Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan kırmızı et üretim istatistikleri 2010 yılına kadar; mezbahalarda kayıt altına alınan büyükbaş-küçükbaş hayvan kesimleri ile derisi Türk Hava Kurumu’na ulaşan kurban derilerinden elde edilen verilere dayanmakta idi. Mevcut kapsamı arttırmak ve karşılaştırılabilir istatistikleri daha kısa periyotlarla üretmek amacıyla, 2010 yılı Ocak ayından itibaren hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2’ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden veriler derlenmektedir.

Toplam kırmızı et üretimi 50 637 ton

Toplam kırmızı et üretimi, bir önceki aya göre %5,0 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %12,6 oranında azaldı.

Sığır eti üretimi 42 951 ton

Sığır eti üretimi, bir önceki aya göre %7,8 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,0 oranında azaldı.

Koyun eti üretimi 6 124 ton

Koyun eti üretimi, bir önceki aya göre %11,6 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %39,1 oranında azaldı.





http://www.forumfood.org/zyr/indir.php?file=1feb0b4b94.doc