10 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814

    Standart Kendi simidimizi kendimiz yapalım

    SİMİTE % 50 ZAM
    Elektrik ve, ekmeğe zam beklenirken simidin fiyatı yüzde 50 arttı. 50 YKr'lik simit dünden itibaren 75 YKr'ye satılmaya başlandı. Üreticiler "Fiyatla birlikte gramaj da arttı" diyor .

    Bu haberden sonra size simit tarifi buldum simidimizi kendimiz yapalım.

    MALZEMELER:

    250 gr. sanayağı ( eritilecek )

    1 su bardağı sıvı yağ

    1 kaşık tuz

    2 tatlı kaşığı şeker

    1 tatlı kaşığı mahlep

    1 yumurta sarısı

    Aldığı kadar un

    HAZIRLANIŞI:

    Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve bu hamuru minik simit şeklinde hazırlayıp önce yumurta akına sonra susama batırarak tepsiye dizin. Önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin.

    Çay koymayı unutmayın...AFİYET OLSUN...







  2. #2
    linguist çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.04.2007 Son online zamanı: 03.08.2013

    Mesajları
    2062
    Konuları
    268
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Her bütçeye hitap ederdi simit Ona da zam yaptılar ya


  3. #3
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814
    Sokak Simidi Tutkunlarına

    Oktay Usta'nın Yeşil Elma programından ;

    Malzemeler:

    1/2 paket yaşmaya

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    1/2 çay bardağı sıvıyağ

    Alabildiği kadar un (1/2 kg kadar)

    Üstü için:

    2 çorba kaşığı pekmez

    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    1/2 bardak soğuk su

    Bolca susam



    Yapılışı:

    Mayayı eritin. Unu havuz yapın. Toz şeker ve tuzu unun üzerine dökün. Erittiğiniz mayayı unun ortasına dökün ve şeker ve tuz ile temas ettirmeden ortadan doğru una yedirin. Sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Bir kapta pekmez, sıvıyağ ve soğuk suyu karıştırın. Simit şekline getirdiğiniz hamurlarıönce bu sıvıya sonra susama bulayın. Tepside bir süre mayalanmaya bırakın. (60 derecelik fırında da mayalandırabilirsiniz). 190 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.


  4. #4
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Krem peynir tarifi nerde tabi bi de çay demleme tekniği


  5. #5
    milkybon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    milkybon çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.04.2007 Son online zamanı: 26.12.2010

    Mesajları
    718
    Konuları
    12
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155
    aslında kendimiz yapsak daha içimize sine sine yeriz işte


  6. #6
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814
    Figenim, onları da sen tarif ediver ben en önemlisini tarif ettim.

    Alıntı figen_yuce Nickli Üyeden Alıntı
    Krem peynir tarifi nerde tabi bi de çay demleme tekniği


  7. #7
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    tamam tamam mesaj alınmıştır, ben bi anneme sorup geliim yine
    anneeeeeeee


  8. #8
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814
    İYİ BİR ÇAY DEMLEMEK İÇİN


    Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli.

    Çay iyi su ile yapılır.
    Kireçli, madenli, klorlu su ile çay olmaz
    Çayın suyu mutlaka yumuşak huylu, kireç sertliğinden uzak, tatlı bir su olmalı.
    Porselen demlik tercih edilmeli.
    Madenî, hele alüminyum demlikte iyi çay olmaz.
    Demlik önceden ısıtılmalı.
    Temiz demlik içine beher bardak için bir çay kaşığı dolusu çay konularak ılık su ile yıkanmalı.
    Su tam kaynama noktasında iken hemen alınıp demliğe aktarılmamalıdır.
    Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir.
    Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır.
    Demleme esnasında demliğin üzereine temiz bir bez konulmalıdır.

    Demliğin ağzı alüminyum folyo ile huni şeklinde kapatılmalıdır.
    Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır.

    Çayın demlenme süresi yabancı çaylarda 5-7 dakika Türk çaylarında 10-15 dakika olmalıdır.
    Demleme müddeti çayın cinsine ve içenin zevkine göre değişir, aromanın tam elde edilmesi için bu süre Türk çaylarında 20-25 dakikaya kadar çıkartılır, yabancı çaylarda ise 10-15 dakikayı aşmamalıdır.

    Demlenmeden sonra, dem ile posa birbirinden ayrılmalıdır. Dem porselen bir kaba aktarılmalıdır.

    Demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir.


  9. #9
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    anneme gerek kalmadı teşekkürler Berrinim harikasın


  10. #10
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814
    Güzelim ben senin ablanım başka ihtiyacın varsa söyle , çekinme emi.

    Krem peynir
    : % 15 yağ ihtiva eden süt, 62°C’de 30 dakika pastörize edilir. 48,9°C’ye kadar soğutulan bu süt, yüksek basınç altında homojenize edilir. Daha sonra 500 kg süt başına 1-1,5 kg yoğurt mayası ve yaklaşık 10 gram peynir mayası katılır. Asitlik pH’sı 4,4-4,5 civarına geldiği zaman pıhtılaşmış kısım karıştırılır ve 46,5-51,7°C’de 45-60 dakika bekletilir. Isıtılmış çökelek torbalara konur. Daha sonra paslanmaz çelikten yapılmış fıçılara konularak sıvı kısım çökelekten uzaklaştırılır. Bir de karıştırıcıya konularak % 1 nisbetinde tuz ilavesiyle karıştırılır. Bundan sonra da paketlenerek piyasaya arz edilir.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kendi hayvanımızı kendimiz üreteceğiz
    Hayvancılık forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.06.2016, 16:02
  2. Sitemiz İçin Banner Yapalım
    Şikayet ve Öneriler forum içinde, yazan Muhendis38
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 19.03.2012, 22:43
  3. Gıdaların ışınlanmasıyla ilgili biraz beyin fırtınası yapalım!!!
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 08.04.2008, 12:14
  4. Beyin fırtınası yapalım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan facit
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 29.01.2008, 14:32
  5. Biraz Nostalji Yapalım
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan feraset
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 26.12.2007, 22:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed