6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç6Beğeni
  • 6 gönderen omambiyik

Konu: Kütle ve Enerji denklikleri (Ankara Üni Gıda Müh )

  1. #1
    omambiyik çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.01.2011 Son online zamanı: 26.12.2014

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Kütle ve Enerji denklikleri (Ankara Üni Gıda Müh )


    DOSYA 1

    A) KONSANTRASYON
    Konsantrasyon, belli bir hacim ya da ağırlıktaki çözeltide çözünen madde miktarının bir ölçüsüdür. Başlıca konsantrasyon terimleri aşağıda verilmiştir. Bunlar;
    • Molarite
    • Normalite
    • Molalite
    • ppm
    • ppb
    • Kütle fraksiyonu ve kütle oranı
    • Mol fraksiyonu ve mol oranı


    I) Hacme dayalı konsantrasyon terimleri
    a) Molarite veya molar konsantrasyon (M) : 1 L çözeltide, çözünen maddenin mol sayısıdır. Birimi “mol/L” ya da “Molar (M)” dır. Molaritenin hesaplanması için, çözünen maddenin miktarı ile atom ağırlığı veya molekül ağırlığının bilinmesi gerekir.

    Seyreltik çözeltiler genelde milimolarite, mikromolarite gibi daha küçük molarite birimleriyle ifade edilir.

    DOSYA 2

    Boyut (Dimension): Ölçülebilen veya gözlemlenebilen fiziksel bir nitelik, kalitatif olarak bir boyutla tanımlanır. Örneğin; uzunluk, alan, hacim, kütle, zaman, sıcaklık, kuvvet ve enerji.

    Birim (Unit): Bir boyutun kantitatif büyüklüğü bir birimle belirtilir. Yani, her boyut bir birimle verilmelidir. Örneğin; uzunluğun birimi “m, cm, mm”; kütlenin birimi “kg, g, mg, μg”; zamanın birimi saniye olarak belirtilebilir.

    Bir cismin veya olgunun boyutu değişmez, ancak birimi farklı olabilir. Örmeğin; 100 m2’lik yüzeyden 400 W ısı transfer oluyorsa; 1 m2’lik aynı yüzeyden 4 W veya 1 m2’lik aynı yüzeyden 14 400 J h–1 ısı transfer oluyor demektir. Görüldüğü gibi, boyut değişmemiş, sadece birim değişmiştir. Aynı boyut, farklı birimlerle ifade edilmiş ve sonuçta birimin kantitatif büyüklüğünü belirten sayısal değer değişmiştir. Özetle, miktarlar aynı, fakat birimler farklıdır.

    Boyutlar “temel boyutlar” ve “türetilmiş boyutlar” olmak üzere 2 gruba ayrılırlar. Zaman, uzunluk, kütle ve sıcaklık temel boyutlardır. Türetilmiş boyutlar ise, temel boyutların kombinasyonu olup, hacim, hız, yoğunluk gibi boyutlardır.

    DOSYA 3

    Bir üretimde, işlemin yürütüldüğü sisteme giren ve çıkan akışın izlenmesinde ve her akışta bulunan çeşitli maddelerin miktarlarının saptanmasında “kütle dengesine” dayanan hesaplamalardan yararlanılır. Kütle dengesine dayalı hesaplamalardan; reçete düzenlemede (formülasyon), çeşitli maddelerin karıştırılması sonunda oluşan yeni karışımdaki çeşitli maddelerin konsantrasyonlarının belirlenmesinde, randıman saptamada ve mekaniki ayırma sistemlerinin etkinliğinin bulunmasında yararlanılmaktadır.

    Kütle dengesine ilişkin genel ilkeler
    Kütle dengesine dayalı hesaplamaların ilkesi, maddenin varken yok olmadığı veya yokken var olmadığı şeklinde tanımlanan “maddenin sakınımı” yasasına dayanmaktadır. Buna göre bir sistemde sisteme giren ve çıkan maddeler birbirine eşittir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 108.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 350 Kez






  2. #2
    pamuk kedim çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.05.2011 Son online zamanı: 24.04.2013

    Mesajları
    3
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    merhaba dosyayı paylaştığınız teşekkür ederim ancak soruların cevapları ve akış diyagramları açılmıyor


  3. #3
    kaan___17 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.10.2017 Son online zamanı: 17.10.2017

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı pamuk kedim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba dosyayı paylaştığınız teşekkür ederim ancak soruların cevapları ve akış diyagramları açılmıyor
    akış diyagramları gözükmüyor ever


  4. #4
    kaan___17 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.10.2017 Son online zamanı: 17.10.2017

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı pamuk kedim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba dosyayı paylaştığınız teşekkür ederim ancak soruların cevapları ve akış diyagramları açılmıyor
    akış diyagramları gözükmüyor evett
    admin yardımcı olurmusun


  5. #5
    Çiğdem Coşkun çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.06.2014 Son online zamanı: 07.11.2019

    Mesajları
    253
    Konuları
    1501
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    10
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    [MENTION=16357]omambiyik[/MENTION] paylaşımları tekrar düzenleme şansınız olursa seviniriz.


  6. #6
    mrvbyzt çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.01.2019 Son online zamanı: 19.06.2019

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0
    Akış diyagramları yok düzeltilebilinirmi lütfen


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Dondurulmuş patates kütle enerji denklikleri
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan mervecelik70
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.03.2016, 12:20
  2. enerji-kütle denklikleri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ank_gm
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 29.09.2015, 22:00
  3. Kütle ve Enerji Denklikleri Sorular (İngilizce)
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan selinyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.11.2014, 14:20
  4. kütle ve enerji denklikleri saü 2009 final
    Sınav Soruları forum içinde, yazan qajir
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.02.2014, 14:16
  5. Kütle ve Enerji Denklikleri Soruları E.Ü
    Sınav Soruları forum içinde, yazan senator38
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.02.2012, 23:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed