1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen atilan45

Konu: Kefir Üretimi ve Özellikleri

  1. #1
    atilan45 çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.02.2014 Son online zamanı: 23.02.2015

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Kefir Üretimi ve Özellikleri

    : Kefir Üretimi ve Özellikleri
    : Pdf
    : .......

    1.1. Kefir
    1.1.1. Tanımı ve Tarihçesi
    Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliği‟ne göre kefir; laktik asit bakterileri, asetik asit bakteri ve torula mayalarını içeren kefir danelerinin sütü fermanstasyonu ile elde edilen içilebilir kıvamındaki ürünüdür.
    Literatürlere göre ise kefir; kültür ilave edilerek üretilmiş, insan sağlığı açısından yararlı etkiler yapan, ayran benzeri fermente bir içecektir. Ekşi ve ferahlatıcı tadı ile ayrana, probiyotik bakterilerin bağırsak sisteminde tutunma özelliği ile de yoğurda benzemektedir. Geleneksel Ģekilde sütün, kefir taneleri ile fermente edilmesiyle üretilmektedir. Ticari boyutlarda üretimde ise tanelerden elde edilen starter-1 ve starter-2 veya izole edilen mikroorganizmaların starter kültür olarak kullanılmasıyla gerçekleştirilir.
    Kefir, eskiden beri bilinen bir içecek olup kökeni Kuzey Kafkaslar‟dır. Kefirin tarihçesi konusunda fazla kaynak bulunmamakla birlikte Kafkaslar‟da yaşayan göçebe halkın serinlemek amacıyla tesadüfî bir şekilde, inek ve keçi sütünü kullanarak ürettikleri düşünülmektedir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 977.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 21 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (28.10.2014 Saat 09:31 ) değiştirilmiştir.
    etgn bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan busra55
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.07.2016, 14:24
  2. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan a.sena06
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.10.2013, 21:44
  3. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mervec34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.09.2013, 23:52
  4. Kefir üretimi powerpoint
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan Yorulmak Olmaz
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 24.10.2010, 18:15
  5. kefir ve özellikleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mehtapmusa
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 12.03.2008, 11:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed