Yeni bir çalışma cheddar, brie ve parmezan gibi eskitilmiş peynirlerin içerdiği spermidin adlı bir bileşiğin hasarlı karaciğer hücrelerinin çoğalmasını durdurarak kanserin tetiklenmesini önlediğini gösterdi.

Peynir yemek karaciğer kanserine karşı koruyucu olabilir

Yeni bir çalışma cheddar, brie ve parmezan gibi eskitilmiş peynirlerin içerdiği spermidin adlı bir bileşiğin hasarlı karaciğer hücrelerinin çoğalmasını durdurarak kanserin tetiklenmesini önlediğini gösterdi.
Teksas A&M Üniversitesi araştırmacıları spermidin tedavisinin etkilerini farelerde inceledi ve üm yaşamları boyunca spermidin verilen farelerin ömrünün % 25 uzadığı görüldü. Spermidinin ömrü uzatma etkisinin insanlar için de geçerli olabileceğini söyleyen araştırmacılar bu maddenin bir takviye olarak kullanılabilmesi için ileri çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.


Peynir alırken dikkat etmemiz gerekenler:



1- Peynirin yapıldığı sütün serbest dolaşan, meralarda yayılarak beslenen hayvan sütü olmasına,
2- Peynirin yapıldığı mayanın doğal şirden mayası olmasına,
3- Peynirin mümkün olduğunca eskitilmiş olmasına.


*