8 sonuçtan 1 ile 8 arası
Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 2 gönderen AlgaReN
  • 1 gönderen leventyasin
  • 1 gönderen

Konu: Kaşar Peyniri Haccp Planı

  1. #1
    AlgaReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AlgaReN çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.03.2007 Son online zamanı: 12.01.2021

    Mesajları
    124
    Konuları
    24
    Eklentileri
    17
    Kredisi
    868
    Harcanan
    8
    Kalan
    860

    Arrow Kaşar Peyniri Haccp Planı

    Kaşar peyniri Haccp planına bir örnekte benden.
    Tabiki eksik noktalar olabilir. Değerlendirmeniz iyi olur.




    Dosya Türü : doc
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 13.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 230 Kez





    kenanoz ve srmtgny bunu beğendiler.

  2. #2
    leventyasin çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.06.2008 Son online zamanı: 22.06.2010

    Mesajları
    11
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    20
    Harcanan
    0
    Kalan
    20
    Ellerinize sağlık çok teşekkürler.

    Biraz da çıkıntılık yapayım Beyaz peynir başlığında söylediklerim aynen burası için de geçerlidir. Bu planlar denetimler sırasında firmasına sıkıntı yaşattırır. Herşeyden önce bu kadar çok CCP'nin etkin biçimde kontrol edilemiyeceği ortada. Bu nedenle denetçi direkt olarak kurma bir sistem diye düşünür.

    Bu düşünce, denetimde gerçekten çok sıkılmanıza neden olacaktır. Haddim olmayarak söyleyeyim dedim.


  3. #3
    AlgaReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AlgaReN çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.03.2007 Son online zamanı: 12.01.2021

    Mesajları
    124
    Konuları
    24
    Eklentileri
    17
    Kredisi
    868
    Harcanan
    8
    Kalan
    860
    Levent Bey öncelikle ilgilendiğiniz ve düşüncelerinizi söylediğiniz için teşekkür ederim.Bu tip konularda fikir alış-verişinin önemli olduğunu düşünüyorum.Denetim sırasında sıkıntı yaratır demişsiniz ancak 2 defadır senelik denetimlerimizde hiç bir konuda sıkıntı yaşamadık firma olarak.Ama sizin fikirlerinizede saygı duyuyorum.Belki başka bir denetmen olsa idi sıkıntı çıkartabilirdi bilemiyorum.


  4. #4
    leventyasin çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.06.2008 Son online zamanı: 22.06.2010

    Mesajları
    11
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    20
    Harcanan
    0
    Kalan
    20
    Mehmet bey, doğrudur denetçiden denetçiye farklılık gösterebilir. Mesela benim denetimlerimde sıkıntı oluyor. Benim iş arkadaşlarım da aynı şekilde yaklaşıyor olaya. Bunlaba itafen söylemiştim.

    Sonuçta dediklerim de tamamen kendi tecrübelerimden kaynaklanan bilgilerdir. Bir kaç kurum beraber denetim yaptığımız zamanlar oldu. Başka kurum denetçileri de bu şekilde yaklaştılar olaya.

    Gerçi çok farklı işler de olabiliyor sonuçta. Benim gördüğüm en güzel ISO 22000 sistemlerinden birisini belgelendiren kurumun, başka bir firmada ISO 22000 belgesi ile karılaştım. Ancak risk analizleri, HACCP planları, hammadde spektleri yoktu ve CCP'leri belirlememişlerdi. Her iki firmada da aynı kurumun belgesi vardı.(Kesinlikle yanlış anlamayın lütfen, bu sözümün sizinle hiç bir alakası yoktur, sadece denetim farklılıkları konusuna çok uç noktada bir örnektir.)

    kenanoz bunu beğendi.

  5. #5
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Mehmet Bey,
    Bende Levent beye katılıyorum.
    Her zaman için kesin olarak, burası KKN'dir, burası O-ÖGP'dir demek zordur. buna cevap verebilmek için sistemin işleyişini görmekte fayda var. ama bu şekilde bir denetime girmeniz normalde sizi oldukça sıkıntıya sokması lazım. Sisteminiz biraz daha geliştirmeniz KKN'lere biraz daha eğilmeniz hem sizin iş yükünüzü azlatacaktır, hem de sisteminizin işleyişini kolaylaştıracaktır.

    kenanoz bunu beğendi.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  6. #6
    Şengül PARLAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şengül PARLAK çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 30.01.2021

    Mesajları
    1234
    Konuları
    134
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2225
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Bir kez KKN olarak tanımlanan bir noktadaki uygulamanın revizesi çok sancılı olacağı kanısındayım. Birkere o noktanın %100 kontrolü gerektiğini tanımlamışsanız bunun için aslında böyle bir kontrole gerek yoktu diyerek revize edemezsiniz. KKN sını ortadan kaldırmak için tehlikeleri önceden yok edecek veya elemine edecek ek önlemlere ihtiyacınız olacaktır. Aslında siz KKN yi yok etmeyecek o basamağa gelecek tehlikeyi yok edeceksiniz tabiki bu her durumda yapılabilecek birşey değil.


  7. #7
    leventyasin çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.06.2008 Son online zamanı: 22.06.2010

    Mesajları
    11
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    20
    Harcanan
    0
    Kalan
    20
    Aslında Şengül Hanım da çok doğru bir noktaya parmak basmış. KKN revizyonu sistemdeki en zor revizyonlardan birisidir, belkide en zorudur. Bu yüzden KKN revizyonu yapılacağı zaman genel sistem revizyonuna gidilir.

    Zaten KKN'ler revize edildiğinde, HACCP, ÖGP ve O-ÖGP planları değişecektir. Analiz-Kontrol Kalite planları değişecektir. Hatta bazı bölgelerde ekipman kullanım talimatları bile değişebilir. Bu nedenle de hazır başlamışken
    bahar temizliği de aradan çıkartılıverir


  8. #8
    serkan54 çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.03.2015 Son online zamanı: 09.08.2015

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı AlgaReN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaşar peyniri Haccp planına bir örnekte benden.
    Tabiki eksik noktalar olabilir. Değerlendirmeniz iyi olur.




    Dosya Türü : doc
    Şifre:www.forumfood.net
    sadece kaşar peyniri için bu kadar ccp ve cp olmaz. ccp ler en fazla 2 olmalı. bunların çoğu ögp ile halledilebilir.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. kaşar peyniri HACCP PLANI.
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan farukerdogan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.12.2017, 09:02
  2. Kaşar Peyniri Üretiminde Haccp Uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan saherdener5
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.06.2016, 01:06
  3. Taze Kaşar- HACCP Planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan gayeyil
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.12.2012, 11:12
  4. Taze kaşar haccp planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan alpbey
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.04.2012, 10:50
  5. Kaşar Peyniri Üretiminde Haccp Uygulaması
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mohikan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.11.2009, 10:40

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed