1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    hkmt_gnl çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.03.2009 Son online zamanı: 26.08.2009

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart kırmızı şarap üretimi

    Kırmızı Şarap Üretimi





    Bağ bozumu


    Hem beyaz, hem de kırmızı şaraplar için geçerli olan bir kural vardır: Şaraplar, üretimlerinde kullanılan üzümler kadar iyi olabilirler. Bağ bozumu zamanının kırmızı üzümlerde çok fazla bir belirleyiciliği olmamakla birlikte şarabın stiline bir etkisi olur. Üzümler ne kadar erken toplanırsa, şarapta o kadar az şeker, renk maddeleri ve olgun tanen, bunlara karşın o kadar da fazla asit olur. Erken toplanan üzümlerden yapılan şaraplar, daha hafif, ferahlatıcı ve açık renkli olur. Üzümler, serin geçen bir senede daha seyrek ve ham olur. Geç toplanan üzümlerden ise daha fazla alkol, renk maddeleri ve tanen içeren, daha zengin şaraplar üretilebilir. Üzümler, çok geç toplandığında şarabın çok az bir miktarda asit içerme ve marmelatımsı tatma tehlikesi vardır.


    Alkol fermantasyonu

    DEVAMI....


    Dosya Türü: doc
    Şifresi: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 11.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 52 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Evde Kırmızı Şarap Yapımı
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan ermaran
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.07.2012, 00:14
  2. Kırmızı Şarap Üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan deryalacin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.12.2011, 20:05
  3. kırmızı şarap üretim_akım şeması
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aylin35
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.09.2009, 15:02
  4. kırmızı şarap üretimi temel işlem basamakları
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 18.06.2008, 16:41
  5. kırmızı şarap üretimi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan ayşegül
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.11.2007, 13:36

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed