1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    aslan0629 çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.05.2014 Son online zamanı: 25.04.2019

    Mesajları
    9
    Konuları
    8
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    11
    Kalan
    244

    Standart Kromatografik Analiz Yöntemleri

    : Kromatografik Analizler
    : Word
    : Aslan Bekir ALTUNKAYNAK

    Kromatografik Analizler

    1. UYGULAMA ALANI VE AMACI
    Sebze ve meyvelerden yapılan ürünlerde, etikette gösterildiği gibi C vitamini olup olmadığı, miktarının ne kadar olduğu, beslenmeye bir katkısının olup olmayacağını araştırmak için C vitamini tayini yapılır.

    2 . Yöntemin Prensibi
    örneğin metafosforik asitle ekstraksiyonu sonrası elde edilen ekstraktın HPLC UV dedektörde verdiği pik alanı ölçümüdür.

    3. Cihaz ve Kimyasallar
    a-) HPLC: SpectraSystem P1000 model yüksek basınç pompası, SpectraSystem AS3000 model enjeksiyon bloğu ve SpectraSystem UV 1000 kullanılmıştır.
    b-) Analitik Kolon: 250 x 4,60 mm-5μ boyutlarında ters faz C18 kolon (Phenomenex) kullanılmıştır
    c-) Mobil Faz: Akış hızı 1 ml/dak olan ve hekzansülfonik asit sodyum tuzu içeren tampon ile metanol (98:2) mobil faz olarak kullanılmıştır. Mobil faz günlük hazırlanmış ve kullanılmadan önce 0,45 μ filtreden geçirilmiştir.
    d-) Vitamin C Standart Çözeltisi: Vitamin C stok çözeltisi günlük olarak 0,25 mg/ml konsantrasyonda %3 metafosforik asit (Merck) içerisinde hazırlanmıştır. Stok çözeltiden asetonitril (Merck) içeren çözücü ile seyreltmek suretiyle 0,005, 0,010, 0,015, 0,020 ve 0,025 mg/ml konsantrasyonlarda standart çözeltiler hazırlanmıştır.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 214.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 5 Kez





    Konu Busra Timur tarafından (01.12.2014 Saat 09:41 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Peynir analiz yöntemleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan darklord1111
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 14.10.2012, 14:31
  2. Peynir Analiz Yöntemleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan minetezel
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.03.2012, 17:33
  3. Termal Analiz Yöntemleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan nrbn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.09.2009, 22:56
  4. hububat analiz yöntemleri
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan hasant
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.07.2008, 21:41
  5. Spektroskopik Analiz Yöntemleri
    Tezler forum içinde, yazan emrecesur85
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.02.2008, 11:44

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed