6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: limon sosu

  1. #1
    cemregül çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.05.2007 Son online zamanı: 21.09.2008

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart limon sosu

    limon sosundaki kalite kriterleri nelerdir?alınan şişe limon soslarının tadına bakmadan dışından rengine bakarak kalitesini anlayabilirmiyiz?






  2. #2
    suren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    suren çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 18.08.2015

    Mesajları
    805
    Konuları
    133
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Limon sosu alırken rengi önemli bir kriter değildir.
    Rengi içine konulan limon emülsiyonu vermektedir ve kullanılan emülsiyonun markası ve miktarına bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca güneş ışığına maruz kalan limon soslarında renk değişmesi kaçınılmazdır.
    varsa kalite belgeleri ve bunların ne kadar güvenilir firmalardan alındığına dikkat etmek en doğrusu
    tabi bir de damak tadı olayı var
    herşeye rağmen bir gıda mühendisi olarak her zaman taze limonu tercih etmekten yanayım


  3. #3
    mrtsymrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mrtsymrt çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.05.2007 Son online zamanı: 23.10.2013

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Limon sosu rengi, yapiminda icine eklenen kinolin sarisi renklendirici maddesinden kaynaklanmaktadir.Sosa verilen renk sadece ureticilerin keyfine kalmis olup albeni yaratmak icin acik veya koyu sekilde hazirlanabilir.Bu renklendirici madde sos tadinda hicbir tat kaybina veya zenginlestirmesine yol acmadigi icin tadini rengine bakarak anlayabilmemiz olagan degildir.


  4. #4
    basaranburhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    basaranburhan çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.08.2009 Son online zamanı: 22.06.2015

    Mesajları
    43
    Konuları
    12
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    773
    Harcanan
    0
    Kalan
    773
    Aşağıdaki kalite kriterleri trend analizi olarak incelendikten sonra satın almakta/üretmekte olduğunuz limon sosunda kendi değerlerinizi oluşturabilirsiniz.

    Kimyasal
    Renk
    Koku
    Tat
    Görüntü
    Tortu
    pH
    Asitlik
    Ağır metal kalıntısı (yılda bir)

    Mikrobiyolojik
    Koliform bakteri 1000 kob / ml
    Salmonella 0 / 25 g-mL


  5. #5
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Benim size bir iki tavsiyem var.
    Öncelikle limon sosu değil limon suyu kullanın.
    Tabiki bunun maddi sıkıntıları söz konusudur.
    Ucuz ve sağlıklı olsun istiyorsanız.
    Sitrik asit ve askorbik asit alıp istediğiniz ekşilik tadına göre suda belirli oranlarda karıştırıp kullanın. alın size en kaliteli ve en güvenilir limon sosu
    Ben kendi işletmemde mutfağa limon sosu aldırmıyorum. İkisini karıştırıp kendim hazırlatıyorum hem çok daha güzel hemde sağlıklı oluyor

    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  6. #6
    mer_vee çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.02.2009 Son online zamanı: 06.10.2012

    Mesajları
    7
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    limon suyunun yoğunluğu nedir??? bilen varsa lütfen yardımcı olur musunuz??


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Waffle sosu
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan chocolate18
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.04.2018, 17:11
  2. nar ekşisi ve/ veya nar sosu için standartlar ?
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan dgunal90
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.09.2012, 16:00
  3. Türk Zeytinyağı Sosu Artık Arap Uçaklarında
    Dünya forum içinde, yazan Çiğdem Coşkun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.01.2012, 16:52
  4. Sirke - limon sosu
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan yawrukus
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.03.2010, 00:09
  5. ranch sosu
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan yucel
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 29.07.2009, 20:58

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed