2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

Konu: Kokoreçte büyük hile

  1. #1
    Çiğdem Coşkun çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.06.2014 Son online zamanı: 07.11.2019

    Mesajları
    253
    Konuları
    1501
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    10
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici

    Standart Kokoreçte büyük hile



    Türkiye'de özellikle İzmir?de en çok sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kokoreci daha uygun maliyete yapmak isteyen bazı işletmelerin, ucuz olan dana bağırsağı kullandığı ve yine maliyeti düşürmek için daha fazla yağ kullandıkları ortaya çıktı.

    Türkiye?de özellikle İzmir?de en çok sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kokoreci daha uygun maliyete yapmak isteyen bazı işletmelerin, ucuz olan dana bağırsağı kullandığı ve yine maliyeti düşürmek için daha fazla yağ kullandıkları ortaya çıktı.

    İzmir?de vatandaşların en sevdiği sokak lezzetlerinin başında gelen kokoreci daha uygun maliyete yapmak isteyen bazı işletmelerin, ?kuzu kokoreç? diyerek daha ucuz olan dana bağırsağı kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca bu işletmecilerin yine maliyeti düşürmek için ürünün içine konan bumbar ve ince bağırsaktan çaldığı ve daha fazla yağ koyarak sattıkları belirtildi.

    SÜT KUZUSU BAĞIRSAĞINDAN YAPILIYOR
    Türkiye?yi iki bölen sokak lezzetlerinin başında gelen kokoreçte büyük hile ortaya çıktı. Seveni kadar sevmeyeni de olan kokoreç, İzmir?de en çok tüketilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. Lezzet açısından süt kuzusundan elde edilen bağırsağından yapılan kokorecin iç kısmı bumbardan, dış kısmı ince bağırsaktan yapılıyor. Uzunca bir şişe bumbarlar geçiriliyor ardından ince bağırsaklar şişin etrafına defalarca dolanıyor. İçine ayrıca ince yağ tabakaları yerleştirilip pişirildikten sonra çeşitli şekillerde servis edilebiliyor.

    ?SAKATAT 72 DERECENİN ÜZERİNDE PİŞİRİLMELİ?
    Kokorecin faydalarından bahseden Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, ?Sağlıklı beslenebilmek için yeteri miktarda tüketmek gerekir. Haftada 1 kez tüketilmesi önerilir. Kalp damar rahatsızlığı bulunan kişilerin doktor kontrolünde yemesi gerekir. Özellikle küçük yaş grubu çocukların tüketmemesi önerilir. Bunları pişmiş tüketmemiz lazım. Az pişmiş ve çiğ tüketilmemeli. Özellikle pandemi döneminde. Çünkü olası bir bulaşıda koronavirüsün 72 derece üstü sıcaklıkta inaktif hale geldiğini biliyoruz. Bu nedenle 72 derece üstü sıcaklıkta pişirip tüketmek gerekiyor. Ayrıca sakatatı aldığımız gibi tüketmemiz gerekiyor. Çok fazla bekletmememeyiz. Kellepaça, işkembe ve kokoreç gibi ürünlerin temizliği daha zor işlemlerden geçer. Bunların temizliğine dikkat etmek gerekir. Tanıdığımız bildiğimiz yerden tüketmemiz gerekir? dedi.

    ?DANA BAĞIRSAĞI KOYUYORLAR?
    En fazla tercih edilen süt kuzu kokorecin daha pahalı olduğunu belirten Uğur, tüketicilere uyarılarda bulunarak kimi işletmecilerin dana kokoreci kuzu kokoreç diyerek satabildiğinin de altını çizdi.

    ?MALZEMEDEN ÇALIP YAĞ ORANINI ARTIRIYOR?
    İzmir Çamdibi?nde tanınmış işletmelerinden birinin yöneticisi evli ve 2 çocuk Hasan Fidan (50), İzmir kokorecin sade olduğunu, baharatla sunulduğunu belirterek, ?Her işte olduğu gibi bu sektörde de hile var. İnce bağırsaktan, bumbardan çalınıyor. Bunun yerine içine daha fazla yağ konuluyor. Yağ oranı yükseltiliyor? dedi.

    Kokoreç ustası evli 2 çocuk babası Tarık Yağmur (48), ?Ege Bölgesi?nde kokoreç genelde İzmir?de yenir. Dana kokoreç daha ucuz olur. Kokoreç yiyecekseniz tavsiyem kuzu olur. Dana kokoreci genelde kuzu diye satıyorlar. Üstüne kuzu bağırsağı tek şerit sarıp kuzu görünümü veriyorlar? diye konuştu.

    Farklı şehirlerde farklı şekilde yapılan kokoreç, İzmir?de büyük dilimli, domates ve bibersiz, sadece baharat atılarak tüketiliyor.








    Kaanyldmr bunu beğendi.

  2. #2
    Kaanyldmr çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.05.2021 Son online zamanı: 10.05.2021

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı Çiğdem Coşkun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de özellikle İzmir?de en çok sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kokoreci daha uygun maliyete yapmak isteyen bazı işletmelerin, ucuz olan dana bağırsağı kullandığı ve yine maliyeti düşürmek için daha fazla yağ kullandıkları ortaya çıktı.
    Vicdansız herifler halkın sağlığı ile oyunuyorlar

    Konu Sinan COSKUN tarafından (Dün Saat 23:43 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Raflardaki büyük hile
    Gıda Güvenliği forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.05.2015, 08:38
  2. Kokoreçte Yeni Trend
    Türkiye forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.04.2015, 11:14
  3. İşte Yapılan Büyük Hile
    Gıda Güvenliği forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.03.2014, 07:16
  4. Yufkadaki Hile
    Gıda Güvenliği forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.09.2013, 13:35
  5. Çay ve kahvede hile
    Genel forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.06.2012, 06:59

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed