1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    haykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    haykan çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.10.2008 Son online zamanı: 10.11.2014

    Mesajları
    18
    Konuları
    14
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart Kefir Birası Üretimi

    Kefir(Sorgum)birası üretimi ve geliştirmesi


    KEFİR BİRASI ÜRETİMİ
    1.GİRİŞ
    1.1. KEFİR BİRASI
    Kefir birası Güney Afrika’da Bantuların geleneksel içkisidir. Üzerinde en çok araştırma yapılan ve günümüzde modern endüstri prosesleri tarafından üretilen Afrika’nın fermente gıdasıdır.
    Kefir birası maya kokulu ve meyve aromalı köpüren opak bir biradır. Sorgum tanenlerinden dolayı pempedir. Ortalama alkol içeriği %3.2 ve laktik asit içeriği %0,3’dür. Bu biranın asetik asit içermesi istenmez.
    Kefir birası malt haline getirilmiş kefir mısırından(sorgum), malt yapılmamış kefir mısır ve mısırdan yapılır. Bunun yerine darıda kullanılır.
    1.2. SORGUM( Sorgum vulgare )
    Sorgum [Sorghum bicolor (L.) Moench] 42.5 milyon ha toplam ekim alanı ve 54.5 milyon tona ulaşan toplam üretimi ile dünyada kültürü yapılan önemli bir bitkidir. Taksonomik açıdan değişik şekillerde sınıflandırmaya tabii tutulan bu bitki, daha çok tropik bölgelerin bitkisi olarak bilinmekte ve mısır (Zea mays L.) bitkisinin adapte olamadığı kurak ve sıcak bölgelerde mısıra alternatif olarak yetiştirilmektedir. Afrika ve bazı uzak doğu ülkelerinde kullanım açısından buğday [Triticum aestivum (L.)] ve diğer tahılların yerini alan sorgum Amerika Birleşik Devletleri, Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinde hayvan yemi olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Islah açısından çok fazla bir genetik varyasyona sahip olmayan sorgum bitkisinin yabani formları bu açıdan önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Dünyada önemli bir ekim alanına sahip olan sorgumun bazı türleri ülkemizde “darı” olarak bilinip....


    Devamı....

    Dosya Türü: pdf
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 193.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 11 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan busra55
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.07.2016, 14:24
  2. Kefir ve Kımız Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan secil47
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.10.2014, 21:52
  3. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan a.sena06
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.10.2013, 21:44
  4. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mervec34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.09.2013, 23:52
  5. Meyveli Kefir Üretimi
    Tezler forum içinde, yazan apokalipse
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 06.10.2010, 09:10

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed