2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    panthera90 çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.12.2008 Son online zamanı: 13.01.2010

    Mesajları
    5
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Kaşarda eritme tuzları hakkında yardım

    Kaşar peyniri yapımında %20-25 oranında eski peynir %80-75 oranındada teleme ekleniyor hamura ve eritme tuzu olarak kasomel 3112 ve kasomel 2185 tuzları kullanılmaktadır. Bu tuzların oranları nasıl olmalıdır bilgi verebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.






  2. #2
    AlgaReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AlgaReN çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.03.2007 Son online zamanı: 12.01.2021

    Mesajları
    124
    Konuları
    24
    Eklentileri
    17
    Kredisi
    868
    Harcanan
    8
    Kalan
    860
    Alıntı panthera90 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaşar peyniri yapımında %20-25 oranında eski peynir %80-75 oranındada teleme ekleniyor hamura ve eritme tuzu olarak kasomel 3112 ve kasomel 2185 tuzları kullanılmaktadır. Bu tuzların oranları nasıl olmalıdır.
    Şimdi şunu belirtmek isterim.Yukarıda bahsettiğiniz eski peynir ve teleme oranları sabit bir rakam değildir.Her üretici firmanın kendine has planlı bir imalatı vardır.Dolayısıyla eritme peyniri yapan her firma illada içerisine eski peynir,tereyağ,Beyaz peynir vs... gibi katkılar katmıyor.Bizde eritme peynir yapıyoruz.Ancak sizin bahsettiğiniz gibi değişik peynir katkıları katmadan direk sütten eritme tuzları ilavesi ile yapıyoruz.Buradaki ertime yapmamızın amacı randımandan kaynaklanmaktadır.Sonra yalnızca bu iki tuz değil temelde 2 çeşit ama telemenin durumuna göre 4 çeşit eritme tuzu kullanılabilir.
    Size tavsiyem eritme tuzu aldığınız firmadan teknik destek istemenizdir.Çünkü bu oranlar firmadaki mühendise veya ustaya göre değişir.Bu tuzların kullanma oranları peynirin kalitesini,erime özelliğini,elastikiyetini,lezzetini vs.... gibi özelliklerini etkiler.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Eritme tipi kaşarda laktik asit bakterisi kaynaklı gözeneklenme ve şişme problemi
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan aslıoran
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 04.09.2016, 10:54
  2. thermobox hakkında yardım.
    Alet-Ekipman Üzerine Destek forum içinde, yazan gülce
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 25.10.2015, 22:20
  3. etiket hakkında yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan pangıda
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 26.01.2012, 20:12
  4. sodyum tuzları ve soda üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan DİDO
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.02.2008, 21:50
  5. Titanyumdioksit hakkında yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan suleymangursel
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 09.11.2007, 17:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed