ÜRÜN ADI:KURU İNCİR

1 kg’daki kuru incir sayısına göre boy özellikleri

Boy numarası 1 kg'daki meyve sayısı
1 40'a kadar
2 41 - 45
3 46 - 50
4 51 - 55
5 56 - 60
6 61 - 65
7 66 - 70
8 71 - 80
9 81 - 100
10 101 - 120
11 121 ve üzeri


Rutubet muhtevası
Rutubet muhtevası % 26’dan fazla olmamaktadır*).
*Ancak ithalâtçı ülkenin yönetmeliklerine uygun ise gerekli koruyucu maddelerle muamele edilmiş olan kuru incirlerde rutubet muhtevası % 30’a kadar olabilir.

Genel özellikler

" Bütündür . (kuru incirin sap ve göz (ostiolum) uçları kesilmiş olabilir) Ayrıca, kuru incir pazarlama ve işleme özelliklerine uygun şekilde yarılmış olabilir (Örneğin layer),
- Sağlam olmakta, çürüyerek, kötüleşerek tüketime uygunsuz hale gelenlerin ürünü etiketlenmemektedir.
-Anormal dış rutubet ihtiva etmemekte,
-Yabancı tat ve koku olmamakta***),
-Gelişmenin hangi safhasında olursa olsun, ayrıca fümige edilsin veya başka yöntemlerle dezenfekte edilmiş olsun, canlı veya ölü böcek, kemiriciler ile diğer parazitler olmamakta,
-Bozulmuş, güneş yanıklı, yırtık, yarık olmamakta,
-Aşırı kuru özellik göstermemekte,
-Temiz, gözle görülebilir yabancı maddeden arî olmakta**),
-Küf ve fermente belirtisi bulunmamaktadır."



http://www.forumfood.org/zyr/indir.p...2c4c0d87f8.xls