üretim sırasında gramaj kontrol diyagramlarımızdan bir örnek (X-R grafiği) Grafik tablolarını linkler kopmasın diye PrtScr yapıp öyle kopyaladım ..

    [size=x-large]X - R Grafiği[/size]


  9. #9
    eMeLLLLL çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.02.2007 Son online zamanı: 23.10.2020

    Mesajları
    263
    Konuları
    14
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    10
    Kalan
    245
    teşekkürler


  10. #10
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    teşekkürler oğuz bey


Sayfa 1/3 123 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yedi kadından yedi bölgenin yemekleri?
    Genel forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.10.2017, 09:32
  2. örnek kalite planı
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan establish
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.02.2009, 11:08
  3. Kalite El Kitabı - örnek
    ISO 9001 forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 28.09.2007, 13:26
  4. Örnek Kalite Politikası
    ISO 9001 forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 31
    Son Mesaj: 15.06.2007, 11:13

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed