9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Kurabiye vb.

  1. #1
    suren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    suren çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 18.08.2015

    Mesajları
    805
    Konuları
    133
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Kurabiye vb.

    HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
    Malzemeler
     1 Paket sana yağı,
     5 Kaşık pudra şekeri,
     Yarım paket kabartma tozu,
     3.5 Su bardağı un,
     1 Paket hindistan cevizi,
     2 Adet yumurta
    Yapılışı
    1 Paket sana yağı, 5 kaşık pudra şekeri, bir yumurtanın tamamı, ikinci yumurtanın akını ayırarak, sarısını kabartma tozuyla karıştırın. Sonra içine dört kaşık hindistan cevizi ve un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra, ayırdığınız yumurta akını, kalan hindistan cevizine batırılıp tepsiye diziniz. Fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra servis yapınız.



    KAYISI KURABİYESİ
    Malzemeler
     Yarım Kilo un
     1 su bardağı toz şeker
     2 Yumurta
     100 Gr. Oda sıcaklığında margarin
     1/5 Çay kaşığı kabartma tozu
     Yarım su bardağı ceviz
     Yarım su bardağı kuru kayısı
    Yapılışı
    Unu geniş bir kaba eleyin. Elediğiniz un’un ortasını havuz gibi açın. Şeker, kabartma tozu, margarin ve yumurtayı ortasına koyun. Yavaş yavaş yoğurun gerekirse biraz un ekleyin. Elinize yapışmayacak kadar ( kıvama gelene kadar ) yoğurup dört eşit parçaya bölün her parçayı yuvarlayıp, merdane yardımıyla açın. Ceviz ve kayısıyı ince kıyarak hamurun üzerine bir miktar serpin. Merdane üzerinde yuvarlayıp hamura yapışmalarını sağlayın. Büyükçe ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla veya bir bardak yardımıyla yuvarlak kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hafifçe oynatıp tepside soğumaya bırakın.



    MARMELATLI DÜĞME KURABİYESİ
    Malzemeler
     ½ Bardaktan biraz fazla sana
     3.5 Yemek kaşığı pudra şekeri
     2 Yumurta
     1 Paket vanilya
     1 Limon kabuğu rendesi
     Marmelat
    Yapılışı
    Pudra şekeri, sana yağı, vanilya, limon kabuğu rendesi ve 2 yumurtanın sarısını, un ile karıştırarak yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp ortalarını çukurlaştırılarak marmelatı koyun. Üzerine yumurta akını sürülerek pişiriniz.



    İKİ RENKLİ KURABİYE
    Malzemeler
     3.5 Su bardağı un
     175 Gr. Margarin
     1 Su bardağı pudra şekeri
     2 Yemek kaşığı kakao
     1 Paket Vanilya
     1 Paket Kabartma tozu
     1 Limon kabuğu rendesi
     2 Yumurta
    Yapılışı
    Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile pudra şekeri kıvam haline getirilip kakao dışındaki tüm malzemeler karışıma ilave edilerek hamur yapılır. 2 parçaya bölünen hamurun bir parçasına kakao ilave edilir. Her iki hamur dikdörtgen açılıp üst üstte konularak rulo yapılır. 2 saat buzdolabında bekletilen rulo bir ip yardımı ile ince dilimler halinde kesilerek orta dereceli fırında ( 160 derece ) hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.



    CEVİZLİ KURABİYE
    Malzemeler
     1 Bardak pudra şekeri
     1 Bardak ceviz
     1 Paket ceviz
     1 Paket kabartma tozu
     Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak )
     Pudra şekeri
    Yapılışı
    Bir kaba un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler konularak bir karışım elde edilir. Bu karşım içine un ve kabartma tozu ilave edilerek yavaş yavaş yoğrulur. İstenilen yumuşaklık elde edildiğinde ceviz büyüklüğünde şekiller verilir. Daha önce hazırlanmış olan hafif yağlı tepsiye yerleştirerek 180 derecede pişirilmeye bırakılır. Başka bir kapta bir miktar pudra şekeri ve tarçın karıştırılır. Fırından çıkartılan kurabiyeler bu karışım ile harmanlanır. Geride kalan tarçınlı pudra şekeri, kurabiyeler servis tabağına dizildikten sonra üzerine serpilir.



    FINDIKLI KURABİYE
    Malzemeler
     1 Paket sana yağı
     2 Yemek kaşığı süt
     1 Yemek kaşığı nescafe
     2 Yumurta
     1 Su bardağı şeker
     1 Paket kabartma tozu
     Yeteri kadar un
    Yapılışı
    Süt ve nescafe karıştırılır. Yumurtaların sarısı ve akı ayrılarak sarısı, şeker, margarin ve kabartma tozu ile karıştırılır. İçine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak top şekli verilir. Daha sonra top şekli verilen hamurlar yumurta akına ve fındığa batırılarak fırına verilir.



    KAKAOLU KURABİYE
    Malzemeler
     250 Gr. Margarin
     1.5 çay bardağı şeker
     1 Adet yumurta
     1 Paket vanilya
     1 Paket kabartma tozu
     1 Paket kakao
     ½ Paket pudra şekeri
     1 Avuç fındık (dövülmüş)
    Yapılışı
    Kakao ve pudra şekeri hariç tüm malzemeler karıştırılarak bir hamur elde edilir. Ayrı bir yerde kakao ve pudra şekeri harmanlanır. Kurabiyeler oval şekilde yağsız tepsiye dizilerek fırına sürülür. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra kakaolu pudra şekeri karışımına bulanarak servise sunulur.




    BEYAZ KURABİYE
    Malzemeler
     1 Paket mısır nişastası
     2 Su bardağı tepeleme un
     2 Adet yumurta
     1 su bardağı pudra şekeri
     1 paket margarin ( 250 Gr. )
     1 Paket kabartma tozu
     1 Paket vanilya
    Yapılışı
    Genişçe bir kaba un ve nişastayı koyun. İçine yağı eritmeden ilave edip karıştırarak una yedirin. Daha sonra karışımın içine 2 adet yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek hamuru oluşturun. İri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Üstten bastırıp yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine iki parmak ara kalacak şekilde dizin. Hafif hararetli fırında beyaz renkte sertleşinceye kadar pişirin.




    PORTAKALLI KURABİYE
    Malzemeler
     2 Portakal suyu
     2 Portakal kabuğu rendesi
     2 Adet yumurta
     1.5 su bardağı toz şeker
     1 Paket margarin
     1 Paket margarin
     1 Paket kabartma tozu
     Yeteri kadar un
     Yeteri kadar ceviz
    Yapılışı
    Yumuşamış margarin, toz şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yumurta, un kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak avuç içinde yuvarlanarak hafifçe bastırılır. Daha sonra ; Yumurta akına ve cevize batırılarak tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca isteğe göre üzerine pudra şekeri eklenebilir.



    MUTİ KURABİYE
    Malzemeler
     2 Adet yumurta
     1 Su bardağı yoğurt
     1 Su bardağı şeker
     Yarım su bardağı sıvı yağ
     Yarım paket yumuşak margarin
     1 Paket kabartma tozu
     Yarım çay kaşığı tarçın
     Yeterince un
    Yapılışı
    Bütün malzemeler karıştırılarak bir hamur elde edilir. Şekil verildikten sonra ceviz (dövülmüş) ve şeker karışımına batırılır ve 150-160 derece ısıda 35-40 dk. pişirilir.




    HAŞHAŞLI KURABİYE
    Malzemeler
     3 Yemek kaşığı margarin
     3 Yemek kaşığı toz şeker
     1 Çay kaşığı limon rendesi
     1 Adet yumurta
     1.5 Su bardağı un
     Karanfil
     Yarım su bardağı haşhaş
     Pudra şekeri
    Yapılışı
    Margarin toz şekerle birlikte kabarana kadar çırpılır. İçine limon kabuğu rendesi ve yumurta ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Daha sonra yeterince karanfil eklenir. Elde edilen hamur kare şeklinde açılıp yarım saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkartılan hamura haşhaş eklenerek rulo şeklinde şekil verilir. Rulo şeklindeki hamur parmak kalınlığında kesilerek orta sıcaklıktaki fırında 10-12 dk. pişirilir. Fırından çıkartılarak üzerine isteğe göre pudra şekeri serpilir.



    MANTAR KURABİYE
    Malzemeler
     1 paket margarin
     2 adet yumurta
     ½ kabartma tozu
     1 su bardağı şeker
     400 gr. mısır nişastası (2 paket)
     Yeteri kadar un
     1 yemek kaşığı kakao
    Yapılışı
    Yağ, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un ve nişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir.




    SİRKELİ KURABİYE
    Malzemeler
     1 paket yumuşak margarin
     1 kahve fincanı sıvı yağ
     1 kahve fincanı sirke
     1 kahve fincanı pudra şekeri
     2 çay kaşığı tuz
     1 paket kabartma tozu
     1 yumurta
     Yeterince un ve susam
    Yapılışı
    Malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar hamur yoğurma işlemine devam edilir ve yumurta sarısı ilave edilir. İstenilen şekil verilerek ( Simit, Örgü vs. ) önce yumurta akına sonra susama batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 175 derecede hazır bulunan fırında pişirilir.




    ŞEFTALİ REÇELLİ KURABİYE
    Malzemeler
     Yarım paket margarin
     1 Su bardağı pudra şekeri
     Yeterince un
     Yarım su bardağı dövülmüş fındık
     1 Tatlı kaşığı tarçın
     2 Çorba kaşığı şeftali reçeli
     Pudra şekeri
    Yapılışı
    Oda ısısındaki margarini elinizle yoğurup, üzerine pudra şekeri ve un ilave edin. Hamur toplana dek un ilave edin. Yarım su bardağı dövülmüş fındığı ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın. Hamuru merdaneyle yarım cm. kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyla yuvarlak bir şekilde kesin. İlk yuvarlağın üstüne tarçınlı fındık karışımı ve şeftali reçelinin tanelerini koyun. Üzerine ikinci yuvarlağı kapatarak kenarlarına çatal ile şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.



    ÜZÜMLÜ KITIR BİSKÜVİ
    Malzemeler
     Yarım paket margarin
     1 Su bardağı toz şeker
     1.5 su bardağı un
     1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
     0.5 Su bardağı kuru üzüm
    Yapılışı
    Fırın 180 dereceye ayarlanır. Margarinle toz şeker çırpılarak krema haline getirilir. Un kuru üzüm, hindistan cevizi ilave edilerek iyice karıştırılır ve hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi sağlanır. Ceviz iriliğinde parçalar elde edilerek yağlanmış tepsiye dizilir ve pembeleşinceye kadar pişirilir. Arzu edilirse üzerine pudra şekeri ilave edilir.



    MARMELATLI BİSKÜVİ
    Malzemeler
     7 Çorba kaşığı Un
     2 Çorba kaşığı marmelat
     ½ Paket (125 Gr.) margarin
     3 Çorba kaşığı koz şeker
     2 Adet yumurta
     Badem veya fındık
    Yapılışı
    Unu, margarini, şekeri, bir adet yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını iyi bir şekilde yoğurun. Hamurdan 1,5-2 cm. çapında yuvarlaklar alıp yağlanmış tepsiye dizin. Orta kısımlarını küçük kaşıkla bastırıp çukurlaştırın. Bademlerin kabuklarını soyup küçük parçalar halinde kesin az miktarda şekerle karıştırıp hamurun çukur kısmına koyun. Üzerine yumurta akı sürün. Orta hararetli fırında hafif pembe renkte pişiriniz. Fırından çıkınca çukur kısmına birer parça marmelat koyup servis yapınız.



    SUSAMLI BİSKÜVİ
    (Kurabiye)
    Malzemeler
     1 Paket margarin
     1,5 Çay bardağı pudra şekeri
     1 Çay bardağı susam
     7 Bardak un
     Yeteri kadar karbonat
    Yapılışı
    Oda sıcaklığındaki margarin ile şeker yoğrulur. Tavada yağsız olarak susam kavur. Karışıma susam, un ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Orta sıcaklıktaki fırında hafif pembe olacak şekilde pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.



    AY ÇÖREĞİ
    Malzemeler
     3 su bardağı un
     ¾ küçük paket margarin
     2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
     1 kahve fincanı süt
     1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
     2 yumurta
     Limon kabuğu rendesi
    İçi İçin
     1 Su bardağı ceviz veya fındık içi
     Yarım su bardağı toz şeker
     Yarım kahve fincanı kaşığı süt
     1 Kahve kaşığı yeni bahar
     Yarım kahve fincanı tarçın
     3 Çorba kaşığı krik krak veya bayat ekmek içi
     2 Çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
    Yapılışı
    Un elenerek ortasına sütlü ezilmiş bira mayası pudra şekeri yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır (hamur iki misli kabarmalıdır). İçinin Hazırlanması : Sütün içine çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yeni bahar üzüm konup karıştırılarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için). Mayalanan hamur (1,5 büyüklüğün de parçalara bölünerek) 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye dizilir. Orta hareketli fırında pişirilir.



    BOHÇADA AYVA
    Malzemeler
     1 Adet Yumurta
     4 Yemek kaşığı toz şeker
     1 tatlı kaşığı kabartma tozu
     1 Yemek kaşığı sirke
     3 Yemek kaşığı süt
     4 Yemek kaşığı ay çiçek yağı
     250 gr margarin
     4-5 su bardağı un
     2 adet ayva
     1 su bardağı toz şeker
     1 çay bardağı şeker
     2 adet karanfil
     4-5 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi
    Yapılışı
    Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Yağlı bir kaba sarılıp buzdolabın da yarım saat dinlendirilir. Ayvalar soyulup rendenin iri tarafı ile rendelenir. Bir tencereye koyularak toz şeker karanfil ve su ilave edilerek pişirilir. Ocaktan alıp soğutulur. Hamur dikdörtgen şeklinde açılıp küçük karelere bölünerek ortalarına harç koyup bohça şeklinde sarılır. Hamurdan yuvarlaklar kesilip bohçaların kapama yerine kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilip 170 derece de önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilip soğuyunca servis yapılır.



    ELMALI-CEVİZLİ AY
    Malzemeler
     4 bardak un
     1 paket margarin
     1 çay bardağı şeker
     ½ kibrit kutusu kadar yaş maya
     1 adet yumurta
     1 tutam tuz
     1 bardak çekilmiş ceviz
     3 elma tarçın
    Yapılışı
    Yaş maya bir tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak ılık su ile karıştırılır. Elenmiş unun içersine eritilip soğutulmuş margarin, maya, şeker, yumurta ve bir fiske tuz koyularak iyice yoğrulur üzeri örtülerek 1 saat kadar beklenir. Mayası gelen hamurdan ceviz kadar alınıp yuvarlanır, iki milim kadar inceltilir. Ortasına rendelenmiş elma, ceviz ve tarçın karışımı koyularak yuvarlanır. Bükülüp ay şekli verilir. Yağlanmış tepsiye döşenerek üzerine yumurta sarısı sürülür. 45 dakika kadar dinlendirilir. Kabarınca üzerine biraz toz şeker serpilir ve fırına verilir.



    ÇİKOLATALI KARELER
    Malzemeler
     Yarım bardak margarin
     2 çorba kaşığı tereyağı
     100 gr parça çikolata
     200 gr fındık
     2 çorba kaşığı süt
     1 su bardağı şeker
     2 adet yumurta
     Yeteri kadar un
     1 paket kabartma tozu
    Yapılışı
    Margarin, tereyağı, şeker, yumurta, ve sütü fındığın yarısı ile karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun. Hamuru rulo halin getirip buzdolabında 2 saat bekletin. Çıkardıktan sonra 1 parmak kalındığında açın kare parçalar kesip tepsiye dizin ve fırında pişirin. Diğer tarafta çikolatayı eritin. Fırından çıkardığınız kare parçalar üzerine çikolatayı sürün. İri kıyılmış fındıkları üzerine serperek süsleyin.



    ŞEKERLİ DÜĞÜMLER
    Malzemeler
     100 gr margarin
     1 çay bardağı süt
     1 çay bardağı şeker
     1 adet yumurta
     1 çay kaşığı karbonat
     1 paket vanilya
     3,5 su bardağı un
     3 çorba kaşığı pudra şekeri
     1 tutam tuz
    Yapılışı
    Margarini oda sıcaklığında yumuşatarak, içine süt, şekeri ve yumurtayı kırıp karıştıralım. İçine un, tuz, vanilya ve karbonatı koyup hamur elde edelim. Hazırladığımız hamuru 20 dk. dinlendirelim. Hamuru 20 cm. uzunluğunda 1 cm. genişliğinde kesip gevşek olarak düğüm yapalım. Kızgın yağa atıp kızartalım ve üzerine pudra şekeri serpelim.



    PASKALYA ÇÖREĞİ
    Malzemeler
     3 Adet yumurta
     Yarım bardak pudra şekeri
     125 gr margarin
     2 Tatlı kaşığı toz maya
     3 tatlı kaşığı mahlep
     2 fincan süt
     1 Çorba kaşığı tuz
     4.5 su bardağı un
    Yapılışı
    Unun ortasına bira mayası, yağ, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep koyularak yumuşak bir hamur elde edilir. Ilık bir yerde mayalanır. Mayalandıktan sonra dokuz eşit parçaya bölün ve her parçayı ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlayın. Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve fındık serperek fırına sürün.


    KAYISILI MUSKALAR
    Malzemeler
     Yarım kilo kaysı
     4 çorba kaşığı toz şeker
     2 çorba kaşığı sıvı yağ
     2 Adet yufka
     3 çorba kaşığı pudra şekeri
    Yapılışı
    Kayısıları akşamdan yıkayarak sıcak su koyun. Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker serpip bu şekilde bekletin. Ertesi gün kayısıları robottan geçirip püre haline getirin. Kalan 1 çorba kaşığı toz şekeri serpin. Hazırladığınız püreden 2 çorba kaşığı alarak küçük bir kaseye koyup üzerine sıvı yağ döküp karıştırın. Yufkayı ikiye katlayıp 4 parmak kalınlığında kesin. 8 adet uzun şerit elde edin. Sıvı yağlı, kayısılı karışımı yufkaların üzerine fırça ile sürün. Yufkaları boylamasına ikiye katlayın ve üzerine püre sürün. Yufkaların bir ucuna kayısı püresinden koyun. Muska biçiminde üçgenler oluşturarak katlayın. Yağı kağıt serili fırın tepsisine dizerek üzerine pudra şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirin.



    UN KURABİYESİ
    Malzemeler
     1 Paket margarin
     1 Çay bardağı pudra şekeri
     7 Çay bardağı un
    Yapılışı
    Un, pudra şekeri ve margarin karıştırılarak yoğrulur. Hamurdan bir parmak kadar kesip tepsiye yerleştirin. Sonra 150 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine tekrar pudra şekeri serperek servise sunun. İstenildiği taktirde üzerine ceviz, fındık, tarçın gibi malzemeler ile süsleme yapılabilir.



    ELMALI KURABİYE
    Malzemeler
     1 su bardağı yoğurt
     ½ su bardağı sıvı yağ
     1 paket margarin
     1 su bardağı şeker
     1 kahve kaşığı karbonat
     4 adet elma
     Şeker
     Tarçın
    Yapılışı
    1 paket margarin eritilir. Hafif soğuduktan sonra ½ su bardağı sıvı yağ, 1 bardak yoğurt, bir bardak şeker, karbonat ve yeterince un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde bölünerek elde yuvarlanır. Diğer tarafta dört elma rendelenir. Üzerine şeker ve tarçın göz kararı dökülerek elmalar kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Açılan hamurların içerisine hazırladığımız elmalı harç konur ve poğaça şeklinde kapatılır. Orta sıcaklıktaki fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.



    TARÇINLI KURABİYE
    Malzemeler
     1 çay bardağı sıvı yağ
     1 çay bardağı süt
     3 çorba kaşığı margarin
     4 çorba kaşığı irmik
     1 çay kaşığı ceviz içi
     1 paket kabartma tozu
     Yeteri kadar un
    Yapılışı
    Sıvı yağ, margarin, süt, irmik, kabartma tozu ve yeteri kadar un konularak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur merdane yardımıyla 1-2 cm kalınlığında açılır. İçine tarçın ve ceviz serpilip rulo şekli verilir. Yapılan rulolar küçük parçalar halinde kesilip fırına verilir.


    ÜZÜMLÜ KURABİYE
    Malzemeler
     1 su bardağı pudra şekeri
     1 su bardağı kuru üzüm
     1 su bardağı un
     2 adet yumurta
     250 gr margarin
     1 kahve kaşığı kabartma tozu
     1 limon kabuğu rendesi
    Yapılışı
    Malzemelerin hepsi karıştırılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak düzeltme yapılmadan tepsiye dizilir. Pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.



    KOLAY ACIBADEM KURABİYESİ
    Malzemeler
     6 çay bardağı un
     2 çay bardağı tozşeker
     1 çay bardağı yoğurt
     1 çay bardağı erimiş margarin
     1 adet yumurta
     2 çay kaşığı tarçın
     1 paket baking Powder
     1 avuç çekilmiş badem içi (ceviz, fındık)
    Yapılışı
    Unun ortasını açıp içerisine yoğurdu, şekeri, yağı, yumurtayı, tarçını, baking powderi, badem içini koyarak yumuşak bir hamur elde ediniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp fazla düzeltmeler yapmadan tepsiye koyun. 15-20 Dk. Orta hararetli fırında pişirin. Fazla kızartmadan fırından alın ve servise sunun.






  2. #2
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    umarım birileri bunları bana yapar saol ellerine saalık yemiş kadar olduk


  3. #3
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    teşkürlerrrrr


  4. #4
    fatihalt çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2007 Son online zamanı: 18.11.2011

    Mesajları
    1924
    Konuları
    184
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    teşekkürler suren


  5. #5
    alize çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.02.2008 Son online zamanı: 16.09.2010

    Mesajları
    5
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    UÇAN KURABİYE
    Malzemeler;
    *250 gr tereyağı ( veya margarin )( oda ısısında)
    *1 su bardağı pudra şekeri,
    *2 adet yumurta,
    *1 paket vanilya,
    *1 paket kabartma tozu,
    *3 su bardağı kadar un, ( yinede siz kıvama göre un miktarını artırabilirisiniz)
    *3 çorba kaşığı kakao.
    Hazırlanışı;
    1.Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp, iyice yoğurun.
    2.Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya ayırın.
    3.Parçalardan birine kakao ekleyip yoğurun. Diğer parçaya eklediğiniz kakao oranında yani 3 çorba kaşığı un daha ekleyip onu da yoğurun.
    4.Her bir parçayı 2 cm çapında uzun rulo yapıp, birbirine paralel yan yana uzatın ve 1 cm eninde dilimler halinde kesin.
    5.Kestiğiniz dilimlerden bir kakaolu, bir sade parça alıp yanyana avucunuzun içinde aynı yöne yuvarlayın.
    6.Spiral şeklinde karışan iki hamurdan oluşturduğunuz kurabiyelerin üstlerine hiç bastırmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine biraz aralıklarla yerleştirin.
    7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri çatlak çatlak oluncaya kadar, ancak çokta kızartmadan pişirin.
    8.Kurabiyeleri iyice soğuduktan sonra servis yapın. Çünkü kıvamı o zaman çok güzel oluyor. Afiyet olsun.


  6. #6
    Akın52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 24.10.2019

    Mesajları
    2360
    Konuları
    499
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Suren uzun süre yokdun kurabiye kursuna mı katıldın


  7. #7
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Abi anlaşılan sen de uzun süredir uğramıyosun foruma suren in mesajının tarihi 16.03.2007 Tarihlere bakmayı bile unutmuşsun vah vah vah


  8. #8
    Akın52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 24.10.2019

    Mesajları
    2360
    Konuları
    499
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    valla ne duruma düştüm baksana biraz öyle oldu galiba
    olsun bende geçmişe yazıyorum sana ne


  9. #9
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Ay göbeeemmm çatladı gülmekten tamam tamam sustum karışmıyorum ben, abimsin geçmişe de yazarsın geleceğe de


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Elmalı kurabiye
    Tatlılar forum içinde, yazan pelincik
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.07.2017, 12:07
  2. Kurabiye fabrikasi
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan tmlarzu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.09.2013, 17:47
  3. pudingli kurabiye
    Tatlılar forum içinde, yazan selinçnr
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.11.2011, 19:25
  4. acıktırmayan kurabiye
    Genel forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.08.2010, 23:30
  5. elmalı kurabiye
    Hamur İşi forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 04.09.2007, 12:42

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed