1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Konu: Klor Üretimi
-
17.03.2012, 20:28 #1
- Mesajları
- 2
- Konuları
- 2
- Eklentileri
- 2
- Kredisi
- 105
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 105
Klor Üretimi
Klor; Polivinilklorürün, organik boyar maddelerin, renk giderici klorürlerin, böceklere karşı kullanılan ilaçların eldesinde, suların dezenfektasyon işlemlerinde kullanılır.
Üretimi;
1) Faraday
NaCi + (Hg) > Na(Hg) + 1/2 Cl
2 ) Membranlı Proses
Diyaframlı hücre, anodu katoddan ayıran bir diyaframa sahiptir.Bu diyafram, iyonların elektrik akımı ile iyonların geçmesine izin verdiği halde, ürünlerin difüzlenmelerini azaltır. Anot, grafitten veya daha gelişmiş teknoloj ilerde, özel olarak işlem görmüş titan metalinden yapılabilir.
Sektörde elektrik maliyetinin düşürülmesi için kojenerasyon yatırımlarına yönelinmeldir. Ancak mevproseste buhar tüketimi tüketimi azaldığı için buhar ihtiyacı yüksek olan payet kostik ve benzeri mamul üretimleri hedeflenerek üretimde entegrasyon sağlanmalıdır.
İhraç edilen ürünlerin bulunduğu bölgede gümrük kimyahanesi olmadığından (Gemlik, Uşak, Denizli v.s. ) ihraç edilecek ürünlerin Gümrük Kimyahanesi olan bölgeye taşınması gerekmektedir. Bu uygulama ihracatçıya maddi yük ve zaman kaybı getirmektedir. AB ülkelerinde böyle bir uygulama mevcut değildir. Mamul ihracatındaki bürokratik prosüdürler basitleştirilmeli ve gümrük kimyahanelerindeki işlem hızı arttırılmalıdır.
...
Konu Figen YÜCE tarafından (17.03.2012 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir.
Advertising
Advertising