1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    gkhnn çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.03.2012 Son online zamanı: 04.12.2018

    Mesajları
    4
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    1
    Kalan
    154

    Standart Kalp & şeker hastalarinin beslenmesi

    : Kalp ve Şeker Hastalarının Beslenmesi
    : Word
    : .......

    BESLENME
    Vücut için gerekli olan ve hayatın devamın sağlıklı olarak yürütülebilmesi için tüm besin öğelerinin yeterli ve düzenli bir biçimde alınması beslenme olarak ifade edilir.
    Dengeli beslenme sağlığı koruyan başka bir ifadeyle kişiyi hastalıklardan koruyan fiziksel ve sosyal huzuru sağlayan vücudu geliştiren büyüten; vücuda kuvvet ve enerji veren, dayanma gücü ve başarıyı arttıran çok önemli bir faktördür.
    Bugün gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmalar, en belirgin problemin, gıdalarla enerji alımının çok fazla olduğunu göstermektedir. Araştırmalara göre erkeklerin %39’u ve bayanların da %47’si fazla kiloludur. Bunun başlıca nedeni bu kişilerin yağ ağırlıklı, özellikle doymuş yağ ağırlıklı beslenmeleridir. Fazla kiloların bir başka nedeni de şekerdir. Bu şekerin yarısı şekerleme ve şekerli içeceklerle alınmaktadır.
    Bütün faktörler birleşerek yalnızca fazla kilo problemini beraberinde getirmekte aynı zamanda beslenme ile ilgili hastalıklara (hiperlipidemi, hiperüricemi, karaciğersirozu, pankratitis ve karies v.b.) da yol açmaktadır.
    Hastalığa göre değişmek üzere vücudun besin öğelerine, sindirme, enme, taşıma, tutma, depolama, dışarı atma ve kullanma yeteneğinde değişme ve bozukluk ortaya çıkar. Besin öğelerinin metabolizması sonucu oluşan bazı maddelerin dışarı atılması zorlaşabilir, vücutta birikimi başka bozukluklara o da zincirleme başkalarına yolaçabilir. Hastalıkların bir çoğunda bu ve benzeri bozuklukları düzeltmeye yardımcı olmak için normal beslenme şeklinde değişiklik yapılır. Hastalığın özelliğine ve getirdiği sorunlara göre uygulanan özel beslenme şekline diyet denir.
    Halk arasında diyet yanlış olarak “yememe” ve bir çok besini yasaklama diye anlaşılmaktadır. Bu yanlış anlayışa göre yapılan uygulamalar hastanın durumunu iyileştirme bir yana kötüleştirir ve başka sorunlara yolaçar. Oysa diyet hastanın yeterli dengeli beslenmesini sağlayarak normal duruma gelmesini kolaylaştırmak için uygulanır.

    KALP HASTALIKLARINDA BESLENME

    Kalp hastalılarına sigara, yüksek tansiyon, kan yağları, şişmanlık, diyabet ve stres yol açıyor.
    Dünya da ölümlerin %45’nin kalp ve damar hastalıklarına bağlı olduğu ifade ediliyor. Yeryüzünde yılda ölen 50 milyon kişinin 17-18 milyonunu kalp hastalıları nedeniyle öldükleri ileri sürülüyor. Dünya sağlık örgütü (DSÖ) verilerine göre 2020 yılında bu sayı 24.4 milyona ulaşacaktır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 91.4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 4 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (10.08.2014 Saat 16:15 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Şeker kalp hastalığına sebep olur mu?
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.11.2016, 17:49
  2. Kalp ve şeker hastalığı riskini azaltıyor!
    Sağlık forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.10.2016, 15:54
  3. Yaz Beslenmesi
    Beslenme forum içinde, yazan Çiğdem Coşkun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.05.2013, 12:13
  4. işçilerin beslenmesi
    OHSAS 18001 forum içinde, yazan sahdarms
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.12.2008, 18:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed