Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
50 sonuçtan 41 ile 50 arası
  1. #41
    Yeni Üye Muhendis38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20 Sep 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    83
    Konuları
    18
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    521
    Harcanan
    0
    Kalan
    521

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    Selam arkadaşlar ben de özel bir laboratuvarda çalışmaktayım. Gerçi yeni başladım ama yinede öğrendiklerimi paylaşmaktan geri kalmam..Sizlerle tanıştığıma memnun oldum. Yağ sektöründe olan arkadaşlarla daha çok bilgi alış verişinde bulunacağımızı düşünüyorum. Sevgiyle Kalın...


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #42
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Jun 08

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    kimya muh. lab stajımı bu yıl pastavilla da yaptım makarna, irmik vevsuda yapılan kimyasal analizlerle ilgili bilgi paylasımında bulunmak isterim

  3. #43
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Feb 09

    Mesajları
    6
    Konuları
    3
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: RE: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    Merhaba ben bu dönem hifzi sihhada su analiz kalite kontrol labaratuarinda staj yapmaya başladim bana bu konularda yardimci olabilirmisiniz analizler konusunda

  4. #44
    Yeni Üye thehunter66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Jul 09

    Mesajları
    3
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    arkadaşlar ankarada kimyager bulunan bir yerde zorunlu staj yapmam lazım yardımcı olabilecek var mı?

  5. #45
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20 Jun 09

    Mesajları
    3
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    Arkadaşlar ben bir gıda fabrikasında mikrobiyolog olarak çalışıyorum. Günlük olarak koliform, topram bakteri , enterobakter, küf ve maya analizleri yapıyorum. Ancak bu işe yeni başladım ve bir takım sorunlar yaşıyorum. Sizlerle kafama takılan noktaları paylaşmak istedim.

    1-Koliform bakterileri tanımlamak için VRBL agar kullanıyorum ,zaman zaman petrilerde e.coli benzeri bulgulara rastlıyorum (mor renk oluşturan tek bir nokta gibi ve inkubasyona devam ettiğimde üremiyorlar), bunları rapid e.coliye ekmeyi denedim ama başaramadım. Sanırım öncelikle zenginleştirme yapmam gerekiyor ancak nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
    2-Gıda fabrikasında çalışanlardan, yüzeylerden ve havadan hangi sıklıkla örnek almak ve hangi yöntemleri kullanmak sağlıklıdır?Hazır swaplarla yüzeyden örnek aldığınızda daha sonra bunu nasıl ekiyorsunuz? (anladığım kadarıyla içinde peptonlu su yok , jel tarzı birşey var ancak sanırım besiyeri de değil. kullanma talimatında bir gün inkubasyondan sonra ekilmesi gerektiği yazıyor ama ben nasıl ekeceğimi anlayamadım)
    3-DG-18 li petrilerde çıkan turuncu koloniler ne olabilir? Bir başlık altında bunların serratia olabileceği yazxılmış ama serratia bildiğim kadarıyla hastane enfeksiyonlarında ortaya çıkan bir bakteri, gıda analizlerinde görülmesi normal mi? Ne olduğunu belirlemek için ne yapmam gerekir???
    4-PCA döktüğüm petrilerde bazen-hatta bir ara çok sıktı- yayılma oluyor ve okumak kimi zaman imkansızlaşıyor. Nedeni ne olabilir?

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar...Yardımcı olursanız çok sevinirim, herkese iyi çalışmalar

  6. #46
    Yeni Üye Muhendis38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20 Sep 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    83
    Konuları
    18
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    521
    Harcanan
    0
    Kalan
    521

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    Selamlar...
    Yağ fabrikasında Margarin üretiminde LABORATUVARDA kalite Kontrol de çalışmaktayım. Yağlarda Mikrobilojik analizler konusunda yardımlara ihtiyacım var. rica etsem küf maya ve ecoli tespitlerinde ayrıntılı bilgiye ihtiyacım olacak.
    Teşekürler...

  7. #47
    Yeni Üye dartez87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 Aug 07
    Yaş
    32

    Mesajları
    61
    Konuları
    15
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    3
    Kalan
    252

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    Alıntı lilith84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben bir gıda fabrikasında mikrobiyolog olarak çalışıyorum. Günlük olarak koliform, topram bakteri , enterobakter, küf ve maya analizleri yapıyorum. Ancak bu işe yeni başladım ve bir takım sorunlar yaşıyorum. Sizlerle kafama takılan noktaları paylaşmak istedim.

    1-Koliform bakterileri tanımlamak için VRBL agar kullanıyorum ,zaman zaman petrilerde e.coli benzeri bulgulara rastlıyorum (mor renk oluşturan tek bir nokta gibi ve inkubasyona devam ettiğimde üremiyorlar), bunları rapid e.coliye ekmeyi denedim ama başaramadım. Sanırım öncelikle zenginleştirme yapmam gerekiyor ancak nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
    2-Gıda fabrikasında çalışanlardan, yüzeylerden ve havadan hangi sıklıkla örnek almak ve hangi yöntemleri kullanmak sağlıklıdır?Hazır swaplarla yüzeyden örnek aldığınızda daha sonra bunu nasıl ekiyorsunuz? (anladığım kadarıyla içinde peptonlu su yok , jel tarzı birşey var ancak sanırım besiyeri de değil. kullanma talimatında bir gün inkubasyondan sonra ekilmesi gerektiği yazıyor ama ben nasıl ekeceğimi anlayamadım)
    3-DG-18 li petrilerde çıkan turuncu koloniler ne olabilir? Bir başlık altında bunların serratia olabileceği yazxılmış ama serratia bildiğim kadarıyla hastane enfeksiyonlarında ortaya çıkan bir bakteri, gıda analizlerinde görülmesi normal mi? Ne olduğunu belirlemek için ne yapmam gerekir???
    4-PCA döktüğüm petrilerde bazen-hatta bir ara çok sıktı- yayılma oluyor ve okumak kimi zaman imkansızlaşıyor. Nedeni ne olabilir?

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar...Yardımcı olursanız çok sevinirim, herkese iyi çalışmalar
    lilith 84 VRB agarda e coliye benzettiğn şeyler koliform bakterilerdir.E coli olup olmadığını anlamak için UV lambayla petrilere bakıp flouresans ışık veren koloni aramalısın.Eğer varsa E coli vardır.
    iyi çalışmalar

  8. #48
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20 Jun 09

    Mesajları
    3
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    dartez 87 e.coli ye benzettiğim şeyler e.coli olsa gerek çünkü bildiğim kadarıyla VRB agarda koliformlar pembe bir renk alırken e.coliler direkt lacivert-mor bir renk alıyorlar. ancak benim anlamadığım şey inkübasyona devam ettiğimde ürememeleri. dolayısıyla e.coli olduklarını başka hangi yollarla ispatlayabilirim ?

  9. #49
    Yeni Üye cevdet emektaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 10

    Mesajları
    11
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    merhabalar arkadaşlar ben bir meyve suyu fabrikasında laboratuvarda çalışıyorum ve fabrika nar ve üzüm suyu üretiyor bana bunların normal değerlerinin ne kadar olduğu lazım analiz yapıldığında ne kadara kadar uygundur limitleri nelerdir bana yardımcı olur musunuz.

  10. #50
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Feb 15
    Yaş
    25

    Mesajları
    12
    Konuları
    11
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    1
    Kalan
    504

    Standart Cevap: Laboratuvarcı arkadaslar buraya Analiz var :)

    merhabalar ben gıda mühendisliği öğrencisiyim mikrobiyolojik analizlerden dökme yayma plak yöntemleri dilüsyon sıvısı hazırla gibi konuları içeren bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim
    şimdiden teşekkürler

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. veteriner hekimler buraya
    Veteriner Hekimlik forum içinde, yazan atropin03
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 02-01-2019, 09:49
  2. Mersin Üniversiteliler Buraya
    Gıda Mühendisliği forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 05-03-2013, 23:28
  3. Kimya mühendisi arkadaşlar buraya
    Kimya Mühendisliği forum içinde, yazan bvarol
    Yorum: 14
    Son Mesaj: 13-12-2012, 19:26
  4. arkadaslar yardım edermsiniz lütfen
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan saaaad
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 08-10-2008, 13:24
  5. yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan bogazkoybora
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 10-05-2007, 15:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed