1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ayşegül çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.04.2007 Son online zamanı: 03.03.2012

    Mesajları
    700
    Konuları
    320
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064

    Standart laktoferrin ve gıdalarda kullanımı

    Özet
    Laktoferrrin, en çok insan sütünde, daha düşük miktarda çeşitli granüler epitel
    hücrelerin salgılarında, polimorfonükleer lökositlerde, nötrofil granüllerde bulunan,
    bakteriyel aktivitede bulunmaları için gerekli olan Gram negatif bakterilerin
    membranının dışındaki demiri bağlayan bir glikoproteindir. Laktoferrin,
    antimikrobiyel ve probiyotik özelliklerinden dolayı çok fonksiyonlu katkı maddesi
    olarak son yıllarda ticari olarak inek sütünden izole edilerek yararlı bağırsak
    florasını güçlendiren probiyotik gıdalarda ve bebek mamalarında yaygın olarak
    kullanılması düşünülmekte olup, E. coli, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus
    pnemonia, Streptococcus aureus, Vibrio cholera, Pseudomonas aeruginosa,
    Klebsiella pneumonia, Salmonella typhimurium, Shigella dysenteria’nın da dahil
    olduğu patojen bakterileri ve hatta bazı virusleri inhibe edebildiği de
    bildirilmektedir.
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 123.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 23 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıdalarda Laktoperoksidaz Sistemin Kullanımı
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan dyggcgl
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.12.2014, 11:35
  2. Laktoferrin ve Gıdalarda Kullanmı
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan undomiel
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.06.2012, 23:41
  3. Enzim Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan foykeefena
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 05.04.2012, 16:32
  4. Siklodekstrinler ve gıdalarda kullanımı
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan caner432
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2008, 11:16
  5. Biyosensörler ve gıdalarda kullanımı
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 07.10.2007, 22:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed