Sayfa 1/2 12 SonSon
18 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Kefir Nedir?

  1. #1
    Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sinan COSKUN çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2007 Son online zamanı: 17.10.2021

    Mesajları
    1655
    Konuları
    4126
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2737
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici

    Standart Kefir Nedir?


    Kefir insanlar kendi hücrelerinin 10 katı sayıdaki (100 trilyon) faydalı bağırsak mikrobu ile ortak bir yaşam sürdürmektedir. Faydalı bağırsak mikropları (probiyotikler) çeşitli yararlarının yanında dış ortamdan gelen zehirli maddelerin kana geçmesini engelleyen koruyucu bir bağırsak tabakası oluştururlar. Bağırsaktaki sağlıklı mikrop dengesinin, zararlı mikroplar lehine değişmesi, yani bağırsaktaki mükemmel dengenin bozulması çok sayıda ivegen ve müzmin hastalığa yol açar.

    Son yıllarda rafine gıdaların tüketimindeki artışa paralel olarak, turşu, kefir, boza, çeşitli salamuralar gibi geleneksel fermantasyon gıdalarının az tüketilmesi, süt ve yoğurt gibi fazla tüketilenlerin ise ekşimesin ya da kesmesin diye pastörize edilmesi ya da antibiyotik katılması vücudumuzun mükemmel probiyotik dengesini alt üst etmiştir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 28.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 5 Kez






  2. #2
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    hey gidi kefir sen nelere kadiirsin ne anılarımız var bunu üstüne sodalı ayranım benim


  3. #3
    Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sinan COSKUN çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2007 Son online zamanı: 17.10.2021

    Mesajları
    1655
    Konuları
    4126
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2737
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    hehehe aynen öle yaw. aslında biz tanıttık türkiyeye bea bizden önce bu kadar medyatik değildi


  4. #4
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    kesinlikle biz yaptık trt geldi ropörtaj yaptı sora medyaya yayılınca da zaten kayış koptu halbuki ne hayallerimiz vardı böle yayılmasaydı aaaaaaaaah ah


  5. #5
    Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sinan COSKUN çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2007 Son online zamanı: 17.10.2021

    Mesajları
    1655
    Konuları
    4126
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2737
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    Ya orda patent alsaydık şimdi zengindik ama önceden bilinen bişi olması bizi engelledi


  6. #6
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    ewt güsel bu eskikti aslında yaptığımız ama yazmadığımız bişeydi
    biz bahar şenliklerinde yaparken hazır steril süt kullanıoduk


  7. #7
    okyanus çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 16.03.2008

    Mesajları
    60
    Konuları
    20
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    çok teşekkürler gerçekten faydaları güzelde tadı pek güzel gelmedi bana şahsen bi kere denedim onuda içtiğime pişman olmuştumsuratım bu hale gelmişti


  8. #8
    zeyenp çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.03.2007 Son online zamanı: 07.10.2015

    Mesajları
    381
    Konuları
    90
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    kefir için Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı "içilmesinde sakınca yoktur" fetvası verdi.Kuruldan yapılan açıklamada, "Sarhoşluk verecek derecede mayalanmamış içeceklerin içilmesi caiz, sarhoşluk verecek derecede mayalanmış içeceklerin içilmesi ise haramdır. 12-14 saat ile fermantasyon süresi en kısa süreli olan tatlı kefirdeki alkol oranının on binde ikinin altında ve çok az oluştuğu şeklindeki laboratuvar sonucu uzmanlarca da teyit edilmekte, mayalanması kısa süren bu tatlı kefirdeki alkol oranının sarhoş edicilik vasfının bulunmadığı açıklanmaktadır. Bu itibarla, böyle bir kefirin içilmesinde sakınca yoktur." denildi.

    Bu arada Alkınkılıç, Tarım Bakanlığı İzmir İl Kontrol Laboratuvarları'nda alkol testi de yaptırdı. Aynı laboratuvar testlerinde portakal ve üzüm sirkesinde yapılan ölçümlerde alkol oranı en düşük kefir çıktı. Kefirdeki alkol oranı 0,02'den küçükken portakalda 0,13, üzüm sirkesinde ise 0,16 oldu.
    Diyanet fetvayı vermiş içebiliriz


  9. #9
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    okyanus nerde içmiştin kefiri merak ettim bide sütü severmisin normalde
    bence harika bişe kefir yararları da tadı da imal etmeside çok kolay evde kullanılabilir bi doal içecek şiddetle tavsiye ederim
    sinanla az mı uraştık yaw bahar şenliğinde zaten bu yüzden sitede de kefirle ilgili baya bi bilgi vardı bunlarla da ii oldu çok saol zeynep


  10. #10
    Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eagleking06 çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 20.08.2014

    Mesajları
    1820
    Konuları
    201
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    yaw bu kefirin faydasını cok duydymda bi icmek nasip olmadi


Sayfa 1/2 12 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kefir
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan Gıdacı65
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.11.2014, 15:05
  2. Kefir
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan gm_3
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.03.2011, 23:01
  3. Kefir Nedir?..
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan cicek0042
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.12.2010, 18:19
  4. Kefir Nedir
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ahmethakan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.10.2008, 17:45
  5. Kefir Nedir?
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan food32
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.06.2007, 14:57

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed