1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen 001

Konu: Kefir (MEGEP)

  1. #1
    001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    001
    001 çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.06.2009 Son online zamanı: 25.02.2021

    Mesajları
    337
    Konuları
    94
    Eklentileri
    60
    Kredisi
    3068
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Kefir (MEGEP)


    AÇIKLAMALAR .................................................. .................................................. ....ii
    GİRİŞ .................................................. .................................................. .......................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ - 1................................................. ......................................3
    1. KEFİR ÜRETİMİ İÇİN SÜTE UYGULANAN ÖN İŞLEMLER...........................3
    1.1. Kefir .................................................. .................................................. ..............3
    1.1.1. Tanımı ve Tarihçesi......................................... ...........................................3
    1.1.2. Kefirin Özellikleri .................................................. ....................................4
    1.1.3. Kefir Çeşitleri......................................... .................................................. ..5
    1.1.4. Besin Değeri ve Sağlık Açısından Önemi............................................. .....6
    1.2. Ön İşlemler.......................................... .................................................. ............8
    1.2.1. Ham Madde ve Özellikleri .................................................. .......................8
    1.2.2. Sütün Temizlenmesi...................................... .............................................8
    1.3. Standardizasyon .................................................. ..............................................9
    1.4. Homojenizasyon.................................... .................................................. ..........9
    1.5. Isıl İşlem............................................. .................................................. ...........10
    1.6. Soğutma........................................... .................................................. ..............11
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................12
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................13
    ÖĞRENME FAALİYETİ - 2................................................. ....................................15
    2. İNOKÜLASYON VE İNKÜBASYON........................................ .........................15
    2.1. İnokülasyon .................................................. .................................................. .15
    2.1.1. Kefir Danesinin Özellikleri .................................................. ....................15
    2.1.2. Saf Kültür ve İşletme Kültürü Eldesi .................................................. .....16
    2.2. İnkübasyon .................................................. .................................................. ..19
    2.3. Pıhtının Kırılması ve Soğutma .................................................. ......................21
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................22
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................23
    ÖĞRENME FAALİYETİ-3................................................. ......................................25
    3. AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA.......................................... ..........................25
    3.1. Ambalajlama .................................................. .................................................2 5
    3.1.1. Ambalaj Materyalleri .................................................. .............................25
    3.1.2. Ambalajlara Dolum............................................. .....................................27
    3.2. Depolama .................................................. .................................................. ....31
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................35
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................36
    MODÜL DEĞERLENDİRME..................................... .............................................38
    CEVAP ANAHTARI.......................................... .................................................. .....40
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. .................41

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.22 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 37 Kez





    meral1661 bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kuver Açmak (MEGEP)
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan reddanger
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 21.03.2012, 23:06
  2. Çay Analizleri (MEGEP)
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.02.2011, 12:47
  3. Bal Analizleri 1 ve 2 (MEGEP)
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan 001
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 21.01.2011, 22:55
  4. Bitkisel Çay Ambalajlama (MEGEP)
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.01.2011, 20:07
  5. ayran-megep
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ilsew
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.11.2010, 11:28

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed