5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen emrecesur85

Konu: Kayısı ve vişne suyu üretimindeki atıkların değerlendirilmesi

  1. #1
    emrecesur85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emrecesur85 çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.12.2007 Son online zamanı: 13.06.2012

    Mesajları
    27
    Konuları
    21
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    905
    Harcanan
    0
    Kalan
    905

    Standart Kayısı ve vişne suyu üretimindeki atıkların değerlendirilmesi

    Kayısı ve vişne suyu üretimindeki atıkların değerlendirilmesi
    Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Ayla Çalımlı
    ÖZET
    ABSTRACT
    İÇİNDEKİLER
    1. AMAÇ ve KAPSAM
    2. KURAMSAL TEMELLER
    2.1. β-Karotenin Yapısı ve Önemi
    2.2. Antosiyaninlerin Yapısı ve Önemi
    2.3. Kayısının ve Vişnenin Türkiye Ekonomisindeki Yeri
    2.4. Süperkritik Akışkan Ekstraksiyonu
    2.4.1. Süperkritik akışkanın tanımı
    2.4.2. Süperkritik akışkanın seçimi
    2.4.3. Süperkritik akışkanların çözme gücü
    2.4.4. Süperkritik CO2 ekstraksiyon sistemi
    2.4.5. Süperkritik akışkan ekstraksiyonunun avantajları
    2.4.6. Süperkritik akışkan ekstraksiyonunun dezavantajları
    2.4.7. Süperkritik akışkanlar ile ayırma teknolojisinin uygulamaları
    2.5. Yanıt Yüzey Yöntemi (Response Surface Methodology-RSM
    3. KAYNAK ARAŞTIRMASI
    3.1. β-Karotenin ve Antosiyaninin Klasik Çözücü Yöntemiyle Ekstraksiyonu
    3.2. β-Karotenin ve Antosiyaninin SC Akışkanlarla Ekstraksiyonu
    3.2.1. Kurutma
    3.2.2. Tanecik Boyutu
    3.2.3. Ekstraksiyon süresi
    3.2.4. Yardımcı çözücü olarak katılan etanolün ekstraksiyon verimine etkisi
    3.3. Ekstraktın HPLC Analizi
    3.4. SC-CO2 Ekstraksiyonunda RSM Çalışmaları
    4. MATERYAL ve YÖNTEM
    4.1. Materyal
    4.1.1. Kimyasal maddeler
    4.1.2. Kayısı ve vişne posası
    4.2. Yöntem
    4.2.1. Posada nem analizi
    4.2.2. Kayıs ve vişne posasının kurutulması
    4.2.3. Parçacık boyutunun belirlenmesi
    4.3. Klasik Çözücü Ekstraksiyonu
    4.3.1. Yaş kayısı posasında klasik çözücü ekstraksiyonu
    4.3.2. Kurutulmuş kayısı posasında klasik çözücü ekstraksiyonu
    4.3.3. Kurutulmuş vişne posasında klasik çözücü ekstraksiyonu
    4.4. Süperkritik-C02 Ekstraksiyonu
    4.5. Analiz Yöntemleri
    4.5.1. β-Karoten analizi
    4.5.2. SC-CO2 ekstraktında ince tabaka kromotografi ile β-karoten analizi
    4.5.3. SC-CO2 ekstraktında HPLC ile β-karoten analizi
    4.5.4. Antosiyanin analizi
    4.6. Deney Planı ve Optimum Koşulların Belirlenmesi
    5. ANALİZ ve BULGULAR
    5.1. Kayısı Posasında Nem Miktarı
    5.2. Kurutma Yöntemlerinin Karşılaştırılması
    5.3. β-karoten ve Antosiyanin Analizi
    5.3.1. β-karotenin nitel analizleri
    5.3.2. β-karotenin nicel analizi
    5.3.3. Antosiyanin nicel analizi
    5.4. Kayısı ve Vişne Posasının Klasik Çözücü Ekstraksiyonu
    5.5. Kurutma ve Ekstraksiyon Yöntemlerinin Ekstraksiyon Verimine Etkisi
    5.6. Örnekteki Nem İçeriğinin Verime Etkisi
    5.7. Süperkritik CO2 ile Ekstraksiyonda İşletme Parametrelerinin Etkisi
    5.7.1. Tanecik Büyüklüğünün Etkisi
    5.7.2. Ekstraksiyon Süresinin Ekstraksiyon Verimine Etkisi
    5.7.3. Ekstraksiyon Hücresinin Geometrisi ve Örnek Miktarının Etkileri
    5.7.4. CO2 Kalma Süresinin (Akış Hızının) Etkisi
    5.7.5. Kesikli Ekstraksiyon Süresi
    5.7.6. Çıkış vanası sıcaklığı
    5.7.7. Basınç ve Sıcaklığın Ekstraksiyon Verimine Etkisi
    5.7.8.2,2 Dimetoksipropan (DMP) Kullanımı
    5.8.SC-CO2‘e Yardımcı Çözücü Katılarak Yapılan Ekstraksiyonda İşletme
    Parametrelerinin Etkisi
    5.8.1. Yardımcı Çözücü Seçimi
    5.8.2. SC-CO2 +etanol karışımı üzerine kesikli ekstraksiyon süresinin etkisi
    5.8.3. SC-CO2 +etanol karışımı ile yapılan ekstraksiyon verimine basınç ve
    sıcaklığın etkisi
    5.9. RSM ile Deneysel Tasarım ve Veriminin Optimizasyonu
    5.10. Vişne Posası ile Yapılan SC-CO2 Ekstraksiyon İşlemleri
    SONUÇLAR
    7. KAYNAKLAR
    8. EKLER
    EK-1
    EK-2
    EK-3
    EK-4
    EK-5
    EK-6


    Dosya Türü : pdf
    Şifre:www.forumfood.net

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.32 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 128 Kez





    yusufcukur bunu beğendi.

  2. #2
    emrecesur85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emrecesur85 çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.12.2007 Son online zamanı: 13.06.2012

    Mesajları
    27
    Konuları
    21
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    905
    Harcanan
    0
    Kalan
    905
    ellerine sağlık okhancım. valla süper şeyler yollamışsın gene. bunlara artı ötesi rep verilir....


  3. #3
    Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sinan COSKUN çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2007 Son online zamanı: Dün

    Mesajları
    1655
    Konuları
    4126
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2737
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    ne alaka şimdi bu mesaj. Ayrıca gönderdiğin 9 mesajda
    valla süper şeyler yollamışsın gene. bunlara artı ötesi rep verilir....
    yazıp göndermişsin. Hepsini siliyorum ( burdaki hariç ) bir daha bu şekilde yazarsan ceza alırsın. İyi paylaşımlar...


  4. #4
    feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    feraset çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.08.2007 Son online zamanı: 18.06.2021

    Mesajları
    854
    Konuları
    290
    Eklentileri
    19
    Kredisi
    1065
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    tam ihtiyaç duyduğum anda çok iyi bir paylaşım olmuş. geçen günlerde bunu nasıl gözden kaçırmışım anlayamadım. paylaşım için teşekkür ediyorum.


  5. #5
    denizz7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    denizz7 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.02.2014 Son online zamanı: 18.01.2017

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Teşekkürler.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. bitkisel ham yağ eldesi ve rafinasyonunda oluşan atıkların değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan punica granatum
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.05.2012, 11:16
  2. süt endüstrisinde atıkların değerlendirilmesi ve arıtma
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan xezal06
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.02.2012, 20:34
  3. vişne konsantresinden vişne suyu üretimi raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kinto-un
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 01.11.2011, 11:26
  4. Atıkların Değerlendirilmesi (Çaylı Kek)
    Hamur İşi forum içinde, yazan emine arslan
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 18.01.2009, 22:58
  5. Meyve Sebze Sanayiinde Atıkların Değerlendirilmesi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.10.2007, 10:48

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed