1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    quaresma17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    quaresma17 çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.07.2009 Son online zamanı: 07.08.2015

    Mesajları
    8
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Post KOYU ET Bitirme Ödevi

    1. GİRİŞ

    Bu bölüm, canlı hayvanın kesim anından çeşitli gıdalar olarak kullanımı için et parçalarının kesime hazırlanmasına kadar geçen süreci ele alır. Bu süreç, toplumun basit ihtiyaçlarına göre bir dizi sıralamadan geçerek kesilmiş hayvanları parçalayan kişilerin uygulamada biraz değişiklik gösteren ve kesim araçlarıyla yürütülen karmaşık olmayan bir faaliyettir. Ancak modern toplumlarda ihtiyaçlar çok karmaşıktır ve karkasın işlenmesi, ihtiyaçlara cevap verebilen organize bir aktivitedir. Birkaç örnek vermek gerekirse bunlar; hijyenik ve patojenlerden arındırılmış et, tanımlanmış yeme kalitesi, en az çevresel etki ve kaliteli işçiler. Çoğu kez et işleme sürecinde belirtilmeyen bir ihtiyaç vardır ki bu, ürünlerin (et, hayvan derisi, kimyasal sıvı vb.) niteliğinde olması gereken uyum ihtiyacıdır. Uyum, tüm endüstriyel faaliyetlerinin temel aracıdır ancak bu konuda et işleme süreci, diğer endüstrilerin gerisinde kalmıştır. Örneğin tüketici açısından bakıldığında bir otomobil lastiği modeli verilsin. Bir lastik diğerine özdeştir ve hiçbir düzensizlik göze çarpmaz. Et için bu durum böyle değildir. Et, doğası itibariyle değişkendir ve bu değişkenlik sadece kas dokularının farklı olmasından değil, ayrıca her gün mezbahaneye getirilen hayvan türlerinin de farklı olmasından kaynaklanmaktadır. İşlemi yapan kişi, oldukça sık değişen bir hammaddeyle karşı karşıya kalmaktadır. İdealler dünyasında mezbahane idaresi ürünlerin değişkenliğini azaltır ve her bir hayvana uygun olan süreci ayarlar. Uygun işleme yolunda halen çok az yol kat edilmiştir. Buna karşın, mezbahanelerin çoğunda zayıf kontroller yapılarak değişkenlik durumu göz önüne alınmaktadır.

    Devamı:



    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 99.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 36 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Antioksidanlar-Bitirme Ödevi
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan gıdacı38
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 02.04.2011, 16:31
  2. triticum dicoccum ve monococcum buğdaylarının özellikleri bitirme ödevi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan konjige
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 27.07.2009, 09:37
  3. "Fresh-Cut Fruits and Vegetables" konulu bitirme ödevi için Türkçe kaynak ihtiyacı
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan kuzan86
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.03.2009, 21:32
  4. bitirme odevi konusu
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan konjige
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.06.2008, 21:54
  5. Bitirme ödevi
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan gulsah86
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 19.09.2007, 09:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed