"Türk Baklavası"nda kullanılması gereken malzemeler ve hazırlanış esasları belirlendi.

Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) elde edilen bilgiye göre, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Standart Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu, ilgili tüm tarafların katılımı ile ülkemize özgü Türk Baklavası standart tasarısını hazırladı.



Söz konusu standart tasarısı, Türk Standardı olarak yayınlanmak üzere yarın saat 18:00'da gerçekleşecek olan TSE Teknik Kurul toplantısında görüşülecek.

Teknik Kurul toplantısı, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ilgili Bakanlıkların temsilcileri, TOBB temsilcileri, Üniversite temsilcileri,  İhtisas Kurulu Başkanları ve TSE yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşecek.