1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    mak23 çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.10.2008 Son online zamanı: 10.11.2009

    Mesajları
    6
    Konuları
    6
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Kimyasal Olarak Su bileşeni

    kimyasal olarak su bileşeni

    KİMYASAL OLARAK SU


    01.Giriş

    Bütün oksitlerin ve belki de bütün bileşiklerin en önemlisi sudur. H2O kimyasal formülüne sahip olan su molekülü çizgisel değildir. H-0-H da oksijen bağları arasındaki açı 104,5o dir. Her iki hidrojen tarafı, oksijen tarafına nazaran pozitif olduğundan molekül polar kovalent bağlar ihtiva eder ve dolayısıyla net bir dipol momente sahiptir.

    Aşağıda konunun ayrıntılarına girmeden okuyucunun daha fazla yararlanabilmesi için bazı kimyasal terimler ile su analizlerinde kullanılacak bazı konular açıklanacaktır.

    Kovalent Bağ: Bağların pek çoğunda elektronların bir atomdan diğerine aktarılması tam olmuş kabul edilmez. Birbirinin aynı olan iki hidrojen atomundan meydana gelen hidrojen molekülünde, hidrojen atomlarından birinin elektron vermesi, diğerinin bunu alması mantığa aykırı düşer. Böyle bir durumda elektronların atomlar arasında ortaklaşa kullanılmasıyla oluşan bağa kovalent bağ denir.




    Dosya türü: doc [/TD][/TR]

    Şifre: www.forumfood.net [/TD][/TR]
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 134.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 6 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kimyasal Mücadele, kimyasal pestisitler
    Karışık forum içinde, yazan sewim
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.02.2011, 09:20
  2. Ipeğin kimyasal bileşimi, kimyasal ve mikroskobik yapısı
    Tekstil Kimyası forum içinde, yazan onder r. aka
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.03.2009, 14:04
  3. Süt Tanımı ve Bileşeni
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan demirhan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.03.2008, 13:58
  4. Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Vitamin D
    Genel forum içinde, yazan bilana
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.11.2007, 18:12
  5. Posa: Tam Olarak Nedir?
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.09.2007, 15:07

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed