3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Lisans Üye selim84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Nov 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    359
    Konuları
    225
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2206
    Harcanan
    5
    Kalan
    2201

    Standart Kremalı Fırın Sütlaç



    Malzemeler
    1 kahve fincanı pirinç
    1 kahve fincanı pirinç unu
    yarım kahve fincanı nişasta
    1 lt süt
    1,5 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta sarısı
    yarım paket (100ml) krema

    Hazırlanışı

    Süt, şeker ve kremayı bir tencerede kaynatın. Aynı zamanda pirinçleri ise başka bir tencerede bir su bardağı su ile haşlayın. Bir kasenin içerisinde yumurta sarısı, pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı su ile ezin ve kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Haşlanmış pirinçleri de suyu ile birlikte süte ekleyin. Yaklaşık 5 dakika koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce vanilyayı da ekleyin. Son olarak fırın kaselerinize sütlacınızı boşaltıp, fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içerisine taşmayacak şekilde su doldurmayı ihmal etmeyin. 200 derecede mümkünse fırının ızgara kısmını çalıştırarak sütlaçların üzerini kızartın. Burada dikkat etmeniz gereken fırındaki sütlaçları sık sık kontrol ederek üzeri kızarınca almanız. Servis ederken üzerini fındık ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..



    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Onursal Üye ewin3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01 Aug 08

    Mesajları
    781
    Konuları
    244
    Eklentileri
    44
    Kredisi
    2284
    Harcanan
    0
    Kalan
    2284

    Standart Cevap: Kremalı Fırın Sütlaç

    uffff yaaa yapılır mı şimdi bu çok acımasızsın
    R F

  3. #3
    Yeni Üye basaranburhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Aug 09
    Yaş
    38

    Mesajları
    43
    Konuları
    12
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    773
    Harcanan
    0
    Kalan
    773

    Standart Cevap: Kremalı Fırın Sütlaç

    İyi neyi ifade eder sorusunun cevabı:
    Sütlaç fırına atılmadan içine kadayıf konulur. Üzeri sütlaçla kapatılır. Fırınlandıktan sonra üzerine bol fındık konularak servis edilir.
    Biz bu tatlıya memlekette (Rize) Turbo Sütlaç diyoruz. Tavsiye ederim.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Fırın Sütlaç
    Tatlılar forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-07-2009, 18:05
  2. kremalı tatlılar tehlike analizi
    ISO 9001 forum içinde, yazan emra
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-11-2008, 21:33
  3. Sütlaç Proses Akım şeması
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan KIVIRCIK38
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-10-2008, 20:56
  4. Fırın ve Termokupllar
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 27
    Son Mesaj: 18-04-2008, 15:11
  5. fonksiyonel fırın ürünleri
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan cakesource
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 13-03-2008, 22:31

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed