1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    erdemcoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    erdemcoskun çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.10.2011 Son online zamanı: 19.04.2017

    Mesajları
    5
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Konserve Gıdalarda Yapılan Analizler


    1. KONSERVE ANALİZLERİ........................................ .................................................. ......3
    1.1. Genel Bilgi .................................................. .................................................. ................3
    1.1.1. Konservelemeye Uygun Ürünlerde Aranan Özellikler........................................ ..3
    1.1.2. Konservelemede Ürün Kalitesini Etkileyen Faktörler......................................... ..5
    1.2. Konservelerde Görülen Kalite Değişimleri ve Önleme Yolları ....................................5
    1.2.1. Isıl İşlem Öncesi Görülen Değişimler .................................................. .................5
    1.2.2. Isıl İşlem Sonrası ve Depolama Sırasında Görülen Değişimler.............................6
    1.2.3. Besin Değerinde Görülen Değişimler........................................ ............................6
    1.2.4. Kapak Açıldıktan Sonra Görülen Değişimler........................................ ................7
    1.3. Konservelerde Görülen Bozulmalar........................................ ......................................7
    1.3.1. Mikrobiyal Bozulmalar........................................ .................................................. 8
    1.3.2. Kimyasal Bozulmalar .................................................. ..........................................9
    1.3.3. Fiziksel Bozulmalar .................................................. ...........................................11
    1.3.4. Kutu Dışında Pas Oluşumu ve Önlenmesi......................................... ..................11
    1.4. Konservelerde Bombaj............................................ .................................................. ..12
    1.4.1. Bombaj Şekilleri .................................................. ................................................12
    1.4.2. Bombaj Nedenleri......................................... .................................................. .....12
    1.5. Konserve Kutuları ve Teneke Analizleri........................................ .............................13
    1.5.1. Teneke .................................................. .................................................. .............13
    1.5.2. Lakla Kaplanmış Tenekeler......................................... ........................................14
    1.6. Teneke Levha Korozyon Testleri.......................................... ......................................16
    1.6.1. Kalaylı Teneke Levha Korozyon Kontrol Testleri ..............................................16
    1.6.2. Laklı Teneke Levha Korozyon Kontrol Testleri.......................................... ........19
    1.7. Konservelerde Kutu Kenet Analizleri........................................ .................................23
    1.7.1. Kenet Kontrolleri .................................................. ...............................................23
    1.7.2. Kenet Kesitinin Alınması ve Kavrama Oranı .................................................. ....26
    1.7.3. Kenet Hataları.......................................... .................................................. ..........31
    1.8. Kutu Hataları.......................................... .................................................. ...................31
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................33
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................38
    ÖĞRENME FAALİYETİ–2 .................................................. ................................................40
    2. KONSERVELERDE FİZİKSEL ANALİZLER......................................... .......................40
    2.1. Genel Bilgi .................................................. .................................................. ..............40
    2.2. Kutu Açılmadan Önce Yapılan Kontroller .................................................. ...............40
    2.2.1. Etiket Kontrolü .................................................. .................................................. 40
    2.2.2. Konserve Kutusunun Genel Görünüşü .................................................. ..............41
    2.2.3. Brüt Ağırlık........................................... .................................................. .............41
    2.2.4. Vakum Ölçümü............................................ .................................................. ......41
    2.3. Kutu Açıldıktan Sonra Yapılan Kontroller .................................................. ...............43
    2.3.1. Net Tepe Boşluğu Tayini............................................ .........................................43
    2.3.2. Süzme Ağırlık Tayini .................................................. ........................................45
    2.3.3. Net Ağırlık........................................... .................................................. ..............47
    2.3.4. Doldurma Oranı Tayini............................................ ............................................47
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................51
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................59
    MODÜL DEĞERLENDİRME .................................................. ............................................61
    CEVAP ANAHTARLARI .................................................. .................................................. .66
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. ............................68

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 2.82 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 69 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ekmekde Yapılan Analizler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan elifbusra
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.10.2013, 19:15
  2. et ürünlerinde yapılan analizler
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan sibelcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.02.2011, 20:13
  3. pekmeze yapılan analizler
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan sss
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 02.12.2010, 18:08
  4. Su'da yapılan analizler ve açıklamalari
    Su Ürünleri forum içinde, yazan delaqua
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.02.2010, 15:45
  5. Bazı Gıdalarda Yapılan Mikrobiyolojik Analizler
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan immortal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.12.2008, 04:09

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed