Üzüm, kabızlık, sindirim bozukluğu, yorgunluk, böbrek rahatsızlıkları, sarı nokta hastalığının tedavisinde ve kataraktın önlenmesindeki faydaları büyüktür.

En popüler ve lezzetli meyvelerden biri olan üzüm potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum ve selenyum gibi önemli minerallere ek olarak A vitamini, C vitamini, B6 vitamini ve folik asit bakımından zengindir.

Üzüm içerisinde bulunan resveratrolün iltihap önleyici özelliği sayesinde kanser önleyici özelliklere sahiptir. Özellikle kalın bağırsak ve meme kanserinin önlenmesinde etkilidir. Üzümde bulunan antosiyaninler kansere neden olan maddelerin çoğalmasını önleyici özelliklere sahiptir. Üzüm suyu sadece kanseri önlemekle kalmaz ayrıca kanser hücrelerinin büyümesini de zapt eder.


[ucluhaber]