1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen DERENS

Konu: Keçiboynuzu Suyu Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi

  1. #1
    DERENS çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.11.2013 Son online zamanı: 12.05.2021

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    44
    Kalan
    161

    Standart Keçiboynuzu Suyu Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi

    : Keçiboynuzu Suyu Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi
    : Pdf
    : Mustafa Yalçın YILMAZ

    Keçiboynuzu Suyu Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi

    İÇİNDEKİLER Sayfa


    İÇİNDEKİLER....................................... .................................................. ............................. ii
    SİMGE LİSTESİ .................................................. .................................................. ............... v
    KISALTMA LİSTESİ........................................... .................................................. .............. vi
    ŞEKİL LİSTESİ........................................... .................................................. ...................... vii
    ÇİZELGE LİSTESİ .................................................. .................................................. .......... ix
    ÖNSÖZ .................................................. .................................................. ............................ xi
    ÖZET .................................................. .................................................. .............................. xii
    ABSTRACT .................................................. .................................................. ................... xiii
    1 GİRİŞ .................................................. .................................................. .............. 1
    2 LİTERATÜR ARAŞTIRMASI....................................... ..................................... 5
    2.1 Keçiboynuzu....................................... .................................................. ............... 5
    2.2 Keçiboynuzu Meyvesinin Morfolojik ve Fizyolojik Özellikleri............................ 5
    2.3 Türkiye'de ve Dünya'da Keçiboynuzu Üretimi .................................................. ... 6
    2.4 Keçiboynuzu Meyvesinin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri................................ 10
    2.4.1 Fiziksel Özellikler........................................ .................................................. .... 10
    2.4.2 Kimyasal Özellikler........................................ .................................................. . 11
    2.5 Keçiboynuzu Meyvesinin Kullanım Alanları ve Endüstriyel Önemi................... 23
    2.6 Keçiboynuzundan Şeker Üretimi........................................... ............................. 30
    3 Meyve Suyu Konsantresi Üretim Teknolojisi....................................... .............. 32
    3.1 Meyvelerin İşlenmeye Hazırlanması .................................................. ................ 35
    3.1.1 Ayıklama.......................................... .................................................. ............... 35
    3.1.2 Yıkama............................................ .................................................. ................ 36
    3.1.3 Sınıflandırma..................................... .................................................. .............. 36
    3.1.4 Sap Ayırma............................................ .................................................. .......... 37
    3.1.5 Kabuk Soyma .................................................. .................................................. 37
    3.1.6 Çekirdek Çıkarma........................................... .................................................. . 37
    3.2 Meyvelerin Parçalanması...................................... ............................................. 38
    3.2.1 Mayşenin Isıtılması ve Soğutulması....................................... ............................ 38
    3.2.2 Mayşeye Askorbik Asit İlavesi .................................................. ........................ 39
    3.2.3 Mayşenin Enzimasyonu .................................................. ................................... 39
    3.3 Meyve Suyu Üretimi........................................... ............................................... 40
    3.3.1 Presleme.......................................... .................................................. ................ 40
    3.3.2 Aroma Ayırma............................................ .................................................. ..... 41
    3.3.3 Durultma .................................................. .................................................. ....... 42
    3.3.3.1 Meyve Suyu Üretiminde Enzim Uygulamaları ve Enzim Preparatları ................ 42
    3.3.3.2 Durultma Yardımcı Maddeleri......................................... .................................. 47
    3.3.4 Filtrasyon .................................................. .................................................. ...... 50
    3.3.5 Meyve Sularının Dayanıklı Hale Getirilmesi....................................... ............... 50
    3.3.6 Konsantre Etme .................................................. ............................................... 51
    4 GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ....................................... ................. 53
    4.1 Maddelerin Basınç Altındaki Davranışları...................................... .................... 54
    4.2 Akışkanların Reolojik Davranışları...................................... .............................. 57
    4.2.1 Newtonyen Davranış .................................................. ....................................... 57
    4.2.2 Newtonyen Olmayan Davranışlar .................................................. .................... 58
    4.2.2.1 Zamana Bağlı Newtonyen Olmayan Davranışlar....................................... ......... 58
    4.2.2.2 Zamandan Bağımsız Newtonyen Olmayan Davranışlar...................................... 60
    4.3 Reolojik Davranışları Etkileyen Faktörler .................................................. ........ 63
    4.4 Gıdaların Reolojik Özelliklerinin İncelenmesi....................................... ............. 64
    4.4.1 Viskozite Ölçümünde Kullanılan Cihazlar .................................................. ....... 64
    4.4.1.1 Kılcal Viskozimetreler................................... .................................................. .. 64
    4.4.1.2 Döner (Rotasyonel) Viskozimetreler................................... ............................... 65
    4.4.1.3 Plaka-koni Tipi Viskozimetreler .................................................. ...................... 66
    4.4.1.4 Plaka-plaka Tipi Viskozimetreler................................... .................................... 66
    4.4.1.5 Bilyeli Viskozimetreler................................... .................................................. . 67
    4.4.2 Kıvam Ölçümünde Kullanılan Cihazlar .................................................. ........... 68
    5 DENEYSEL ÇALIŞMALAR .................................................. .......................... 69
    5.1 Materyal .................................................. .................................................. ........ 69
    5.1.1 Kullanılan Cihazlar.......................................... .................................................. 69
    5.2 Metotlar.......................................... .................................................. ................. 70
    5.2.1 Analiz Metotları......................................... .................................................. ...... 70
    5.2.2 Keçiboynuzu Meyvesinin Ekstraksiyon Metotu ................................................. 70
    5.2.2.1 Keçiboynuzu Meyvesinin Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi..................... 71
    5.2.2.2 Farklı Sıcaklıkların Ekstraksiyon Verimi Üzerine Etkisi .................................... 71
    5.2.2.3 Su Oranının Ekstraksiyon Verimi Üzerine Etkisi ............................................... 71
    5.2.2.4 Partikül Büyüklüğünün ve Karıştırmanın Verim Üzerine Etkisi ......................... 72
    5.2.2.5 Mayşe Enzimi Uygulaması .................................................. .............................. 73
    5.2.2.6 Pastörizasyon..................................... .................................................. .............. 73
    5.2.2.7 Keçiboynuzu Suyunun Durultulması ve Filtrasyonu....................................... .... 74
    5.2.2.8 Keçiboynuzu Suyunun Konsantre Edilmesi.......................................... .............. 77
    5.2.2.9 Keçiboynuzu Suyunun Reolojik Özelliklerinin İncelenmesi............................... 78
    6 BULGULAR VE TARTIŞMA.......................................... ................................. 79
    6.1 Keçiboynuzu Meyvesinin Kimyasal Özellikleri ................................................. 79
    6.2 Deneylerin Uygulanması....................................... ............................................. 80
    6.2.1 Keçiboynuzu Suyu Eldesi............................................ ...................................... 80
    6.3 Keçiboynuzu Suyu Konsantresinin Reolojik Özelliklerinin İncelenmesi ............ 86
    7 SONUÇLAR .................................................. .................................................. . 93
    KAYNAKLAR......................................... .................................................. ....................... 108
    ÖZGEÇMİŞ.......................................... .................................................. ........................... 113

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.25 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 11 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (14.02.2015 Saat 10:43 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.09.2014, 13:06
  2. Gıda İşlemede Kurutma Teknolojilerinin Temel İlkerleri
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan hctn07
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.01.2014, 08:42
  3. Keçiboynuzu Pekmezinin Bileşimi ve Üretim Aşamaları
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 03.10.2011, 13:20
  4. Balkabağı suyu üretim teknolojisinin geliştirilmesi
    Tezler forum içinde, yazan egeli09
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.07.2011, 21:24
  5. meyve suyu üretim teknolojisi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan efgh12
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.03.2009, 00:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed