1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    mohikan çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.11.2009 Son online zamanı: 28.08.2018

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    6
    Kalan
    249

    Standart Kaşar Peyniri Üretiminde Haccp Uygulaması

    Arkadaşlar aşağıdaki linkte kaşar peyniri üretiminde haccp uygulamasını görebilirsiniz

    KAŞAR PEYNİRİ

    Zengin bileşimi ve sevilen lezzeti ile Balkanlara ve bize özgü bir ürün olma özelliği ile kaşar peyniri önemli bir gıda maddemizdir. Kaşar peyniri, dilimlenebilen yarı sert bir peynir çeşididir ve ülkemizdeki temel özelliği, telemenin belli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak suda haşlanıp yoğrulmasıdır. Nisan 1999 tarihinde yeniden yayınlanan TS 3272 sayılı “Kaşar Peyniri” standardına göre üretilmektedir. Bu standartta kaşar peynirinin tanımı yapılmış, taze ve eski kaşar olarak iki çeşide ayrılmıştır. Bu iki çeşit arasındaki en önemli fark; eski kaşar peynirinde geleneksel üretim yöntemlerinin kullanılıp belirli koşullar altında en az 90 gün olgunlaştırıldıktan sonra, taze kaşar peynirinin ise pastörize süt kullanılması şartı ile 30 gün olgunlaştırıldıktan sonra satışa sunulabileceğidir.

    Bu çalışmada taze kaşar peyniri üretim akış şeması oluşturulmuş, gerçekleştirilen tehlike analizi ile prosesin her aşaması irdelenerek kritik kontrol noktaları belirlenmiş ve HACCP planı oluşturulmuştur.

    1 ÜRÜN TANIMI


    Kaşar peyniri dilimlenebilir yarı sert peynirlerden plastik teleme grubunda yer alan, temel özelliği, telemenin belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak suda haşlanıp yoğrulmasıyla elde edilen peynir tipidir.
    Kaşar peyniri genel olarak aşağıdaki özelliklere sahiptir:
    • Dış görünüş: Düzgün, kehribar sarısı renkli, sert, çok kalın olmayan bir kabuğu vardır; kaşar somununun kenar kısımları hafif şişkindir.
    • İç görünüş: Sarımsı beyaz- sarı renklidir, göz içermez, bazen birkaç göz bulunabilir.
    • Konsistens: Orta düzeyde katı ve fakat biraz esnektir.
    Devamı...


    Dosya Türü: doc

    Dosya Şifresi: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 65.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 222 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. kaşar peyniri HACCP PLANI.
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan farukerdogan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.12.2017, 09:02
  2. Kaşar Peyniri Üretiminde Haccp Uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan saherdener5
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.06.2016, 01:06
  3. Kaşar Peyniri Haccp Planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan AlgaReN
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 19.03.2015, 10:38
  4. baharat üretiminde haccp uygulaması
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan mohikan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.11.2009, 10:47
  5. Pekmez Üretiminde HACCP Uygulaması
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 02.07.2007, 21:59

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed