2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    malatyalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    malatyalı çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.04.2009 Son online zamanı: 15.01.2014

    Mesajları
    27
    Konuları
    9
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Kırmızı Etin Pişirme Firesi-Yardım

    Kırmızı Etin pişirildiğinde ne kadar fire vermesi gerektiği ile ilgili bilimsel bir çalışma yapılmış mı?

    Biz %25-40 arasında kabul ediyoruz, fakat idarecilerimiz bunun yasal dayanağını soruyor.(Teknik Şartnamemizde %25 istiyoruz.)

    (Bazı etlerde fire %50'e kadar çıkabiliyor.)






  2. #2
    Altan BIYIK çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.06.2012 Son online zamanı: 21.10.2019

    Mesajları
    7
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    4
    Kalan
    1
    Değerli meslektaşım, şartnamenizin amcını yazarsanız daha yararlı bilgi verebilirim. Yemekhanedemde kullandığım et Angus Irkı ve firesi oldukça düşük. Karkas ağırlığının % 25- 27 civarında kemik ve bağ doku firesi var. Danalarda % 30 kabul ediyoruz. Elde edilen etin sınıfına göre (kontrfile bonfilesokum tranç) pişirme firesi değişir. Hayvan ırkına göre de değişir. Neden su bağlama kapasitesi ve pH ile ilişkilidir. bahsettiğiniz 25-40 oranları düşük. % 45 minimum kabul ediliyor.(Dana için)
    Şartanmenizde bahsi geçen et ihtiyacı yemeklik ve kızartmalık ise dana eti kullanmalısınız. Bunu da hayvanın but kısmındaki kemikten dişi mi erkek mi olduğuna bakarak anlarsınız. Kemik yumurta gibi ise pH analizi gerekir. Düz ise tosun olduğu anlaşılır ve 2 yaştan büyük tosun olmadığı için etin dana eti olduğu anlaşılır. KAYNAK: Et BİLİMİ ve Teknolojisi- Aydın ÖZTAN


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. kırmızı et pişince beyaz ete dönüşüyor acil yardım!!!
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan neslicinar92
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 15.02.2019, 13:48
  2. Kırmızı Etin Cilde Faydası
    Kişisel Bakım forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.09.2013, 13:00
  3. donuk börekte pişirme sonrası kuruma yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan pangıda
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.09.2011, 11:56
  4. Kırmızı Etin Faydaları
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 04.09.2007, 11:39
  5. Kırmızı Etin Faydaları
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 04.07.2007, 16:22

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed