1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    sanchez923 çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.03.2010 Son online zamanı: 23.06.2011

    Mesajları
    4
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Kaslı Gıdalarda Protein Oksidasyonu Ve Kalite İlişkisi


    Oksidasyon kaslı gıdalardaki başlıca kalite düşüş nedenidir.Sığır,kümes hayvanları ve deniz ürünlerinden elde edilen etlerin oksidatif prosese karşı hassaslığı, kas dokulardaki yüksek konsantrasyonda doymamış yağ içeriğine,hem pigmentlerine,metal katalitlerine ve diğer çeşitli okside ajanlara sahip olmalarından ileri gelmektedir(Johnset al..,1989).Okside et ürünlerinde kalite kayıpları genellikle tat bozulmaları,renk bozulmaları,besin değeri kayıpları ve olası toksik bileşenlerin oluşumu şeklinde sınıflandırılır(Kanner,1994).

    Bu istenmeyen oksidatif değişmeler geniş ölçüde araştırılmış,ancak etlerin oksidasyon koşulları altında depolama ve işlemedeki fiziksel karakteristiklerinde değişmeler açıkça tanımlanamamıştır. Örneğin yaygın olarak gerçekleştirilen dondurucularda et depolama işlemi dokularda sertleşmeye(donmaya) neden olur ve buna bağlı olarakta genellikle yağ oksidasyonunda bir artış gerekleşmektedir.Aynı zamanda oksidasyon belirtileri gösteren etlerin zayıf bir tekstüre ve düşük su tutma kapasitesine sahip oldukları gözemlenmiştir.Et kalitesindeki ve protein fonksiyonlarındaki kayıplar başlıca dikkate alınmasına rağmen doku değişimlerinin altında yatan bütün mekanizma tam olarak izah edilememiştir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 13.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 25 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıdalarda Kalite Kontrol
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan lumigan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.01.2013, 14:09
  2. Gıdalarda Protein Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan sinem turan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.11.2012, 00:52
  3. Gıdalarda Ham Protein Tayini (MEGEP)
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.01.2011, 09:30
  4. Gıdalarda protein tayin yöntemleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan eksielma
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.11.2008, 20:59
  5. Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2007, 13:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed