Kokoreç, Türk damak tadının vazgeçilmez lezzetleri arasında şüphesiz ön sıralarda geliyor. Fakat sağlık açısından gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz?

Son dönemde sağlık açısından gönül rahatlığıyla yiyebileceğimiz ve aynı doyumsuz tadı alabileceğimiz ?Et Kokoreç? sofralarımızdaki yerini aldı. Et kokorecin ustalarından Günaydın Steakhouse?un Şefi Osman Şengül, bu enfes yemeği şöyle tarif ediyor:

 ?Kuzunun sırt yağı ve etinden bir miktar alınıp ızgaraya gösteriliyor. Bir taraftan da 200 derecede döküm tabak kızdırılıyor. Tarifin en önemli noktası etlerin kesimi... Kesilen etler ayrıca zırhtan da geçiriliyor.  Sonra etler 200 derecede kızmış döküm tabakta pişirilmeye başlıyor. Pişerken tuz, kekik, pul biberi ekleniyor.  Pişen et kokoreç kızarmış ekmekle servis ediliyor.?